Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Δεν έπεσε στην παγίδα του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ - Ο Ζίβκοβιτς τον κουβάλησε ξανά! (Video)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 19:28:00

Δεν έπεσε στην παγίδα του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ - Ο Ζίβκοβιτς τον κουβάλησε ξανά! (Video)

Sportdog Team

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τους τρεις βαθμούς και πηγαίνει με ηρεμία στη διακοπή.

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, με τους ασπρόμαυρους να επικρατούν με 2-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Σαμάτα και Ζίβκοβιτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Τορεχόν. Ο Σέρβος αρχηγός του Δικέφαλου έφτασε τα 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν! Στο -2 η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από την κορυφή και άπαντες περιμένουν το αποτέλεσμα του ματς του ΠΑΟ στην έδρα της Κηφισιάς.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός παρατάχθηκαν για τον κρίσιμο αγώνα με διαφορετικό προσανατολισμό. Οι γηπεδούχοι έκαναν ροτέισον και ο Λουτσέσκου ήθελε το τρίποντο, ώστε να μην ξεμακρύνει κι άλλο η απόσταση από την κορυφή ενώ ο Πετράκης ζήτησε αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Δικέφαλος άρχισε με εννιά αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Αμπερντίν την Πέμπτη. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τους ασπρόμαυρους σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά της άμυνας μπήκαν οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Ράφα Σοάρες. Τις δύο θέσεις των χαφ κατέλαβαν οι Οζντόεφ - Μεϊτέ  και στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ζίβκοβιτς - Κωνσταντέλιας με τον Μουργκ σ' ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ της ομάδας, τον Αλί Σαμάτα.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Καπίνο και την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τ' αριστερά οι Μαλής, Ντουάρτε και Μλάντεν. Στα δεξιά μπήκε ο Λιάβας και αριστερά ο Τορεχόν με τους Ντουάρτε, Πέρες και Χατζηθεοδωρίδη. Στην επίθεση, το δίδυμο απάρτιζαν οι Σενγκέλια και Πέδρο.

Χαμός στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ώστε να προκύψει μια ωραία αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Μόλις στο 2' ο Σαμάτα έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Τανζανό να παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Σάστρε χωρίς να μπορεί να την κεφαλαιοποιήσει. Στο 14' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο χάρη στον Σαμάτα και την εκτέλεση ανέλαβε ο Οζντόεφ. Το σουτ του μέσου ήταν εξαιρετικό, όμως το δοκάρι του στέρησε το γκολ. Και όσο ο ΠΑΟΚ τα έχανε, ο Παναιτωλικός ήλπιζε και όχι άδικα.

Στο 20ο λεπτό οι Αγρινιώτες ''πολιόρκησαν'' την αντίπαλη περιοχή, με τους Λιάβα και Ντουάρτε να συνεργάζονται θεσπέσια και να φέρνουν την μπάλα στο κουτί. Εκεί βρισκόταν και ο Τορεχόν, πίσω από τον ανυποψίαστο Σάστρε. Το αριστερό μπακ του Παναιτωλικού σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον μπακ του ΠΑΟΚ και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Ο Κροάτης δεν μπορούσε να πιστέψει πώς η ομάδα του δέχθηκε τέτοιο τέρμα. Το ίδιο έπαθε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο να είναι απογοητευμένος και να ζητάει αντίδραση.

Και οι παίκτες του την έβγαλαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό! Στο 26' ο Σαμάτα συνδέθηκε με τα δίχτυα και έφερε την ισορροπία στον αγώνα. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή, πάτησε έξοχα στον Σάστρε και ο Ισπανός τροφοδότησε τον Τανζανό. Αυτός έκανε ένα πανέξυπνο τακουνάκι και έγραψε το 1-1. Ο Δικέφαλος ήθελε την ανατροπή προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο και τα κατάφερε!

Στο 36ο λεπτό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε κουβάλημα της μπάλας, ήθελε να σεντράρει όμως η μπάλα πήγε περίεργη τροχιά και κατάληξε στην εστία του Καπίνο! Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα ενόψει δεύτερου μέρους χάρη στην άμεση απάντηση στο τέρμα που δέχθηκε.

Κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το στόχο να είναι σαφής: έπρεπε να κρατήσει το τρίποντο και να πάει ήρεμος στη διακοπή. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός χρειαζόταν γκολ και έτσι ο Μαυρίας πήρε τη θέση του Λιάβα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν αποφασισμένοι και στο 54' έγιναν απειλητικοί με τον Σενγκέλια. Ο Δικέφαλος επιθυμούσε να ρίξει το τέμπο στην αναμέτρηση και να την ελέγξει κυκλοφορώντας την μπάλα.

Κι από τους δύο πάγκους έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις, όμως οι Αγρινιώτες δε βρήκαν τη στιγμή τους ώστε να ισοφαρίσουν. Το ματς έληξε με το σκορ στο 2-1 και τον ΠΑΟΚ να αποφεύγει την παγίδα του Παναιτωλικού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags