Facebook Pixel ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Με σόου του Ποντένσε πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός - Φοβερή εμφάνιση του Γιόβετιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-30 23:32:00

Με σόου του Ποντένσε πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός - Φοβερή εμφάνιση του Γιόβετιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με σόου του Ποντένσε πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός - Φοβερή εμφάνιση του Γιόβετιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαία εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο Γεντί Κουλέ και εύκολη νίκη με απολαυστικό Ποντένσε.

Χάρη σε δύο γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε ο Ολυμπιακός έφυγε με χαλαρό διπλό από την έδρα του ΟΦΗ, στην οποία έχουν δεινοπαθήσει οι μεγάλοι έως τώρα! Εξαιρετικός ο Πορτογάλος, φοβερός στο ρόλο του ο Γιόβετιτς κόντρα στον αποκαρδιωτικό ΟΦΗ. Στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ οι ερυθρόλευκοι και αναμένουν το αποτέλεσμα της έφεσης.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες στο Γεντί Κουλέ

O ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με τη βλέψη να κερδίσει σε ακόμη ένα μεγάλο ματς και να συνεχίσει την εξαιρετική εντός έδρας παράδοση. Έχοντας επικρατήσει των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη στο Γεντί Κουλέ έψαχνε το τρίποντο που θα τον διατηρούσε εντός εξάδας. Ο Νταμπράουσκας επέλεξε τους εξής 11 για το ματς: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Τοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος, Μπάκιτς, Ντίκο.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έρχονταν με ορμή από το 2-1 με τη Γουέστ Χαμ και χρειάζονταν τους βαθμούς για να μην απομακρυνθούν από την κορυφή. Ο Μαρτίνεθ δεν είχε στη διάθεσή του το δίδυμο Φορτούνη - Ρόντινεϊ και χρειάστηκε να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από την εστία, με τους Ρέτσο, Πορόζο στο κέντρο της άμυνας και τους Ορτέγκα - Κίνι στα αμυντικά άκρα. Ο Καμαρά με τον Έσε αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Ποντένσε και Σολμπάκεν στα φτερά. Ο Μασούρας κινούνταν πίσω από τον Γιόβετιτς.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι φίλοι του ΟΦΗ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' με τους Κρητικούς να γεμίζουν το γήπεδο για τη μεγάλη αναμέτρηση.

 

Στο δρόμο που χάραξε κόντρα στη Γουέστ Χαμ 

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασιστικά στον αγώνα και είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ ασκούσαν ασφυκτική πίεση. Ακολούθησαν κατά γράμμα την αποτελεσματική συνταγή που είχαν την Πέμπτη με τη Γουέστ Χαμ στο Φάληρο και δικαιώθηκαν νωρίς. Μόλις στο 10΄ ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με εξαιρετική ομαδική συνεργασία. Από μια φάση που ξεκίνησε από τη δική του περιοχή, ο Ολυμπιακός έχτισε και ο Κίνι πάσαρε στον Μασούρα. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έπιασε μια γλυκιά σέντρα και ο Ποντένσε με τελείωμα μιας επαφής δε λάθεψε και άνοιξε το σκορ. Το τέρμα αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στους φιλοξενούμενους που δε σταμάτησαν να κυριαρχούν.
 
 
Οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν ρυθμό και οι Κρητικοί αντιμετώπισαν θέμα με τον Λουίς Φελίπε να αντικαθιστά τον Μπάκιτς μόλις στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-2, όταν ο Έσε έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και πάσαρε στον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος δεν εκτέλεσε σωστά και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Γιώργου Μασούρα στο 45ο λεπτό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους ερυθρόλευκους να έχουν πάρει τα ηνία στο ματς. 

Η μπαλωθιά - χαριστική βολή του Ποντένσε τελείωε το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια όρεξη και με το πλάνο του να μην έχει διαφοροποιηθεί καθόλου. Η δικαίωση αυτής της στρατηγικής δεν άργησε να έρθει και στο 51' ο Ποντένσε σκόραρε εκ νέου. Ο Γιόβετιτς έκανε πανέξυπνο κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία των αμυντικών του ΟΦΗ, πάσαρε στον Πορτογάλο κι αυτός έγραψε το 0-2. Αυτό το γκολ, εν πολλοίς, έκρινε οριστικά και την έκβαση της αναμέτρησης!

 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι κατάλαβαν πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι και παρά τις αλλαγές, τίποτα δεν άλλαξε. Έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο και έμεινε στο -1 από την κορυφή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags