Facebook Pixel Κώστας Φορτούνης - ΠΑΟΚ: "Ο Μαρινάκης κράτησε Φορτούνη, τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ - Πρόβλεψη για Τσόρι στο ΦΩΣ - 45 γκολ σε έναν χρόνο"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-13 15:10:00

"Ο Μαρινάκης κράτησε Φορτούνη, τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ - Πρόβλεψη για Τσόρι στο ΦΩΣ - 45 γκολ σε έναν χρόνο"!

του Γιώργου Κτενά

Το μεγάλο λάθος στο Λιμάνι και γιατί πρέπει να γυρίσει στην Εθνική. Ο προπονητής που... ανακάλυψε τον Έλληνα άσο στα Τρίκαλα, μιλάει στο Sportdog.gr για τα πρώτα βήματα της καριέρας του, το ενδιαφέρον από τον Δικέφαλο, τα χαρκατηριστικά του, αλλά και όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και την απόφαση Μαρτίνς να μείνει εκτός ομάδας!

Εξαιρετική σεζόν διανύει με τη φανέλα τού Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης, που έχει αναδειχθεί στον ηγέτη των Πειραιωτών και η παρουσία του στην ομάδα είναι καταλυτική.

Ο πεπειραμένος άσος είναι αναγεννημένος, ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε δείξει ότι είχε επιστρέψει για τα καλά, μετά από την κοινή του θητεία με τον Πέδρο Μαρτίνς στο Λιμάνι που ήταν τραυματική τα τελευταία χρόνια.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Βαζάκα, τον πεπειραμένο τεχνικό που είχε δώσει την ευκαιρία στο Κ. Φορτούνη για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο του 2009 στον ΑΟ Τρικάλων, με αποτέλεσμα από εκεί να αρχίσει η καριέρα που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Τι είχε ξεχωρίσει και τον πήρε στην ομάδα, η αποκάλυψη για τον ΠΑΟΚ και το ενδιαφέρον για να υπογράψει με τον Δικέφαλο, το λάθος τού Πέδρο Μαρτίνς με τον Έλληνα άσο αλλά και η φετινή αγωνιστική περίοδος που τον έχει αναγάγει ως υπεραπαραίτητο για τον Ολυμπιακό.

"Τεχνική και εύκολο γκολ - 45 τέρματα σε μια χρονιά - Ολοκληρωμένος με τη άμυνα"

Κύριε Βαζάκα, τι ήταν εκείνο που είχατε ξεχωρίσει και είχατε δώσει στον Φορτούνη την ευκαιρία για να έρθει και να παίξει στα Τρίκαλα;

"Είχε απίστευτη τεχνική και ήταν μέσα εύκολο στο γκολ. Ήταν σε ομάδα β τοπικού πριν και είχε 45 γκολ σε έναν χρόνο. Στην ίδια θέση με τώρα έπαιζε, δεν ήταν επιθετικός. 15,5 ετών ήταν τότε. Το γκολ είναι αυτό που δημιουργεί το κίνητρο για να πας και να δεις έναν παίκτη και τα 45 γκολ που είχε πετύχει ο Κώστας, τότε, είχαν παρακινήσει και εμενα".

Ποια ήταν η συνέχεια;

"Είχε έρθει στην προετοιμασία και είχε φανεί ότι είχε απίστευτη τεχνική και θράσος ποδοσφαιρικό, ήθελε να παίξει. Είχε αδυναμίες πολλές βέβαια, και σωματικά γιατί ήταν μικρός. Έπρεπε να δυναμώσει και να κάνει λίγο άμυνα. Γιατί χρειάζεται και άμυνα για να είσαι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής".

"Ενδιαφέρον από ΠΑΟΚ - Πρόβλεψη στο ΦΩΣ - Πρόβλημα από τους τραυματισμούς"

Η πρώτη του επαφή με την ομάδα;

"Έκανε προετοιμασία μαζί μου στο Καρπενήσι, με τον Αο Τρικάλων δηλαδή. Έφυγε για να δοκιμαστεί στα Γιάννινα, υπήρχε ενδιαφέρον από τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, είχε πάει και Αυστρία. Όταν επέστρεψε μου είπε ότι ήθελε να παίξει στα Τρικαλα. Τον είχα βάλει αλλαγή στο πρώτο φιλικό με τα Γιάννινα, που ήταν στην Α΄ Εθνική τότε με προπονητή τον Παράσχο. Μετά υπέγραψε και ενσωματώθηκε στη ομάδα μας. Ήταν παιδί που ψαχνόταν για να πάει ψηλά".

Πώς βλέπετε την καριέρα του μέχρι σήμερα;

"Εντυπωσιακή καριέρα. Είχα κάνει δηλώσεις, τότε, στο ΦΩΣ που ο Ολυμπιακός είχε τον Τσόρι και είχα πει ότι ο Κώστας θα είναι ο διάδοχος του στην 11άδα. Η πορεία του ξεκίνησε εντυπωσιακά, ήταν πρώτος σκόρερ κ.λπ., αλλά οι τραυματισμοί δημιούργησαν προβλήματα - Ο χιαστός είναι πολύ σοβαρός για έναν αθλητή".

"Λάθος Μαρτίνς με Φορτούνη - Ο Μαρινάκης τον κράτησε στον Ολυμπιακό"

Για την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να τον αφήσει εκτός ομάδας;

"Νομίζω ότι όταν έχεις τέτοιο ταλέντο, δεν μπορείς εύκολα να τον πετάς έξω. Ήταν λάθος, έχασε τσάμπα χρόνια και ο Φορτούνης και ο Ολυμπιακός".

Ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού, πάντως, τον είχε πιστέψει και δεν είχε επιτρέψει να αποχωρήσει.

"Τον πίστεψε ο Μαρινάκης για αυτό συνέχισε. Από εκεί και πέρα για αυτό εισπράττει ο Ολυμπιακός τώρα τα αγωνιστικά οφέλη, θα έχανε μεγάλο παίκτη και φυσικό ηγέτη".

"Αυτή είναι η θέση του Φορτούνη - Έχει θέση στην Εθνική"

Πώς τον βλέπετε φέτος;

"Είναι η χρονιά του, κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Η θέση του είναι να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Όχι δεκάρι ή δεύτερος φορ, να είναι ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό. Είναι πολυτέλεια και μακάρι να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο και να προσφέρει κι άλλο".

Το θέμα που έχει προκύψει με την Εθνική ομάδα και τον Φορτούνη;

"Είμαι προπονητής δεν θέλω να πω τι σκέφτεται ένας προπονητής. Δικαιώνεται ή όχι κάποιος από τις κινήσεις του και το αποτελέσματα. Για εμένα, πάντως, ο φετινός Φορτούνης έχει θέση στην Εθνική".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εκτός" Ολυμπιακού παίκτες 7 εκατ. - Τελειώνει η στήριξη Μαρτίνεθ, δεν είναι βεντέτα ο Σκάρπα - 2+2 μεταγραφές! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags