Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το ανακοίνωσε ο Ιβάν Σαββίδης στην Τούμπα - Θα το πάει... μέχρι τέλους - Αποφασισμένος να γράψει ιστορία!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-02 10:00:00

Το ανακοίνωσε ο Σαββίδης στην Τούμπα - Θα το πάει... μέχρι τέλους - Αποφασισμένος να γράψει ιστορία!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Το ανακοίνωσε ο Σαββίδης στην Τούμπα - Θα το πάει... μέχρι τέλους - Αποφασισμένος να γράψει ιστορία!

Η νέα κίνηση, ο άγριος καυγάς και η αποστολή του Γιώργου. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το φαραωνικό έργο.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και ως ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έχει πετύχει μεγάλα πράγματα. Με την παρουσία του ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αλλάξει επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 1985, εδραιώθηκε στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, σημείωσε φοβερές πορείες στην Ευρώπη και έχτισε ακαδημίες - πρότυπο. Αυτά πιστώνονται στον Ιβάν Σαββίδη, όμως ο πολύπειρος επιχειρηματίας έχει στο νου του το επόμενο φαραωνικό έργο: αυτό της δημιουργίας της Νέας Τούμπας!

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει περάσει από 40 κύματα, με τη διάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να έχει ανάλογες μεταπτώσεις. Κι αυτό γιατί τα εμπόδια έμοιαζαν ανυπέρβλητα τα περασμένα έτη. Όχι ότι τώρα εξαφανίστηκαν, αλλά ο Σαββίδης το πήρε απόφαση να το πάει μέχρι τέλους! Σε αυτό συνέβαλε καταλυτικά η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος στις 7 Ιουνίου 2022 από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Για να μπορέσει να γίνει πράξη το μεγάλο όνειρο απαιτούνται δύο πράγματα: ένα... τσουβάλι χρήματα και άριστος σχεδιασμός.

Οι δύο προϋποθέσεις για το όνειρο!

Για το πρώτο μπαίνει μπροστά ο Ιβάν Σαββίδης και είναι διατεθειμένος να επενδύσει όσα λεφτά έχει ήδη δώσει στον σύλλογο. Ένα ποσό που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Κάπου εκεί υπολογίζεται, με τον ηγέτη της ασπρόμαυρης οικογένειας όμως να επιδιώκει να γράψει ιστορία. Η ολοκλήρωση ενός έργου αιώνα ζωής για την ομάδα θα συμβεί σε 3 χρόνια και ο Ιβάν επιθυμεί να βάλει το δικό του στίγμα ενόψει του δεύτερης 100ετίας!

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η ελληνική γραφειοκρατία εμποδίζει την ταχεία ολοκλήρωση του έργου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς θα γίνει η μετάβαση από την υπάρχουσα Τούμπα στο νέο γήπεδο, αλλά αυτό θα λυθεί σύντομα. Το Καυτανζόγλειο φαντάζει το ιδανικό στάδιο για να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ όσο θα γίνονται δουλειές στην παραδοσιακή έδρα του Δικέφαλου. Εκεί υπήρχε έντονη διαφωνία μεταξύ Σαββίδη και του περασμένου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η μεταφορά του Κρητικού σε άλλο υπουργείο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος και βρισκόμαστε στην αναμονή των επόμενων ενεργειών.

Ιβάν, ο αναγεννητής του ΠΑΟΚ

Το αναφέραμε και πριν: ο Σαββίδης δεν παραμένει στον ΠΑΟΚ απλώς για να διατηρεί τη θέση του μεγαλομετόχου, ούτε προτίθεται να εγκαταλείψει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ως άνθρωπος ασχολείται βαθιά με την Ιστορία και έχει κατανοήσει πως για να γραφτεί με χρυσά γράμματα στη Βίβλο του συλλόγου, οφείλει να κάνει αυτό που προτού έρθει έμοιαζε ακατόρθωτο: να δώσει στις επόμενες γενιές ΠΑΟΚτσήδων το δικό τους κάστρο. Πιο ανακαινισμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής, στο μέρος όπου στεγάζεται τώρα η Τούμπα. 

Ο ίδιος μπορεί να έχει σταματήσει να παρακολουθεί από το γήπεδο τους αγώνες, αλλά όλοι οι παροικούντες την...ασπρόμαυρη Ιερουσαλήμ έχουν να το λένε ότι όλη την ημέρα ασχολείται με τα του ΠΑΟΚ. Η ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή του γιου του, Γιώργου, στα καυτά θέματα του οργανισμού αποτελεί την εγγύηση πως ο Δικέφαλος θα μείνει στην αγκαλιά της οικογένειας Σαββίδη! Αυτής που οριστικά και αμετάκλητα άλλαξε στάτους τον ΠΑΟΚ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες για Κουρμπέλη - Τιμωρία λόγω… Μπακασέτα - "Πάγος" στις συζητήσεις με Μπρινιόλι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags