Facebook Pixel Ατζούν Ιλιτζαλί - Super League: Στην Ελλάδα ο Ατζούν για να αγοράσει ομάδα - "Φρένο" από Αλαφούζο - Η πρώτη δήλωση Σπανού στο Sportdog!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 11:05:00

Στην Ελλάδα ο Ατζούν για να αγοράσει ομάδα - "Φρένο" από Αλαφούζο - Η πρώτη δήλωση Σπανού στο Sportdog!

του Γιώργου Κτενά
Στην Ελλάδα ο Ατζούν για να αγοράσει ομάδα - "Φρένο" από Αλαφούζο - Η πρώτη δήλωση Σπανού στο Sportdog!

Τι συμβαίνει με τον Ατρόμητο και οι ενστάσεις του Παναθηναϊκού. Ο Τούρκος θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, υπήρξαν επαφές για τον Ατρόμητο, όμως στο στόχαστρό του βρίσκεται κι άλλη ελληνική ομάδα.
 

Πολλή σκόνη έχει σηκώσει τις τελευταίες ημέρες στο ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ η πληροφορία ότι ο Ατζούν Ιλιτζαλί θέλει να αποκτήσει τον Ατρόμητο, καθώς πρόκειται για έναν πανίσχυρο παραγωγό στα ελληνικά media, που φαίνεται ότι μέσω του ποδοσφαίρου θέλει να ριζώσει στην Ελλάδα.

Μόνο που έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά τα τελευταία 24ωρα γύρω από αυτό το θέμα, που κάπου αυτή η πληροφόρηση καταντάει μη πληροφόρηση. Συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ μας, προκειμένου να δούμε τελικά τι πραγματικά ισχύει.

Ήρθε στην Ελλάδα ο Ατζούν

Στην Ελλάδα είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος επιχειρηματίας, καθώς οι δουλειές του στη χώρα μας είναι αρκετές. Το σενάριο που υπάρχει αναφέρει ότι ο Ατζούν είχε φτάσει λίγο πριν από τις υπογραφές για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ και, μάλιστα, υπήρξε και σχετική συνάντηση με τους ανθρώπους του συλλόγου.

"Μια διερευνητική κρούση έχει γίνει για την ώρα και τίποτα παραπάνω. Για αυτό και δεν υπάρχει συζήτηση για χρήματα πώλησης κ.λπ.", ανέφερε μέσω του sportdog o πλέον αρμόδιος, ο Γιώργος Σπανός, που τακτοποίησε με αυτόν τον τρόπο λίγο τι πραγματικά ισχύει. Ενδιαφέρον σαφώς και υπάρχει, έχει εκδηλωθεί, αλλά για την ώρα μέσω τρίτου ατόμου. Προφανώς σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν υπάρχει ούτε συμφωνία, αλλά ούτε και τίποτα περισσότερο για να πούμε.

Το πάθος με το ποδόσφαιρο

Ο Ατζούν έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πέρα από τις παραγωγές στην τηλεόραση, αυτό που θέλει στην Ελλάδα είναι να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλωστε, έχει στην κατοχή του την αγγλική Χαλ αλλά και την ιρλανδική Σέλμπουρν από την οποία ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για να αποκτήσει και τη Γαλατασαράι. Προφανώς, λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι ένα πεδίο που τον γοητεύει και τον ενδιαφέρει να επενδύσει τα χρήματά του.

Τι μπορεί να τον καθυστερήσει/αποτρέψει από το να αγοράσει τον Ατρόμητο

Η Acun Media, η εταιρεία με την οποία κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, έχει κάποιες εκκρεμότητες οικονομικής φύσης με το ελληνικό δημόσιο. Προφανώς και θα ρυθμιστούν και θα τελειώσει όποιο αγκάθι υπάρχει. Το γεγονός, όμως, ότι ακόμα δεν έχουν ρυθμιστεί, δείχνουν αφενός ότι δεν υπάρχει πρεμούρα για να τελειώσει σύντομα το θέμα με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον Ατρομητο, μέχρι και ότι μπορεί να ακυρωθούν τελείως αυτά τα σχέδια.

Να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα; Βασικός συνεργάτης/συνομιλητής τού Ατζούν στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς ο,τι έχει κάνει στην Ελλάδα ο Τούρκος είναι μέσω του ΣΚΑΪ. Ο ισχυρός άνδρας τού Παναθηναϊκού είναι περίπου αδύνατο να τον έχει παροτρύνει να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση και τη δική του εμπειρία. Γιατί η ενασχόληση με ομάδα τής Σούπερ Λιγκ είναι χρονοβόρα, ενεργοβόρα και πολυδάπανη. 

Τα οικονομικά στοιχεία

Μετά την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ το 2009 (στο τέλος της σεζόν 2007/08 η ομάδα είχε υποβιβαστεί στη Β΄ Εθνική), η ΠΑΕ έχει ισοζύγιο χωρίς προβλήματα με τις αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών. Σε γενικές γραμμές τα οικονομικά του κλαμπ είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. 

Τι θα πάρει μαζί με τον Ατρόμητο, αν προχωρήσει η αγορά

Αρχικά να θυμηθούμε λίγο πώς προέκυψε ο Ατρόμητος: Τέλη Μάη του 2005 ανακοινώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης του Ατρόμητου με τη Χαλκηδόνα, με τον Γιώργο Σπανό να αλλάζει την Ιστορία της ομάδας. "Κάναμε την πρώτη μεταγραφή", είχε πει ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου από τότε, και είχε δώσει στο νέο ιδιοκτήτη τής ομάδας μια φανέλα με το αριθμό 1 στην πλάτη και το όνομα Σπανός. Μέσω του Ερασιτέχνη είχε αποκτήσει νέο ΑΦΜ με την ονομασία ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών 1923.

Αθλητικό κέντρο

Ο Ατρόμητος διατηρεί ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο από το καλοκαίρι του 2007 - Βρίσκεται στο χώρο που το καλοκαίρι του 2004 στεγάστηκε το Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας. . Διαθέτει ένα κεντρικό γήπεδο τριών χιλιάδων θεατών, ένα βοηθητικό γήπεδο κι ένα γήπεδο 5Χ5, όλα με φυσικό χλοοτάπητα.

Για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών λειτουργεί ένα υπεσύγχρονο και πρωτοπόρο για την Ελλάδα spa με πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι και κρυοθεραπεία.

Το κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων, που εκτείνεται σε τρεις ορόφους περιλαμβάνει:

  • Αίθουσα με βάρη
  • Αίθουσα φυσιοθεραπείας και το γραφείο των γιατρών
  • Αίθουσα ομιλίας του προπονητή
  • Αίθουσα ψυχαγωγίας για τους ποδοσφαιριστές
  • Εστιατόριο πλήρως εξοπλισμένο
  • Τα δωμάτια των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου για την άνετη διαμονή τους στο αθλητικό κέντρο

Προπονητικό γήπεδο

Στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο βρίσκονται οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ομάδας κι εκτός από τον αγωνιστικό χώρο περιλαμβάνουν σύγχρονα αποδυτήρια, αίθουσα γυμναστικής με βάρη και αίθουσα μασάζ. Το γήπεδο αυτό το χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις της, η επαγγελματική ομάδα  εναλλακτικά με το αθλητικό κέντρο αλλά και οι ομάδες Κ-2Ο, Κ-17, Κ15.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags