Facebook Pixel Ραζβάν Λουτσέσκου: ''Αν ήταν ομάδα της Αθήνας θα είχε αποβληθεί ο Λιάβας - Αυτό θέλω από τους παίκτες μου''
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 20:59:00

Έξαλλος ο Λουτσέσκου: ''Αν ήταν ομάδα της Αθήνας θα είχε αποβληθεί ο Λιάβας - Αυτό θέλω από τους παίκτες μου''

Sportdog Team

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την επικράτηση της ομάδας του επί του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό χάρη στα τέρματα των Σαμάτα και Ζίβκοβιτς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε πως του άρεσε η επιθετική ένταση. Ο προπονητής των ασπρόμαυρων ανέφερε πως αυτό που θέλει από την ομάδα του είναι να μη δέχεται γκολ από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου»:

Για τη διαφορά στις εντάσεις του ΠΑΟΚ κατά τα δύο ημίχρονα: «Η ένταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή στην επίθεση, στο δεύτερο υπήρχε μία λογική διαχείρισης από τους ποδοσφαιριστές. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιες πιθανότητες, είχαμε 2-3 πιθανότητες αλλά δεν βγήκαν οι φάσεις. Ο αντίπαλος δεν είχε κάτι να χάσει, άφησε χώρους αλλά δεν τους εκμεταλλευτήκαμε. Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση αλλά όχι για τη διαχείριση στα τελευταία 10-15 λεπτά. Μιλώντας για την έλλειψη επιθετικότητας στο δεύτερο ημίχρονο, αφορά στο γεγονός ότι όταν οι αντίπαλοι προσπερνούσαν το πρέσινγκ δεν ήμασταν επιθετικοί, έκαναν κάποιες σέντρες όπως συνέβη στο πρώτο γκολ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 13 γκολ σε 21 παιχνίδια: «Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Πρέπει να δουλέψουμε, να έχουμε προσωπικότητα παίζοντας με αυτοπεποίθηση. Το πώς θα λύσουμε κάποιες καταστάσεις είναι θέμα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ενδεχομένως σε κάποιες καταστάσεις να ερχόταν κάποιες μπάλες στα τελευταία λεπτά και με το σκορ σε αυτό το σημείο, να μην καθαρίζαμε φάσεις διαφορετικά. Πέραν από αυτό το κομμάτι ο αντίπαλος δεν δημιούργησε κάτι σημαντικό οπότε δεν έχουμε κάτι παραπάνω από το να τα συζητήσουμε, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Για την εικόνα του Σαμάτα και τις απαιτήσεις του από τους επιθετικούς: «Είναι αλήθεια ότι ζητάω πολλά,, ζητάω να πιέζει τους αμυντικούς, να είναι συμπαγής με τους υπόλοιπους, να είναι έτοιμος και να διαβάζει καταστάσεις, να κινείται ανάμεσα στις γραμμές και να είναι σωστός μέσα την περιοχή με καλές τοποθετήσεις όταν η μπάλα έρχεται από το κέντρο ή από το πλάι. Ο Σαμάτα είναι ένας παίκτης ποιότητας, ένας μαχητής, όπως το ίδιο είναι και ο Μπράντον, αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Σαμάτα είναι σημαντικός για την ομάδα, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, είναι φανταστικός εργάτης και κάνει ό,τι ζητάμε από αυτόν στηρίζοντας τους συμπαίκτες του. Είναι θέμα προσαρμογής για αυτόν και βελτίωσης, του έτυχαν κάποιες ατυχίες όταν πρωτοήρθε. 

Ζητάω πολλά πράγματα από αυτόν γιατί είναι ικανός να τα κάνει, όπως ζητάω και από τον Μπράντον. Είναι ένας άνθρωπος ο Σαμάτα που ενδεχομένως ήταν πιο υποστηρικτικός και χρήσιμος αν δεν ήταν περισσότερο κοντά οι άλλοι σε επίπεδο τοποθέτησης. Κάποιες φορές έχουμε έναν παίκτη στην περιοχή και θέλουμε να έχουμε περισσότερες, αλλά έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Τάισον, ο Μουργκ, ο Κωνσταντέλιας, αλλά το σημαντικό είναι η δουλειά και βελτίωση για όλους». 

Για το αν θα αλλάξει το μότο του πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι: «Ούτε 1% να συμβεί κάτι τέτοιο, στόχος μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, η ομάδα είναι δομημένη να έχει μία οργάνωση πηγαίνοντας με αυτή τη λογική. Να τρέχει και να παλεύει, από το καλοκαίρι έχουμε την υποχρέωση να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Άλλες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να χάσουν παιχνίδι και να υπάρχει μέλλον».

Για τα «ασπρόμαυρα» χαφ και τον Μάρκος Αντόνιο: «Δεν είναι ότι διαλέξαμε τα ζευγάρια Τσιγγάρας-Σβαμπ και Μεϊτέ-Οζντόεφ, μας οδήγησαν κάποιες καταστάσεις σε αυτό. Ο Οζντόεφ χρειαζόταν χρόνο ν' ανταπεξέλθει στο στυλ, ν' αφομοιώσει τη φυλοσιοφία. Πήραμε κάποια ρίσκα με αυτούς χρησιμοποιώντας τους σε κάποια παιχνίδια. Ο Μάρκος Αντόνιο χρειάζεται χρόνος, ήταν τρεις μήνες εκτός και χρειάζεται προσοχή όσον αφορά στο φορτίο που θα δεχθεί και το πώς θ' ανταπεξέλθει. Όταν επιστρέψει θα μας δώσει χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι. Μπορεί να είναι έτοιμος αρχές Γενάρη, τέλη Δεκεμβρίου, μπορεί και νωρίτερα, έχουμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι και έχουμε αρκετούς παίκτες ενεργοποιημένους. Αν δούμε τα παιχνίδια που έρχονται, κάθε παίκτης είναι σημαντικός και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Για τη διαιτησία του αγώνα και τη μη αποβολή του Λιάβα: «Πιστεύω ότι ο διαιτητής ήταν αρκετά αυστηρός, ήταν μία διεκδίκηση 50-50 σε εκείνη τη φάση, δεν είμαι σίγουρος αν ο Λιάβας άξιζε ν' αποβληθεί. Η αναστάτωσή μας έρχεται από το γεγονός ότι αν ήταν ομάδα της Αθήνας, θα έβγαινε σίγουρα η δεύτερη κίτρινη. Το ξέρουμε γιατί έχουμε δει αρκετές τέτοιες φάσεις.

Για τη διαχείριση των αγώνων μετά την επιστροφή από τις διεθνείς υποχρεώσεις: «Ήταν μία κανονική διαχείριση, είχαμε περισσότερους παίκτες που δεν πήγαν στις εθνικές τους και δουλέψαμε μαζί τους. Κάποιες φορές η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα, κάποιες όχι, κάποιες τα καταφέρνεις, άλλες όχι. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για παράδειγμα αν μπει το γκολ του Σαμάτα στο 2ο λεπτό θα δούμε ένα άλλο ματς, αλλά στην συνέχεια η ομάδα προσπάθησε να γυρίσει το ματς».

Για το τι θέλει να δει καλύτερο από τον ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια: «Να μην δεχόμαστε γκολ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έκρηξη" Λουτσέσκου στην Τούμπα - Κατσάδα σε Μιχαηλίδη, ούρλιαζε σε Κοτάρσκι - Το είχε πει για τον Σαμάτα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags