Facebook Pixel Καιρός να σκοράρουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ! Να βάλει μπροστά ο Πόνσε - "Φτιαγμένος" ο Βίντα
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 22:34:00

Καιρός να σκοράρουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ! Να βάλει μπροστά ο Πόνσε - "Φτιαγμένος" ο Βίντα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Καιρός να σκοράρουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ! Να βάλει μπροστά ο Πόνσε - "Φτιαγμένος" ο Βίντα

Γκαρσία και Αραούχο μπορούν να ξεκλειδώσουν για τη συνέχεια. Υπάρχουν παίκτες απ'τους οποίους οι Ενωσίτες σίγουρα περιμένουν περισσότερα. 

Με την Κηφισιά η ΑΕΚ απογοήτευσε τον κόσμο της. Γιατί έδειξε κάκιστη νοοτροπία και με το εύθραυστο 0-1 κατάφερε να ισοφαριστεί στο τέλος. Με τη Μαρσέιγ φάνηκε η ανωτερότητα των Γάλλων και η κούραση των «κιτρινόμαυρων». Με τη Λαμία όμως ήταν ιδανική ευκαιρία για να μαζέψει λίγο την εικόνα της και να δώσει λίγη χαρά στους οπαδούς, σε ένα παιχνίδι που καθόλου εύκολο δεν ήταν, από τη στιγμή που η ομάδα της Φθιώτιδας είναι ανταγωνιστική και παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο.

Οι «κιτρινόμαυροι» όπως ενημερωθήκατε και στο match report, «καθάρισαν» τη νίκη στο πρώτο μέρος, με τους Γκαρσία-Αραούχο να κάνουν σεφτέ στο πρωτάθλημα και στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε με τη φωτιά στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής. Μπήκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό να βάλει γρήγορα γκολ, να τελειώνει με το αποτέλεσμα και να κάνει διαχείριση δυνάμεων.

Κράτησε μακρυά τους φιλοξενούμενους από την εστία του Στάνκοβιτς, ο οποίος ήταν θεατής στο πρώτο μέρος και με 68% κατοχή επέβαλλε τον ρυθμό της, χωρίς να απειληθεί και ήταν πιο ουσιαστική αυτήν τη φορά στις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Είναι θετικό, ότι είδαμε έναν Γκατσίνοβιτς αρκετά ανεβασμένο, αλλά και ότι οι σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων βρήκαν επιτέλους δίχτυα. Είναι από αυτά τα γκολ που (θεωρητικά πάντα) μπορούν να τους ξεκλειδώσουν στη συνέχεια και η ομάδα τους να πάρει περισσότερα τέρματα.

Είναι καιρός λοιπόν η ΑΕΚ να πάρει γκολ από την επίθεσή της. Τον περασμένο μήνα, αν θυμάστε γράφαμε για το απίθανο που έχει καταφέρει φέτος, να έχουν σκοράρει 5 αμυντικοί.  Γι’αυτό είδαμε απόψε τον Βίντα, ο οποίος μετράει 3 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, να ανεβαίνει μπροστά ακόμα και σε οργανωμένες επιθέσεις. Δεν μιλάμε για στατικές φάσεις που προωθήθηκε για κεφαλιά… Φαίνεται πως ο Κροάτης ήταν πολύ ανεβασμένος από την ανανέωση του συμβολαίου του και ήθελε διακαώς να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Τουλάχιστον του πιστώνεται μια ασίστ στο 2-0…

Και δεν είναι μόνο ο Αραούχο με τον Γκαρσία. Η μίζα της μηχανής του Πόνσε έχει κολλήσει από τις 21 Σεπτεμβρίου που σκόραρε στο Μπράιτον. Στο πρωτάθλημα έχει βρει δίχτυα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι δύο πολύ σημαντικά τα γκολ που σημείωσε ο Έκι σε αυτά τα ματς. Αλλά φαίνεται μπλοκαρισμένος…

Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες απ'τους οποίους οι Ενωσίτες σίγουρα περιμένουν περισσότερα. Ένας από αυτούς είναι ο Πισάρο, τον οποίο έχουμε δει να παίζει καλά και να είναι αποτελεσματικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Πινέδα φέτος δεν είναι όπως πέρσι. Δεν είναι όμως αδιάφορος. Οπότε είναι θέμα χρονικής συγκυρίας το πότε θα πάρει τα πάνω του…

 

Δείτε τι σημείωσε στο μπλοκάκι του το Sportdog.gr για κάθε παίκτη:

Στάνκοβις: Ήταν θεατής στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο είχε περισσότερη δουλειά. Έκανε καίρια μαζέματα στον αέρα.

Σιντιμπέ: Ήταν πολύ καλός αμυντικά. Έτρεξε πολύ και ανέβαινε ψηλά, προκειμένου να βοηθήσει στο ντουμπλάρισμα του Ελίασον

Βίντα: Στο 20’ άκουσε όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του. Βλέπετε το Σάββατο ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του και ο κόσμος ευχαριστήθηκε αυτήν την εξέλιξη. Οπότε σήμερα ήταν η μέρα του! Και απ’ότι φάνηκε έψαχνε το γκολ, γιατί είχε πολλές προωθήσεις ακόμα και σε οργανωμένες επιθέσεις. Σε μία από αυτές έδωσε ασίστ στον Αραούχο στο 2-0.

Κάλενς: Ήταν σταθερός στο παιχνίδι. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Μοχαμαντί: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά. Επιθετικά δεν είχε ενεργή συμμετοχή.

Σιμάνσκι: Έκανε καλό παιχνίδι. Μοίρασε σωστά τη μπάλα.

Πινέδα: Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας. Δημιουργικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Από το 62’ και μετά έπαιξε δεξί μπακ, λόγω της αλλαγής του Σιντιμπέ.

Ελίασον: Ήταν αυτός που έβγαλε τη σέντρα στη φάση που προηγήθηκε η ΑΕΚ με το γκολ του Γκαρσία.

Γκατσίνοβις: Ήταν πολύ δραστήριος στο παιχνίδι και έφτιαξε ευκαιρίες

Αραούχο: Είχε ένα ψαλιδάκι πριν γίνει το 1-0 από τον Γκαρσία. Σκόραρε το 2-0 το οποίο ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα. Είχε σημειώσει 2 στα προκριματικά του Champions League με Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Γκαρσία: Άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και έσπασε τη φετινή κακοδαιμονία! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στη σεζόν. Οπότε το ματς με τη Λαμία είναι σημαντικό εφαλτήριο για να πάρει μπροστά φέτος. Γιατί με τους τραυματισμούς και την εικόνα του προβλημάτιζε.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μάνταλος: Πολύ δυνατή η συμμετοχή του. Έτρεξε, κυνήγησε μπάλες, πίεσε ψηλά, έκανε ευκαιρία στο τέλος απ’την οποία κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο σκόραρε, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έβαλε τη δική του πινελιά.

Τσούμπερ: Πέρα από ένα πολύ άστοχο το σουτ του μέσα από την περιοχή, στο 74’ δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια άλλη ενέργεια. Αδιάφορος όμως δεν ήταν. Έτρεξε αρκετά.

Πόνσε: Είχε μία ευκαιρία στο 71’, στην οποία του έβαλε στοπ ο Τζανετόπουλος.

Πισάρο: Δεν φάνηκε καθόλου και σίγουρα αυτό προβληματίζει… Έχουμε να δούμε έναν καλό Πισάρο από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Το γεγονός, ότι προέρχεται από τραυματισμό είναι μία σημαντική εξήγηση και δικαιολογία.

Πήλιος: Στο προηγούμενο παιχνίδι, με την Κηφισιά, γράφαμε, για τα πολύ καλά γεμίσματα που έκανε. Στον χρόνο που του δόθηκε με τη Λαμία, δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags