Facebook Pixel Super League: Αβαντάζ τίτλου λόγω φορ ο ΠΑΟ, κορυφαίος ο Γερεμέγεφ - Αρνητικό ρεκόρ η ΑΕΚ - Κι όμως, ο Σαμάτα δεν είναι ο χειρότερος!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-04 12:30:00

Αβαντάζ τίτλου λόγω φορ ο ΠΑΟ, κορυφαίος ο Γερεμέγεφ - Αρνητικό ρεκόρ η ΑΕΚ - Δεν είναι ο Σαμάτα χειρότερος!

GOALάρες by Εvaggelistis
Αβαντάζ τίτλου λόγω φορ ο ΠΑΟ, κορυφαίος ο Γερεμέγεφ - Αρνητικό ρεκόρ η ΑΕΚ - Δεν είναι ο Σαμάτα χειρότερος!

Το... καμπανάκι για την Ένωση και ο "σεληνιασμένος" Ελ Κααμπί. Ο Ευάγγελος Μίχος συγκρίνει τους επιθετικούς των Big-4 και διαβάζει πίσω από τα νούμερά τους που λένε αλήθειες και κάποια μικρή ή μεγάλα ψέματα.

Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται με τους σέντερ φορ του ελληνικού Big 4, σε... φάση συγκρίσεων κι ανταγωνισμού, βγάζοντας... λαβράκια. Και όμως, ο ... μείον 3Α Σαμάτα δεν είναι μέχρι τώρα ο πιο "στείρος" σκόρερ αφού επιθετικός έκπληξη έχει χειρότερα νούμερα! Η καθαρή πρωτιά των 3 φορ του Παναθηναϊκού, που δίνει μεγάλη ισορροπία και κατά συνέπεια... αβαντάζ τίτλου. Το αρνητικό... ρεκόρ της ΑΕΚ με τους 5 σέντερ φορ των συνολικά μόλις 4 γκολ αλλά και πώς... σώζεται η κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Άλλος δε είναι ο πρώτος σκόρερ κι άλλος ( απίστευτο... ποιος) ο κορυφαίος στο μέσο όρο.

ΣΑΜΑΤΑ/ΛΙΒΑΙ: Σκόνη πολύ σηκώθηκε από το ντέρμπι των δικεφάλων μεταξύ άλλων για την προβληματική, μια ακόμη φορά, εμφάνιση του Σαμάτα. Ο Τανζανός επιθετικός με τις αποδοχές plus εκατομμυρίου, μέχρι τώρα έχει κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να... νοσταλγούν ακόμη και τον Νέλσον Ολιβέιρα ( στην... υπερβολή του)! Και δεν σκοράρει και δεν τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα και υστερεί ακόμη στο συνδιαστικό. Είναι όντως με βάση τα νούμερα ο... χειρότερος στράικερ του Big 5; Πιθανότατα αν δεν ήταν τόσο συχνά στα πιτς ο Λιβάι Γκαρσία, ο Σαμάτα να ήταν ουραγός σκόρερ σε αυτή την... άτυπη λίστα. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ όμως, δεν έχει ακόμη ματώσει τα δίχτυα, σε Ελλάδα ή Ευρώπη, έχει... ζερό γκολ έναντι μόλις 1 του φουνταριστού του ΠΑΟΚ. Με μια σημαντικότατη λεπτομέρεια πάντως: ο Σαμάτα έχει παίξει τριπλάσια παιχνίδια από τον Γκαρσία...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Και επειδή έρχεται νέο εκτός έδρας ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, αυτή την φορά στο "Καραϊσκάκης" κόντρα στον φορμαρισμένο Ολυμπιακό, ας δούμε την συνολική παραγωγικότητα των σέντερ φορ της Big 4. Στην πρώτη θέση είναι, μακράν του δεύτερου μάλιστα, ο ΠΑΟ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!! Και όμως, η 3άδα των Ιωαννίδη - Σπόραρ - Γερεμέγεφ μετράει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 16 γκολ!! Από 7 γκολ οι δυο βασικοί (με 16 ματς ο Σλοβένος & 17 ο Έλληνας ενώ έχουν μαζί και 7 ασίστ!) και 2 γκολ ο Σουηδός στις ισάριθμες εμφανίσεις του και μόλις σε 29' συμμετοχής (με ΠΑΟΚ & Ατρόμητο)! Με βάση τον μέσο όρο ο Γερεμέγεφ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Λίγκα. Απίστευτο... Kαι κατά κάποιο τρόπο αδικημένος αφού έπεσε πάνω και στη σούπερ σεζόν του Φώτη...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Είναι στη... δεύτερη θέση έχοντας πάρει συνολικά κι από τους τρεις στράικερ του ρόστερ 12 γκολ! Ο σεληνιασμένος στο ξεκίνημα Ελ Κααμπί μετράει ήδη 9 γκολ σε 16 συμμετοχές και είναι ο πρώτος σε παραγωγικότητα του Big 4. O Γιόβετιτς με 2 γκολ - 1 ασίστ σε 8 εμφανίσεις του και ο... γερό Ελ Αραμπί με 1 γκολ στα μόλις 3 παιχνίδια του.

 

ΠΑΟΚ: Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μπραντον Τόμας και σώζει κάπως την κατάσταση, παρότι δεν είναι ο κλασικός σέντερ φορ. Ο Ισπανός που παίρνει μίνιμουμ 550.000 ευρώ λιγότερα από τον Σαμάτα, έχει 4 γκολ και 4 ασίστ σε 17 εμφανίσεις του στον φετινό ΠΑΟΚ. Στο 4-4 του Μπράντον, λοιπόν, ο Τανζανός έχει να αντιπαραθέσει το φτωχότατο... 1-1. Φανταστείτε να μην ήταν και ο βασικός στράικερ του ΠΑΟΚ... Ένα γκολ πάντως σε 6 συμμετοχές ( και όχι στις 15 του Σαμάτα) έχει σκοράρει και ο 17χρονος Στέφανος Τζήμας. Συνολό δηλαδή μόλις μισή ντουζίνα γκολ (6) έχει πάρει μέχρι τώρα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από τα τρία σέντερ-φορ του.

AEK: Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της Πρωταθλήτριας είναι πως ενώ έχει χρησιμοποιήσει μακράν τους περισσότερους σέντερ φορ από το Big 4, ήτοι 5, έχει ...πάρει τα λιγότερα γκολ, μόλις 4 και με τους 3 επιθετικούς της να παραμένουν ακόμη άκαπνοι. Συγκεκριμένα, οι Λιβάι Γκαρσία σε 5 συμμετοχές, ο Φαν Φέερτ σε 3 και ο Ζίνι σε 7 δεν έχουν σκοράρει. Την τιμή των όπλων για τους κιτρινόμαυρους σέντερ κρατάνε οι δυο Αργεντινοί, Αραούχο και Πόνσε με 2 γκολ ο καθένας τους, σε 14 και 11 συμμετοχές αντίστοιχα!! Ασφαλώς και όσο θα προχωράει το πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως από τον πλουραλισμό της ΑΕΚ στους σκόρερ, έχει απαραίτητη ανάγκη να πάρει περισσότερα γκολ απο τους φορ της!!!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες για Κουρμπέλη - Τιμωρία λόγω… Μπακασέτα - "Πάγος" στις συζητήσεις με Μπρινιόλι!


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags