Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τρελαμένος" μετά τη Λαμία ο Αλαφούζος - Φουλ για μεταγραφές ο ΠΑΟ - Ακριβό στόπερ και εξτρέμ... Ντι Μαρία!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-05 14:45:00

"Τρελαμένος" μετά τη Λαμία ο Αλαφούζος - Φουλ για μεταγραφές ο ΠΑΟ - Ακριβό στόπερ και εξτρέμ... Ντι Μαρία!

του Νίκου Στεργίου
"Τρελαμένος" μετά τη Λαμία ο Αλαφούζος - Φουλ για μεταγραφές ο ΠΑΟ - Ακριβό στόπερ και εξτρέμ... Ντι Μαρία!

Η εντολή της διοίκησης και ο Μεξικανός που αρέσει στο Τριφύλλι! Οι Πράσινοι είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το φετινό πρωτάθλημα μέχρι τέλους και για αυτό ο ιδιοκτήτης τον Ιανουάριο θα δώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ώστε να αποκτηθούν οι παίκτες που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
 

Ειλημμένη είναι η απόφαση για να αποκτηθεί τον Γενάρη στόπερ και εξτρεμ από τον Παναθηναϊκό και, μάλιστα, οι Πράσινοι έχουν δώσει στην αγορά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά/προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για τη θέση. 

Ποιες είναι αυτές, όσον αφορά τον στόπερ; Ο Γιοβάνοβιτς θέλει οπωσδήποτε να είναι αριστεροπόδαρος ο σεντερ μπακ που θα αποκτηθεί ή, έστω, δεξιοπόδαρος που θα μπορεί να παίξει αριστερά και να είναι καλός στο build up. Από τη διοίκηση θέλουν να έρθει ως δανεικός, έστω με καλοκαιρινή οψιόν αγοράς.

Ο Γιάννης Αλαφούζος άλλωστε έχει ενεργοποιηθεί ξανά, το δείχνει τόσο με την αύξηση του μπάτζετ και τις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις όσο και με την καθημερινή του ενασχόληση πλέον με την ομάδα, ενώ στο παιχνίδι με τη Λαμία… επέστρεψε και στο twitter!

Ο στόπερ που δεν έρχεται με τίποτα και αυτός που μπορεί να έρθει από τώρα!

Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Αρχικά να πούμε ότι το Τριφύλλι δεν έσβησε ποτέ από τη λίστα του τον Κριστόφ Κλάρερ, διεθνή Αυστριακό στόπερ με συμμετοχές και ασίστ στη Μπουντεσλίγκα φέτος με τη φανέλα της Ντάρμσταντ. Το market value ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι έχει προοπτική και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027. Δεν τον έσβησαν μεν, αλλά με τα κριτήρια που θέτουν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει.

Η ιδέα που κερδίζει χρόνο στην ΠΑΕ είναι η ομάδα να κινηθεί από τώρα για την απόκτηση στόπερ, από την αγορά των ελεύθερων, ώστε να έρθει και να κάνει προπονήσεις μαζί της - Δηλαδή ναι μεν να έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Γενάρη, αλλά τότε να είναι έτοιμος με καλή φυσική κατάσταση, ρυθμό και να έχει εγκλιματιστεί στην ομάδα.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες μέσω του sportdog ο Ευάγγελος Μίχος το καλοκαίρι όταν ο Παναθηναϊκός έψαχνε για στόπερ πήγε πάνω και στον Αλμαμί Τουρέ - Πρόσφεραν καποδοχές 700 με 800.000 ευρώ ετησίως αλλά οι δικές του απαιτήσεις τότε προσέγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο μαζί με το signing bonus. 

Tώρα βέβαια ο Αλμαμί Τουρέ έχει ρίξει θεαματικά το κασέ του σε εξαψήφιο νούμερο και συζητάει για να υπογράψει στην Σέφιλντ (είναι αρκετά κοντά), αλλά ο Γάλλοαφρικανός στόπερ θα μπορούσε εφόσον τον ήθελαν και τα έβρισκαν να ερχόταν άμεσα στην Αθήνα.

Ο δημοσιογράφος Ανέστης Ζαχαράκης, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, σχολίασε στο sportdog για την περίπτωση του Τουρέ. "Είναι πιο κοντρολαρισμένος από Σισέ και Μπα, Αφρικανός μεν αλλά δεν έχει αυτό το δυναμικό και όπου με βγάλει. Όταν έπαιζε δεξιός μπακ ήταν πάλι σαν τρίτος στην άμυνα γιατί έπαιζαν από την πλευρά του αριστερού μπακ-χαφ και ο Τουρε ισορροπούσε την άμυνα. Καλή πρώτη επαφή με την μπάλα, του λείπει ότι δεν είχε σταθερότητα στο κομμάτι της υγείας, των μυικών τραυματισμών. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η καριέρα του δεν είναι για Μπουντεσλίγκα, πρέπει να κάνει βήμα πίσω, σε πρωτάθλημα άλλο. Δεν είναι κακός στα πρώτα μέτρα, δεν είναι τόσο δυναμικός όσο ο Σένκεφελντ, ενδεχομένως θα μπορούσαν να συνυπάρξουν. Σε μια λογική όπως ο Πάλμερ Μπράουν, δηλαδή για 3ο-4ος στην ιεραρχία στην αρχή, γιατί είναι ανενεργός καιρό".

Ο Μεξικανός που θέλει ο ΠΑΟ με τα 2 εκατ. ευρώ

Οι Πράσινοι έχουν βγει στη "γύρα" για εξτρεμ και έχουν ενημερώσει ότι θέλουν ακραίο που να σκοράρει. Θα μπορούσε να είναι κάποιος εκ των Φετφατζίδη ή Λημνιό, που αμφότεροι έχουν συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και ψάχνουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους; Το sportdog λέει όχι.

Μια ψαγμένη περίπτωση από το Μεξικό που έχει στη λίστα του το Τριφύλλι, για την ενίσχυση του ρόστερ του, είναι του Χουάν Ντομίνγκες. Πρόκειται για 25χρονο Μεξικανό εξτρέμ, που έχει συμβόλαιο με την Τολούκα (τον απέκτησε το καλοκαίρι από την Ατλάντε), και μέχρι στιγμής έχει πετύχει πιστωθεί 5 γκολ και 1 ασίστ σε 14 παιχνίδια. Προφανώς η περίπτωση μοιάζει εξαιρετική για να ενισχύσει η ομάδα το δεξί "φτερό" της επίθεσης, ειδικά από τη στιγμή που παραμένει ενεργό το σενάριο για το μέλλον του Βέρμπιτς μακριά από την Ελλάδα.

Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο έχει εκτοξευτεί στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μακριά από την πατρίδα του. Είναι ταχύς και κινητικός, "μέσα" στις φάσεις, δοκιμάζει τα πόδια του έξω από την περιοχή, κοντρολαρισμένος με την μπάλα στα πόδια.

"Είναι για δεξιός εξτρέμ, αυτός ο εξτρέμ που περιμένεις να βάλει γκολ, να δώσει ασίστ, να κάνει ντρίπλες, αλλά έχει ξεκάθαρο ρόλο εξτρέμ. Δεν είναι μαθημένος να βοηθάει στην άμυνα δηλαδή, κι ίσως εκεί έχει θέμα με τον Γιοβάνοβιτς που θέλει να συμμετέχει και στην άμυνα. Είναι στο στιλ του Ντι Μαρία, αλλά όχι τόσο ποιότικος. Εξτρέμ που ξέρει μπάλα και βοηθάει την ομάδα. Θα χρειαστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει η μεταγραφή. Είναι σε καλή ηλικία και πολλοί από το μεξικανικό πρωτάθλημα έρχονται στην Ευρώπη. Αλλά είναι ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό, γιατί ο Γιοβάνοβιτς θα έχει απαιτήσεις από τους παίκτες και στην άμυνα. Στο Μεξικό είναι πιο θεαματικό το ποδόσφαιρο, όχι τόσο τακτικό", σχολίασε στο sportdog ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντούζγος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στο Μεξικό.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλύτερα από 0-5 για ΠΑΟ - Άλλαξε όλο το ματς ο Γιοβάνοβιτς, δεν… μασάει ο Σπόραρ - Απάντησαν για τον καυγά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags