Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Επέστρεψε στις νίκες και στην... ηρεμία ο Ολυμπιακός - Λυτρωτής ο Φορτούνης, αγχώθηκε στο φινάλε! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 22:27:00

Επέστρεψε στις νίκες και στην... ηρεμία ο Ολυμπιακός - Λυτρωτής ο Φορτούνης, αγχώθηκε στο φινάλε! (Vid)

Sportdog Team

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, όμως με ήρωα τον Φορτούνη, που ήρθε από τον πάγκο, πήραν πολύ σημαντική νίκη κερδίζοντας παράλληλα και ηρεμία ενόψει της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τους Ερυθρόλευκους, που μπορεί να δυσκολεύτηκαν κόντρα στον Αρκάδες στην Τρίπολη όμως με δύο γκολ του Φορτούνη, που πέρασε σαν αλλαγή, πήραν τη νίκη με 0-2 και παρέμειναν στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, μετά το πρώτο 20λεπτο, όμως χωρίς να μπορούν να βρουν τις μεγάλες ευκαιρίες λόγω και τις πολυπρόσωπης άμυνας των γηπεδούχων, όμως η έμπνευση του Έλληνα μέσου έδωσε τη λύση και την… ηρεμία ενόψει της διακοπής λόγω των Εθνικών ομάδων.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Τρίπολη θα ξεκινήσει με τις δύο ομάδες αρκετά επιφυλακτικές και προσπαθώντας να πάρουν τον χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή μάλιστα θα έρθει από τους γηπεδούχους, στο 7’, όταν ο Σουρλής θα κλέψει από τον Ορτέγκα και θα κάνει τη σέντρα, όμως ο Μιριτέλο δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Η αναμέτρηση δεν είχε καλό ρυθμό, αποτέλεσμα και των αρκετών διακοπών στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν χώρους ώστε να απειλήσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 23΄ο Ροντινέι θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, όμως το σουτ από τον Ελ Κααμπί θα σταματήσει πάνω στον Γκαρθία, σε μια φάση που θα προσπαθήσει να βρει ο Ολυμπιακός μετά από πολύ ώρα.

Τρία λεπτά μετά ο Ελ Κααμπί θα βγει απέναντι από τον Παπαδόπουλο, σε ένα απίστευτο τετ α τετ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα όμως να αποκρούει εντυπωσιακό το πλασέ του, με τη φάση να μην μετράει μιας και ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 30’ οι Ερυθρόλευκοι θα βρεθούν και πάλι έξω από την περιοχή των Αρκάδων, με τον Έσε να κάνει το σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ, με την προσπάθεια και του Αλεξανδρόπουλου τέσσερα λεπτά μετά να έχει την ίδια κατάληξη. Οι Πειραιώτες παρά το γεγονός ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο στην Τρίπολη και την κατοχή της μπάλας, είχε μεγάλη δυσκολία στην δημιουργία και στην τελική προσπάθεια, μην μπορώντας σε 45 λεπτά να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία ώστε να ανοίξουν το σκορ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει στο ίδιο μοτίβο, με τους παίκτες του Μαρτίνεθ με σαφή μεγαλύτερη διάθεση να πιέσουν, όμως χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 54’, όταν ο Μπιέλ θα κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Παπαδόπουλο όμως να μπλοκάρει, ενώ ένα λεπτό η προσπάθεια του Σκάρπα δεν θα βρει στόχο. Η πρώτη πολύ στιγμή των Ερυθρόλευκων θα έρθει στο 59’, με τον Ποντένσε να κάνει ωραία σέντρα και τον Σκάρπα να κάνει την προβολή, όμως την μπάλα να περνάει άουτ. Η καλύτερη στιγμή των Αρκάδων, μέχρι εκείνο το σημείο θα έρθει στο 67’, όταν ο Ρεγκίς θα βρει χώρο μέσα στην μεγάλη περιοχή και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Πασχαλάκη, όμως να αποκρούει δύσκολα.

Τελικά όμως αυτοί που θα βρουν δίχτυα θα είναι οι Πειραιώτες! Στο 69’ ο Φορτούνης θα κάνει πολύ ωραία κίνηση από τα αριστερά και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ατιένθα και να αλλάζει πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, κάνοντας το 0-1. Στο 82' οι Πειραιώτες θα βγουν στην κόντρα με πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως ο Κστάνιος θα κόψει με τάκλιν, μέσα στην περιοχή, τον Μασούρα λίγο πριν βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 86' οι Αρκάδες θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Άλβαρες να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Καλτσά να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Τα υπόλοιπα λεπτά οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως χωρίς αποτέλεσμα και μάλιστα στο 90+6' μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο οποίο είχε ανέβει και ο Παπαδόπουλος, ο Γιόβετιτς θα βρει τον Φορτούνη που σε κενή εστία θα κάνει το 0-2, που θα είναι και το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 69’, 90+6' Φορτούνης

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Χουχούμης (84' Άλβαρες), Πίτσου, Καστάνι, Γκαρθία (85' Ντιαρά), Αλάγκμπε, Γκος (66’ Βαλιέντε), Σουρλής (67’ Ζουγλής), Κρέσπι, Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ Μάντζης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε (88' Ιμπόρα)), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Μπιέλ (63’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags