Facebook Pixel Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Η ΑΕΚ "καθάρισε" τη Λαμία με σεφτέ από Γκαρσία και Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 21:23:00

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Η ΑΕΚ "καθάρισε" τη Λαμία με σεφτέ από Γκαρσία και Αραούχο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Η ΑΕΚ "καθάρισε" τη Λαμία με σεφτέ από Γκαρσία και Αραούχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-0 της ομάδας της Φθιώτιδας για την 11η αγωνιστική της Super League.

Μετά την ισοπαλία με την Κηφισιά, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες την 11η αγωνιστική! Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας, με γκολ των Γκαρσία-Αραούχο, οι οποίοι σκόραραν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ενώ το σκορ διαμόρφωσε ο Μάνταλος με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν 24 βαθμούς, πέρασαν προσωρινά στη 2η θέση και περιμένουν την αναμέτρηση Αστέρας-Ολυμπιακός, για να δούνε πως θα γίνει το πλασάρισμα στην κατάταξη.

Επιστροφή Στάνκοβιτς! Με Αραούχο-Γκαρσία στην επίθεση

Η ΑΕΚ δεν υπολόγιζε  τους Γιόνσον, Ρότα, Άμραμπατ που τέθηκαν εκτός λόγω ενοχλήσεων. Ο Χατζισαφί με τον Ζίνι αποκλείστηκαν για λόγους διαχείρισης, ενώ ο Γαλανόπουλος εξέτισε ποινή λόγω 3 καρτών.  Οπότε ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε με πολλές αλλαγές την 11άδα σε σχέση με το ματς με τη Μαρσέιγ και την Κηφισιά την προηγούμενη αγωνιστική. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Στάνκοβιτς, με τους Σιντμπέ, Βίντα, Κάλενς, Μοχαμαντί να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ως ανασταλτικός χαφ ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, τον Ελίασον στα δεξιά, στην κορυφή του ρόμβου τον Πινέδα και τους Αραούχο-Γκαρσία στην επίθεση.

Για τη Λαμία εκτός έμεινε ο Τζαγκόεφ για λόγους τακτικής, όπως και ο πρωήν «κιτρινόμαυρος» Βασιλαντωνόπουλος, ενώ επέστρεψαν οι Μούλα, Πάβλοβετς, Στάνκο. Οι Ακούνια και Νούνιες (ο κορυφαίος χαφ των Φθιωτών) έμειναν εκτός λόγω τιμωρίας. Τραυματίες ήταν οι Νάγκι και Σαραμαντάς.  O Κοσέλεφ ήταν τερματοφύλακας, δεξί μπακ ο Σίντκλεϊ, αριστερό ο Σιμόν και στόπερ ο Τζανετόπουλος με τον Παπαδόπουλο. Σλίβκα και Τσιλούλης πήραν θέση στα χαφ. Μαρτίνεζ, Αμαράλ, Σαντάνα ήταν η τριάδα των χαφ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καρλίτος.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμαντί (77’ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69’ Πισάρο), Αραούχο (69’ Τσούμπερ), Γκαρσία (69’ Πόνσε)

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73’ Μάλτσι), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (73’ Λόνγκο)

Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο με Γκαρσία-Αραούχο

Η ΑΕΚ επέβαλλε από την αρχή την κυριαρχία της, έβαλε κάτω τη μπάλα και την κυκλοφόρησε σωστά, προσπαθώντας να αναπτύξει επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα, κυρίως από αριστερά, όπου ο Γκατσίνοβιτς ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και είχε επελάσεις και εμπνεύσεις. Η πίεση της Ένωσης καρποφόρησε στο 10’, όταν ο Ελίασον σέντραρε από δεξιά, η άμυνα της Λαμίας δεν έδιωξε σωστά, ο Αραούχο έπιασε ένα ψαλιδάκι πάνω στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ και πέτυχε το πρώτου το φετινό γκολ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Λαμιώτες, οι οποίοι βγήκαν από την περιοχή τους και περνούσαν τη σέντρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν απειλές. Αυτή η κατάσταση δημιουργούσε χώρους στους «κιτρινόμαυρους». Σε μία αντεπίθεση στο 31’ ο Γκατσίνοβιτς εισέβαλλε στην περιοχή από αριστερά, η κοντινή προβολή του Γκαρσία όμως έφυγε για λίγα εκατοστά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ.

Ύστερα από πάσα του Βίντα, ο Αραούχο ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, βρήκε πεδίο βολής από θέση πλάγια αριστερά και έγραψε το 2-0, καθαρίζοντας στην ουσία την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Έτσι και αλλιώς η μοναδική επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 40’ σε ένα μακρινό αρκετά καλό σουτ του Καρλίτος, το οποίο στερήθηκε τύχης. Η Ένωση είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 42’ με συνεργασία του Αραούχο με τον Ελίασον στον αέρα, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Διαδικαστικό το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε φορτσάτη και προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, έχοντας περισσότερες επισκέψεις στην περιοχή της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως ήταν καλά διαβασμένοι, ενώ έπιασε και δουλειά ο Στάνκοβιτς, ο οποίος στο πρώτο μέρος ήταν θεατής, με πολλές επεμβάσεις σε γεμίσματα. Το κακό ήταν, ότι ο ρυθμός έπεσε αισθητά και παρά το φρεσκάρισμα από τους δύο προπονητές δεν είδαμε αξιόλογες στιγμές για πολύ μεγάλο διάστημα.

Εκτός από μία κεφαλιά του Σαντάνα στο 63’ πάνω στον Στάνκοβιτς, ένα σουτ του Πόνσε που έβαλε στοπ ο πρώην «κιτρινόμαυρος» Τζανετόπουλος στο 71’ και μία κεφαλιά του Τόσιτς στο 89’, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια άλλη φάση. Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι! Ύστερα από σουτ του Μάνταλου που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, ο παίκτης της Ένωσης ανατράπηκε στη συνέχεια από τον Παπαδόπουλο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, γράφοντας το τελικό 3-0.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags