Facebook Pixel Το "μπλόκο" της Καισαριανής! Αυτοκτονία για την ΑΕΚ με Κηφισιά - Μοιραίος ο Σιντιμπέ
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-04 21:56:00

Το "μπλόκο" της Καισαριανής! Αυτοκτονία για την ΑΕΚ με Κηφισιά - Μοιραίος ο Σιντιμπέ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το "μπλόκο" της Καισαριανής! Αυτοκτονία για την ΑΕΚ με Κηφισιά - Μοιραίος ο Σιντιμπέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ομάδα των Βορείων Προαστίων αν και προηγήθηκε με αυτογκόλ που είχε συμμετοχή ο Γάλλος. Ακυρώθηκαν τρία τέρματα των "κιτρινόμαυρων" ως οφσάιντ.

«Μπλόκο» στην Καισαριανή για την ΑΕΚ, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, όπως και λιγοστοί ηρωικοί Ενωσίτες που ξεπέρασαν την απαγόρευση! Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κηφισιά, παρότι προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Σναιντερλάν, στο οποίο είχε συμμετοχή ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που έφερε ευθύνη στο τέρμα της ισοφάρισης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακυρώθηκαν τρία γκολ των φιλοξενούμενων ως οφσάιντ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία από τον Λαντρ στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ παραμένει τρίτη με 21 βαθμούς, ενώ η Κηφισιά έχει 8.

Με τη σκέψη στη Μαρσέιγ

Με σημαντικές απουσίες αντιμετώπισαν την ΑΕΚ οι γηπεδούχοι, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Μποτία, Παπασάββας, Κρισιούμα, Τσάπας, μαζί με τον τραυματία Ίλιεφ. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας με τους Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέα, Μασούρα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Ιπαλίμπο-Πρίτσας, με τους Αντερέγκρεν, Σναϊντερλάν, Παρρά να αποτελούν την τριάδα πριν τον μοναδικό προωθημένο Οζέγκοβιτς.

O Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους  τιμωρημένους Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, τους τραυματίες Αραούχο, Χατζισαφί, ο Ρότα είχε ενοχλήσεις, ο Μουκουντί τέθηκε εκτός για λόγους τακτικής, ενώ ο Γκαρσία επέστρεψε σε αποστολή, αλλά δεν ξεκίνησε βασικός. Ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τον Αθανασιάδη στην υπεράσπιση της εστίας, καθώς λόγω της κόκκινης του Στάνκοβιτς στο Βελοντρόμ, θα είναι στην 11άδα της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μαρσέιγ, οπότε πρέπει να έχει ρυθμό. Την άμυνα αποτέλεσαν οι Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμαντί. Στη μεσαία γραμμή ο Γαλανόπουλος είχε ρόλο κόφτη, με τον Πισάρο να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα, τον Ελίασον τη δεξιά και στην κορυφή του ρόμβου αγωνίστηκε ο Γιόνσον, έχοντας μπροστά του ως επιθετικό δίδυμο τους Τσούμπερ και Πόνσε, οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην 11άδα από την αρχή.

Κηφισιά (Αναστασίου, 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος - Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας, Γκόμπελιτς (90' Πειος) - Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73’ Τετέι) – Αντερέγκρεν (90' Αντούνες), Σναιντερλάν, Παρράς (83’ Λούμορ) – Οζέγκοβιτς (73’ Μπιφουμά)

ΑΕΚ (Αλμέιδα, 4-2-3-1): Αθανασιάδης - Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς (83’ Πήλιος), Μοχαμάντι - Γαλανόπουλος, Γιόνσον (62’ Πινέδα) – Ελίασον (62’ Άμραμπατ), Πισάρο, Τσούμπερ (83’ Μάνταλος) – Πόνσε (62’ Γκαρσία)

Ο Αναγνωστόπουλος κράτησε την Κηφισιά

Στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αναμέναμε, να δούμε την Κηφισιά να επιδοθεί στον γνωστό τρόπο παιξίματός της, η ομάδα των βορείων προαστίων περίμενε την ΑΕΚ πίσω από τη σέντρα. Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν τη μπάλα με ταχύτητα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν χώρους και διαδρόμους προς την εστία του Αναγνωστόπουλου. Ωστόσο από τη μία στάθηκαν άτυχοι, καθώς δύο φορές τους ακυρώθηκε γκολ οριακά ως οφσάιντ και από την άλλη ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό, από πλευράς Κηφισιάς, η οποία έτρεξε στον αιφνιδιασμό, με τον Οζέγκοβιτς να βρίσκει πεδίο βολής, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε και μπλόκαρε. Εφτά λεπτά αργότερα η Ένωση απάντησε με το σουτ του Ελίασον εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος, ενώ παρόμοια προσπάθεια του Σιντιμπέ στο 12’ ήταν πολύ άστοχο. Στο 16’ ο Ελίασον σέρβιρε για τον Πόνσε, η κεφαλιά του οποίου απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς. Στη συνέχεια το παιχνίδι έχασε ρυθμό με την τελευταία καλή στιγμή να καταγράφεται στο 45’ με τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος απέτυχε σε τετ α τετ να νικήσει τον Αθανασιάδη, καθώς σημάδεψε άουτ.

Αυτογκόλ και ισοφάριση από έλλειψη συγκέντρωσης

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πετύχει γρήγορα το γκολ και τα κατάφερε στο 56’. Ο Σιντιμπέ ευνοήθηκε από τις κόντρες, έκανε γύρισμα, ο Σναιντερλάν με τάκλιν άλλαξε την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την στην εστία της ομάδας του. Οι αλλαγές του Αλμέιδα φρέσκαραν την Ένωση, η οποία έκανε ευκαιρίες με τον Πόνσε (62’) και τον Γκαρσία (66’) και Ελίασον (72’).

 

Έχασε όμως τη συγκέντρωσή της και κατάφερε να ισοφαριστεί στο 85’! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Βαφέα, που από κοντά έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να το γυρίσουν στον εναπομείναντα χρόνο.

 

Τα σφυρίγματα

Στο 8’, ο Ελίασον σούταρε εκτός περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε, ο Τσούμπερ στην επαναφορά έδωσε τη μπάλα στον Πόνσε που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Αυστριακού.

Στο 28’ ακυρώθηκε γκολ του Ελίασον καθώς ο Σουηδός, όταν δέχτηκε πάσα από τον Γιόνσον ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Στο 88’ ακυρώθηκε γκολ του Άμραμπατ για οφσάιντ, ενώ προηγουμένως ο Λιβάι Γκαρσία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από τον Λαντρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags