Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Λαμία: Ασταμάτητη η Λαμία - "Πέρασε" με διπλό από την Τρίπολη με ωραίο γκολ στο 88’ - Μπήκε στην 5αδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-29 19:35:00

Ασταμάτητη η Λαμία - "Πέρασε" με διπλό από την Τρίπολη με ωραίο γκολ στο 88’ - Μπήκε στην 5αδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Η Λαμία «πέρασε» από την Τρίπολη, νίκησε με 1-0 τον Αστέρα το «χρυσό» γκολ και το «τρίποντο» χάρισε στην ομάδα της Φθιώτιδας ο Τσιλούλης.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Γκαρθία δεξιά και ο Άλβαρες αριστερά. Δίδυμο στα στόπερ οι Χριστόπουλος και Τζουκάνοβιτς. Στο κέντρο οι Γκρόζντανιτς και Μουνάφο. Στα «φτερά» ο Καλτσάς δεξιά, ο Κρεσπί αριστερά και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο ο Μπαρτόλο.

Ο Παναιτωλικός άρχισε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κοσέλεφ. Τετράδα στην άμυνα οι Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Σίντκλεϊ. Στο κέντρο οι Νούνιες και Τζανδάρης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος με τον Σλίβκα πίσω του, ο Μαρτίνεθ δεξιά και ο Αμαράλ στα αριστερά.

Κακό παιχνίδι στην Τρίπολη

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μπαρτόλο μπήκε στην περιοχή της Λαμίας από τη δεξιά πλευρά, όμως ο Κ. Παπαδόπουλος σταμάτησε σωτήρια τη φάση. Η ομάδα της Φθιώτιδας απάντησε με τον Καρλίτος στο 17′, ο Ισπανός από το ύψος της περιοχής απείλησε τους Αρκάδες, αλλά ο Ν. Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στο 23′ ο Άλβαρες έβγαλε μία εκπληκτική σέντρα στον Καλτσά, αλλά ο Έλληνας με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ και σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ του Αστέρα. Έξι λεπτά αργότερα ο Σλίβκα εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση, έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο, το οποίο κόντραρε στον Τζουκάνοβιτς και πέρασε σε κόρνερ.

Η Λαμία ανέβασε τον ρυθμό της μετά το 30άλεπτο, έκλεισε τους χώρους της και περιόρισε τους γηπεδούχους υπό τις οδηγίες του Βόκολου. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Οι αλλαγές έφεραν το γκολ της Λαμίας

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ράσταβατς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, προκειμένου να ανανεώσει την ενδεκάδα. Ο Σέρβος απέσυρε τους Γκαρθία, Γκρόζντανιτς και στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Καρμόνα, Σουρλής. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς και την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία της Λαμίας.

Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ν. Παπαδόπουλος μπλόκαρε χωρίς να κινδυνέψει η εστία του. Στο 67′ ήταν η σειρά των Αρκάδων, ο Τζουκάνοβιτς με ωραία σέντρα, βρήκε τον Μιριτέλο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κοσέλεφ.

Ο Τσιλούλης στο 78′ προσπάθησε να βρει με σέντρα – ξυραφιά τον Ακούνια, αλλά ο παίκτης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Δύο λεπτά αργότερα ο Σουρλής που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στάθηκε άτυχος καθώς πέρασε εκτός με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 82ο λεπτό ο Τόσιτς βρήκε χώρο στα όρια της περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το παραθυράκι του κίπερ. Η Λαμία στο 88′ άνοιξε το σκορ με τον Τσιλούλη. Οι Τζαγκόεφ και Τόσιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η ταυτότητα του ματς:

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία, 9η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.
Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Τζιουβάρας.
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης.
VAR: Σπύρος Ζαμπάλας
AVAR: Πέτρος Πάτρας.

Κίτρινες: 58′ Τζουκάνοβιτς, 64′ Μουνάφο – 31′ Αμαράλ, 50′ Παπαδόπουλος, 90+2′ Σιμόν
Κόκκινες:
Γκολ: 88′ Τσιλούλης

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1, Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (46’Καρμόνα), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (46′ Σουρλής – 80′ λ.τρ Αλάγκμπε), Μουνάφο, Κρέσπι (68′ Μάντζης), Μπαρτόλο, Καλτσάς (86′ Ζουγλής), Μιριτέλο.

Στον πάγκο έμειναν οι: Σγουρής, Πίτσου, Χουχούμης, Ντιαρά.

Λαμία (4-2-3-1, Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (62’Τσιλούλης), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Τζανδάρης, Νούνιες (86′ Τζαγκόεφ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (73′ Ακούνια), Καρλίτος (73′ Τόσιτς), Αμαράλ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μάλτσι, Ακούνια, Βασιλαντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags