Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κληθεί σε απολογία από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο για το ντέρμπι που διακόπησε οριστικά στο 50΄ λόγω κροτίδας που έπεσε στο γήπεδο και έφερε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληθεί σε απολογία αλλά έχει καταθέσει κύρια παρέμβαση για να παραστεί στην εκδίκαση και ζητάει το μηδενισμό του Ολυμπιακού και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε αυτό.

«Θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Παναθηναϊκού. Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις πειθαρχικές υποθέσεις. Μόνο αν εκκρεμεί κάποια ένσταση. Εδώ δεν υπάρχει κάποια αίτηση. Εδώ η διαδικασία είναι μια πειθαρχική υπόθεση με ένα κατηγορητήριο και πέντε πράξεις που θα απολογηθούμε. Το αντικείμενο της παρέμβασης είναι ότι είμαστε εμείς υπαίτιοι της διακοπής. Έπρεπε να υποβληθεί ένσταση, δεν το έκανε. Επό ποιανού αιτήματος δικού μας παρεμβαίνει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει η παρέμβαση να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Αν ήθελε ο Παναθηναϊκός να είχε ζητήσει την υπαιτιότητα του Ολυμπιακού για τη διακοπή του αγώνα, θα έπρεπε να είχε υποβάλει ένσταση,εντός 48 ωρών και δεν το έκανε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει τίποτα. Μόνο εμείς έχουμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ξαναγίνει ο αγώνας.», είπε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Το παρών από πλευράς Ολυμπιακού έχουν δώσει ο Κώστας Καραπαπάς, ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος και ο νομικός Γιάννης Χατζησσαβάογλου. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, βρίσκονται ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο δικηγόρος Βαγιάκος και ο ο γιατρός της ομάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλο