Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βραζιλιάνος εξτρέμ για ΠΑΟ - "Δοκιμασμένος" από Ελλάδα για αντι-Βέρμπιτς - Αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 09:27:00

Βραζιλιάνος εξτρέμ για ΠΑΟ - "Δοκιμασμένος" από Ελλάδα για αντι-Βέρμπιτς - Αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς

του Νίκου Στεργίου
Βραζιλιάνος εξτρέμ για ΠΑΟ - "Δοκιμασμένος" από Ελλάδα για αντι-Βέρμπιτς - Αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς

Πρόταση του τμήματος scouting, τον εξετάζει ο Σέρβος κόουτς. Οι Πράσινοι θα κινηθούν και για έναν ακραίο τον Ιανουάριο και στο τραπέζι έπεσε ένα πολύ γνωστό όνομα...

Την κούρσα στο ελληνικό πρωτάθλημα οδηγεί και φέτος ο Παναθηναϊκός, ενώ και η παρουσία του στην Ευρώπη δείχνει ότι μπορεί να έχει μέλλον. Ενδεικτικό του ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα, αλλά και να δώσει τα στοιχεία που θέλει ώστε το Τριφύλλι να έχει αγωνιστική συνέπεια: Παλεύει όλα τα ματς, είναι σφιχτός πίσω, βρίσκει τον τρόπο για να σκοράρει και να πάρει τα παιχνίδια.

Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να δείχνει σε φόρμα σκοραρίσματος ο Σπόραρ, αλλά σε γενικές γραμμές ο Σέρβος προπονητής θεωρεί ότι η ομάδα πρέπει να πάρει περισσότερα γκολ τόσο από τους επιθετικούς του όσο, κυρίως, από τα εξτρέμ.

Για αυτό και αποτελεί ειλημμένη απόφαση να αποκτηθεί ένας εξτρέμ που θα έρθει και θα φέρει μαζί του καλές εμφανίσεις αλλά και γκολ. Κάτι που, προφανώς, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο από τη στιγμή που μιλάμε για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Γιατί αν υπήρχαν εξτρέμ που να σκοράρουν και να ήταν διαθέσιμοι εύκολα, θα προκαλούσε σχετική έκπληξη.

Για αυτό και έπεσε η πρόταση από το σκάουτινγκ του συλλόγου, που ψάχνει για παίκτες αλλά και τσεκάρει τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές τού Παναθηναϊκού που βρίσκονται εκτός με τη μορφή δανεισμού, να υπάρξει μια νέα ευκαιρία στον Ζόνας Τορό! Ο 24χρονος εξτρέμ έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Μποταφόγκο Φουτμπόλ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και έχει 13 ματς, 1 γκολ και 1 ασίστ. Παίζει κυρίως αριστερά  αλλά και δεξιά στα "φτερά" της επίθεσης.

Έχει θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την περασμένη σεζόν είχε παίξει στον Λεβαδειακό με τη μορφή δανεισμού, άρα δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ενώ από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα με τις θέσεις ξένων, θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η αξία του είχε φτάσει και πάνω από τα 3-4 εκατ. ευρώ πριν από μερικά χρόνια, όταν έπαιζε στη Βραζιλία με τη φανέλα της Σάο Πάολο, άρα δεν είναι τυχαίος παίκτης που είδε φως και μπήκε μέσα. Αν θα έχει την ευκαιρία του ή όχι στο Τριφύλλι είναι άλλο θέμα, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που έχει έτσι κι αλλιώς συμβόλαιο με την ομάδα και, αν επέστρεφε τον Γενάρη, ίσως να μπορούσε να δώσει περισσότερες λύσεις από τον Βέρμπιτς στην 11άδα. 

Η πρόταση από το σκάουτινγκ προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για την επιστροφή του, έχει πέσει στο τραπέζι. Κι αν δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση στη χειμερινή μεταγραφική, μην αποκλείσετε η περίπτωση του Τορό να εξεταστεί με ενδιαφέρον...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Κουρμπέλη σε άλλη μεγάλη ομάδα και ως... στόπερ - Ρίσκο 10 εκατ. από Μαρινάκη, δικαίωση Κορδόν

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags