Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης έφερε Ποντένσε για το πρωτάθλημα - Τον παρεξηγήσαμε τον Γιόβετιτς - Απογοήτευση Σολμπάκεν
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-31 10:00:00

Ο Μαρινάκης έφερε Ποντένσε για το πρωτάθλημα - Τον... παρεξηγήσαμε τον Γιόβετιτς - Απογοήτευση Σολμπάκεν

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Μαρινάκης έφερε Ποντένσε για το πρωτάθλημα - Τον... παρεξηγήσαμε τον Γιόβετιτς - Απογοήτευση Σολμπάκεν

Ο Μαυροβούνιος δεν είναι μόνο ο φορ που νομίζαμε! Οι Κορδόν και Μαρτίνεθ τον έφεραν για... άλλη δουλειά στο Λιμάνι και ξεκίνησε να τους δικαιώνει. Όπως και ο Πορτογάλος σταρ, που ο ιδιοκτήτης έκανε τα πάντα για να επιστρέψει και τώρα τον απολαμβάνει. Δεν βγαίνουν όμως (αμέσως...) όλες οι μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε μια απλή νίκη στο Γεντί Κουλέ, αλλά έφερε εις πέρας την αποστολή ''πρώτα επικράτηση με τη Γουέστ Χαμ και μετά διπλό στην Κρήτη''. Αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν να συμβεί, με δεδομένη μάλιστα την ψυχική φθορά που οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ κουβαλούσαν ύστερα από τη διακοπή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων εστίασε όχι μόνο στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά και στον τρόπο. Καθόλου τυχαία, μιας και η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν επιβλητική και κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι υπολογίσιμη δύναμη. Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είχε κερδίσει ο ΟΦΗ εντός έδρας και έψαχνε την επιβεβαίωση του προσωνυμίου ''φονέας των γιγάντων'' απόψε. Όμως, υπολόγιζε χωρίς τον Ποντένσε.

Με τη συνταγή της Γουέστ Χαμ και ''καυτό'' Ποντένσε

Οι Πειραιώτες ήξεραν πως έπρεπε να μπουν αποφασιστικά και να πάρουν κεφάλι γρήγορα στην αναμέτρηση, καθώς οι Κρητικοί όποτε παίρνουν προβάδισμα έχουν την ικανότητα να το ''σφραγίζουν'' με την άμυνα - γρανίτη που έχουν. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με διάθεση ελέγχου του ρυθμού και το βασικότερο όλων με τη θέληση να εμποδίσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Έπρεπε, με λίγα λόγια, να επαναλάβουν τα πεπραγμένα απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Και τα κατάφεραν μόλις στο 10'. Με χτίσιμο της επίθεσης από πίσω και σωστή τοποθέτηση όλων των ''κρίκων της παραγωγικής αλυσίδας'' ο Μασούρας σέντραρε στον Ποντένσε και αυτός σκόραρε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήρθε για να δώσει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Τόσο απλά, τόσο ωμά. Ο Μαρινάκης κίνησε γη και ουρανό για να φέρει στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που καθόλη τη διάρκεια της σεζόν θα κουβαλάει τους ερυθρόλευκους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντανιέλ Ποντένσε. Σε 6 αγώνες πρωταθλήματος μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ, φέρνοντας εις πέρας το έργο που του έχει ανατεθεί στον σύλλογο που τόσο πολύ αγαπάει.

 

Με την ίδια κάψα για τη νίκη

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το άλλο μισό είναι αυτό που χωρίζει τις ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα από αυτές που απλώς το διεκδικούν. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον αρχικό του στόχο να προηγηθεί, όμως δεν επαναπαύτηκε. Με τον Έσε να δείχνει τι θα πει αργεντίνικο χαφ και τον Καμαρά να κουμπώνει τέλεια με τον συμπαίκτη του, ο άξονας βάφτηκε κατακόκκινος. Ο Μεγιάδο μόχθησε και το πήγε όσο άντεξε, όμως όποτε προσπαθούσε ο ΟΦΗ να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή βίωνε την ίδια κατάσταση: έχανε αμέσως την μπάλα. Όποτε αυτή περνούσε, το δίδυμο Πορόσο - Ρέτσος ήταν παρόντες για να μην αφήσουν την κρητική... φωτιά να ξεσπάσει.

Ο ρυθμός καθορίστηκε από την κάψα του Ολυμπιακού να φύγει με το τρίποντο και το 0-2 έμοιαζε θέμα χρόνου. Δεν το βρήκαν Γιόβετιτς, Μασούρας στο πρώτο ημίχρονο αλλά το βρήκε ο Ποντένσε. Ο Πορτογάλος, βέβαια, έλαβε έτοιμο γκολ από πάσα ενός παίκτη που στο ματς αυτό καταλάβαμε πόσο πολύτιμος είναι. Ο λόγος για τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο Γιόβετιτς είναι ''δύο σε ένα''

Ο Μαυροβούνιος μέχρι τον αγώνα με τον ΟΦΗ αγωνιζόταν ως στράικερ σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά στις παρυφές της μεγάλης περιοχής και μάλλον γι' αυτό τον είχαμε... παρεξηγήσει. Ο Γιόβετιτς δεν είναι το κλασικό αρχέτυπο σέντερ φορ περιοχής, ο οποίος δεν μπορεί να συνδεθεί με το παιχνίδι της ομάδας του και να συμβάλει δημιουργικά. Αυτά τα στοιχεία ο πολύπειρος επιθετικός τα παρουσίασε στο Γεντί Κουλέ και κατέστη κατανοητό τι είδαν Κορδόν και Μαρτίνεθ σε αυτόν.

Είδαν το μαγικό συνδυασμό του παίκτη που μπορεί να βρεθεί στο κουτί και να γίνει κίνδυνος - θάνατος για τους αντιπάλους και ταυτόχρονα είναι σε θέση να κλέψει την μπάλα και να σερβίρει στο πιάτο το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του Ισπανού τεχνικού για την τριανδρία Μασούρας - Ποντένσε - Γιόβετιτς βγήκε στον απόλυτο βαθμό. Μοναδικό μελανό σημείο ο απογοητευτικός Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος χρειάζεται ρυθμό αλλά με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στον ΟΦΗ δεν μπορεί να ελπίζει.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτο post Μπέριλ ΜακΚίσκ μετά το ντέρμπι - Μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟ - "Ο μπαμπάς σας θα..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags