Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι παίκτες του Ολυμπιακού... δεν ξέρουν να παίρνουν πρωταθλήματα και αυτό είναι πρόβλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-06 21:28:00

Οι παίκτες του Ολυμπιακού... δεν ξέρουν να παίρνουν πρωταθλήματα και αυτό είναι πρόβλημα!

Του Γιώργου Βροντάκη
Οι παίκτες του Ολυμπιακού... δεν ξέρουν να παίρνουν πρωταθλήματα και αυτό είναι πρόβλημα!

Καλός ο αθλητισμός, αλλά στον Ολυμπιακό γίνεται πρωταθλητισμός και θέλει παίκτες που πρέπει να ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

 

Στη Super League γίνεται πολλή κουβέντα κάθε φορά στους ορισμούς ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι, καθώς οι ομάδες, και κυρίως ο Ολυμπιακός, ζητούν Elite διαιτητές και όχι δεύτερης κατηγορίας. Οι ερυθρόλευκοι μετά τη «σφαλιάρα» από τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» με 4-2 θα πρέπει να κοιτάξουν και elite ποδοσφαιριστές, αφού οι περισσότεροι ξένοι που είναι στο ρόστερ τους δεν έχουν ιδέα από πρωταθλητισμό.

Ο Ολυμπιακός το φυσάει και δεν κρυώνει μετά τη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Φάληρο με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χάνει με κάτω τα χέρια από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να διορθώσει άμεσα πολλά πράγματα για να βελτιωθεί, αλλά θα πρέπει οι Πειραιώτες να κοιτάξουν και το άμεσο μέλλον. Κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ξένοι ποδοσφαιριστές που να γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός.

Πέντε ξένοι έχουν κάνει πρωταθλητισμό

Αυτή τη στιγμή μόλις πέντε έχουν διεκδικήσει πρωτάθλημα πριν καταλήξουν στο λιμάνι. Οι δύο Βραζιλιάνοι, Ροντινέι και Γκουστάβο Σκάρπα, οι οποίοι έχουν σηκώσει και δύο Copa Libertadores με Φλαμένγκο (2019, 2022) και Παλμέιρας (2020, 2021 αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Σκάρπα έχει σηκώσει πρωτάθλημα και Κύπελλο στη χώρα του, όπως και ο Ροντινέι.

Επίσης, ο Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος δεν παίζει αρκετά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό μπακ έχει κάνει πρωταθλητισμό για τρία χρόνια (2020-2023) στη Νορβηγία με την Μπόντο Γκλιμτ κατακτώντας μάλιστα δύο τρόπαια και μετά πήρε μεταγραφή στη Ρόμα. 

Για μια τριετία έκανε πρωταθλητισμό και ο Πεπ Μπιελ φορώντας τη φανέλα της Κοπεγχάγης από το 2019 έως το 2022 και κατέκτησε τον τίτλο τη σεζόν 2021-22.

Μπαρουτοκαπνισμένος ο Γιόβετιτς

Τέλος, από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες του τρέχοντος ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς που έχει αγωνιστεί σε Παρτιζάν Βελιγραδίου (νταμπλ τη σεζόν 2007-08), Μάντσεστερ Σίτι (πρωταθλητής Premier League τη σεζόν 2013–14 και καάκτηση Λιγκ Καπ 2013–14), ενώ μετά είχε συμμετοχές σε Ίντερ και Μονακό που διεκδικούσαν τον τίτλο σε Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα.

Καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες

Οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν σε μικρομεσαίες ομάδες που δεν είχαν στόχο κάποιο τρόπαιο, αλλά περισσότερο την παραμονή στην κατηγορία ή τη θέση που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ας τους δούμε...

Ο Βιθέντε Ιμπόρα πριν έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι είχε φορές τις φανέλες των Λέστερ, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Λεβάντε με καμία ομάδα του να μην είναι πρωταγωνίστρια αν και με τους Ανδαλουσιάνους κατέκτησε τρεις φορές το Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, στον Πειραιά ήρθε ως παίκτης δεύτερης κατηγορίας, αφού η Λεβάντε είχε υποβιβαστεί από τη LaLiga.

Ίδια περίπτωση είναι και του Κίνι, ο οποίος δεν γνωρίζει από πρωταθλητισμό, καθώς μέχρι πρότινος έπαιζε στη Γρανάδα και τη Ράγιο Βαγιεκάνο που πάλευαν για τη σωτηρία τους στην Ισπανία. Πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό έπαιζε στη Segunda Division με τη Γρανάδα.

Λάτιν παίκτες που δεν ξέρουν να διεκδικούν τίτλους

Η λάτιν παρέα των ερυθρόλευκων δεν ξέρει να διεκδικεί τίτλους, αφού ο Πορτογάλος Ζοάο Καρβάλιο ήταν σε μικρομεσαίες ομάδες σε Πορτογαλία, Αγγλία και Ισπανία (Σετούμπαλ, Νότιγχαμ, Αλμερία, Εστορίλ), ο Αργεντινός Νίκολας Φρέιρε με συμμετοχές σε Τσβόλε, Κίτο και Πούμας και ο συμπατριώτης του, Σαντιάγο Εζέ στην Ουρακάν που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Από το Μαρόκο, την Κίνα και τα ΗΑΕ στην Ελλάδα

Ο βασικός επιθετικός της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που μπορεί να πει κανείς πως έχει κάνει πρωταθλητισμό στο Μαρόκο (Ουιτάντ) και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (είχε 7 συμμετοχές με την Αλ Σαντ), αφού έχει αγωνιστεί σε Κίνα (Χεζμπέι) και Τουρκία (Χατάισπορ).

Όσον αφορά τους Τζάκσον Πορόζο (Μποαβίστα, Τρουά), Ζουλιάν Μπιανκόν (Σερκλ Μπριζ, Τρουά, Νότιγχαμ) και Ιβάν Μπρνιτς (Μάριμπορ) δεν τίθεται θέμα.

Έμαθαν στον Ολυμπιακό τον πρωταθλητισμό

Τέλος, ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Μαντί Καμαρά έμαθαν τον πρωταθλητισμό στον Ολυμπιακό, αφού ο Αφρικανός είχε παίξει μόνο στην Τρουά και ο Πορτογάλος είχε ελάχιστες συμμετοχές με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας όταν κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας τη σεζόν 2014-15 και το Λιγκ Καπ την περίοδο 2017-18. Πάντως, ο βραχύσωμος άσος είναι σε καλύτερη φάση από τους υπόλοιπους ξένους έχοντας κατακτήσει το Λιγκ Καπ και με την Μορεϊρένσε το 2017.

Αν μη τι άλλο, από το λιμάνι λείπουν παίκτες που να γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός και τι σημαίνει να διεκδικείς κάθε χρόνο το πρωτάθλημα...
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον... νέο Γκουαρδιόλα, ενώ χρειάζεται έναν Καπέλο ή Κόντε - Διπλό "κάζο" το θεωρητικό 2-7!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags