Facebook Pixel Super League: Αμφισβήτηση σε Μαρτίνεθ, καλείται να το γυρίσει - "Ανώτεροι" Αλμέιδα, Λουτσέσκου, Γιοβάνοβιτς - Το αβαντάζ ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-06 23:58:00

Αμφισβήτηση σε Μαρτίνεθ, καλείται να το γυρίσει - "Ανώτεροι" Αλμέιδα, Λουτσέσκου, Γιοβάνοβιτς - Το αβαντάζ ΠΑΟΚ

GOALάρες by Εvaggelistis
Αμφισβήτηση σε Μαρτίνεθ, καλείται να το γυρίσει - "Ανώτεροι" Αλμέιδα, Λουτσέσκου, Γιοβάνοβιτς - Το αβαντάζ ΠΑΟΚ

Η σύγκριση των Big 4 και η μάχη του πρωταθλήματος. Οι αλήθειες και τα ψέματα που... δείχνει η βαθμολογία των ντέρμπι του πρώτου γύρου, αλλά και γιατί η Τούμπα θα βγάλει πρωταθλητή!

Με το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" ολοκληρώθηκαν αυτά μεταξύ του Big four για τον πρώτο γύρο της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος. Επειδή όμως, η Super League είναι πρωτάθλημα με play-off, σε πολύ μεγάλο βαθμό η ομάδα που θα κυριαρχήσει στα ντέρμπι πιθανότατα θα είναι αυτή η οποία θα κατακτήσει και την κούπα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με ότι συνέβη την περσινή σεζόν με πρωταθλήτρια την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. 

Προφανώς ,λοιπόν, δεν είναι τυχαίο πως η άτυπη βαθμολογία των 4 διεκδικητών του τίτλου, με βάση τα μεταξύ τους παιχνίδια, διαφέρει από την συνολική βαθμολογία μετά το πέρας της 10ης αγωνιστικής. Σε αυτή ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με 25 βαθμούς, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ακολουθούν με 21 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ στους 20. Αντιθέτως στην βαθμολογία των ντέρμπι πρώτη είναι η ΑΕΚ με 7 βαθμούς. Μάλιστα είναι η μοναδική αήττητη και με δυο νίκες (επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ)!!

Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας των ντέρμπι είναι ο ΠΑΟΚ μαζί με τον ΠΑΟ που έχουν από 4. Μόνο που ο πίνακας εδώ δεν λέει την...πάσα αλήθεια: από τους δυο στο γήπεδο νίκη έχει μόνο ο δικέφαλος, την χθεσινή στο Καραϊσκάκης ενώ το τριφύλλι την έχει πάρει στα χαρτιά αφού στο ίδιο γήπεδο το ντέρμπι του με τον Ολυμπιακό διακόπηκε με το σκορ στο 50ο λεπτό να ήταν 1-1...

Αν μάλιστα αναλογιστούμε πώς ο Παναθηναϊκός με buzzerbeater του Γερεμέγεφ είχε ισοφαρίσει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, στο μεταξύ τους ντέρμπι, κάλλιστα σήμερα η βαθμολογία θα μπορούσε να είχε μόνο της στην δεύτερη θέση την ομάδα του Λουτσέσκου με 6 βαθμούς έναντι 7 της ΑΕΚ. 

Επίσης, μια λεπτομέρεια που έχει περάσει μάλλον στα ψιλά αν και είναι σημαντική, θέλει τον ΠΑΟΚ να αποτελεί την μοναδική ομάδα του Big 4 που έδωσε και τα 3 ντέρμπι με τους ανταγωνιστές του εκτός έδρας, όλα στο λεκανοπέδιο! Αυτό σημαίνει πως στο δεύτερο γύρο ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός θα περάσουν από την Τούμπα. Και συνολικά από τα υπόλοιπα 9 ντέρμπι (μαζί με τα playoffs) τα 6 ο ΠΑΟΚ θα τα παίξει εντός έδρας. Κάτι που θεωρητικά αποτελεί ισχυρό αβαντάζ για τον δικέφαλο του βορρά εφόσον παραμένει σε τροχιά τίτλου.

Νίκη σε ντέρμπι όμως, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν έκανε και ο κόουτς Μαρτίνεθ, παρότι έδωσε δυο στο Καραϊσκάκης. Είχε ξεκινήσει με ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ στην ΟPAP Arena, στο πρώτο του ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να ακολουθήσουν η ήττα του στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό και η καθολική ήττα με την χθεσινή 4άρα από τον ΠΑΟΚ. 

Το κακό για τον Ισπανό τεχνικό των ερυθρολεύκων είναι πώς σε αυτά τα δύο τελευταία ντέρμπι οι αντίπαλοι του ήταν εμφανώς ανώτεροι και σπεκούλαραν πάνω στις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Στην άτυπη βαθμολογία το ντέρμπι, λοιπόν, Ολυμπιακός εμφανίζεται με μόλις 1 βαθμό που θα ήταν βέβαια 2 αν το ματς με τον Παναθηναϊκό έκλεινε στο διαμορφωμένο μέχρι το 50ο λεπτό και την ώρα της διακοπής, σκορ στο 1-1. 

Η ουσία είναι πώς ο Ολυμπιακός σε ένα πρωτάθλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από την υπέροχη του ενός στα ντέρμπι του big four, διαθέτει στον πάγκο του έναν προπονητή που παραμένει... παρθένος σε ντέρμπι αφού δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη νίκη σε αυτά ενώ και στα τρία που έδωσε ήταν περισσότερο μακριά παρά κοντά στο τρίποντο, με βάση την εικόνα τους και την δική του προσέγγιση (κι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα).

Στο δια ταύτα: καλώς ή κακώς, ο Μαρτίνεθ του Ολυμπιακού στο δεδομένο timing είναι ο μοναδικός coach του Big 4 που λίγο ή πιο πολύ αμφισβητείται και δέχεται έντονη κριτική σε σχέση με τους ομολόγους του, σε Παναθηναϊκό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Αλμέιδα, Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς τουλάχιστον για την κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της, θεωρούνται -και οι τρεις- ανώτεροι του Μαρτίνεθ!! Με το Ισπανό να καλείται πλέον να αλλάξει την εικόνα αυτή!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον... νέο Γκουαρδιόλα, ενώ χρειάζεται έναν Καπέλο ή Κόντε - Διπλό "κάζο" το θεωρητικό 2-7!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags