Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτούνης είναι, ξανά, το κεντρικό πρόσωπο στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού, δεδομένου ότι ο αρχηγός τής ομάδας είναι εκείνος που ηγείται της προσπάθειάς της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μπορεί η καριέρα του στο Λιμάνι να έφτασε κοντά στα να λήξει άδοξα το καλοκαίρι του 2022, αλλά η αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς από την τεχνική ηγεσία άλλαξε τα δεδομένα και, στη συνέχεια, ο Φορτούνης γνώριζε πολύ καλά τι να κάνει για καθιερωθεί στην 11άδα ξανά - Ακόμα και την εποχή που στην ομάδα είχε θέση ο Χάμες Ροντρίγκες.

Η μεγάλη ανανέωση το 2019

Η ανανέωση στο συμβόλαιο του Φορτούνη το 2019 προέκυψε έπειτα από παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς η Λίνα Σουλούκου (πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού) που είχε το σχετικό πρόσταγμα τότε στην ομάδα, δεν μπορούσε να φτάσει σε συμφωνία με τον ατζέντη του παίκτη.

Την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, που έχει τεράστια αδυναμία στον παίκτη και (όπως είχε αποκαλύψει τότε ο ίδιος ο Κώστας) η υπόθεση της ανανέωσης είχε λήξει σε 10 λεπτά. Με νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Όμορφα και ωραία. Μάλιστα, το καλοκαίρι τού 2019 ο Ολυμπιακός είχε κάνει τον Φορτούνη τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή, με αποδοχές άνω των 6 εκατ. ευρώ και σημαντικά μπόντους, για συμβόλαιο 4 ετών - Κάπου 1,2-1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Το 1+1 με τις μισές αποδοχες

Η μεγάλη αδυναμία που έχει ο Μαρινάκης στον Φορτούνη φάνηκε και το καλοκαίρι του 2022, που ήταν ορόσημο για το come back του Έλληνα άσου, όταν το status τού παίκτη ήταν εκείνο του "τελειωμένου" από την ομάδα. Η παρουσία τού Πέδρο Μαρτίνς και ένας σοβαρός τραυματισμός που τον είχε ταλαιπωρήσει το προηγούμενο διάστημα, είχαν ανοίξει διάπλατα την πόρτα της αποχώρησης.

Τελικά από την ομάδα έφυγε ο Πορτογάλος προπονητής και, τον Αύγουστο του 2022, η νέα επαφή που είχε ο Μαρινάκης με τον Φορτούνη έφερε το εξή αποτέλεσμα: Ο Φορτούνης ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 (η προηγούμενη συμφωνία έληγε το 2023) και το ποσό που θα έπαιρνε για έναν χρόνο (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) μοιράστηκε σε δύο αγωνιστικές περιόδους.

Η αφοσίωση Φορτούνη στον Ολυμπιακό και το νέο συμβόλαιο για να μείνει στο Λιμάνι για πάντα

Ο Κώστας Φορτούνης είναι πλέον 31 ετών και δεν θέλει απλά να υπογράψει ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο - Αυτό θα μπορούσε να το είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, που τον ήθελε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό που περιμένει είναι πρόταση από τον Μαρινάκη που να δείχνει ότι τον θέλει για πάντα στο Λιμάνι. Κι αυτό δεν αφορά τη χρονική διάρκεια (δεν έχει σημασία αν θα είναι 2ετές, 3ετές, 2+2, 3+1) αλλά την προσέγγιση και την αποφασιστικότητα.

Γιατί ο Κώστας αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνικη ΚΑΙ για να αφοσιωθεί στον Ολυμπιακό και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγαπάει. Το πλάνο, όπως μαθαίνει το sportdog, είναι για 3ετές συμβόλαιο. Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να του δώσει ένα συμβόλαιο κοντά σε εκείνο που λάμβανε μέχρι πέρσι - Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. ευρώ αποδοχές τον χρόνο. Αυτή η συνθήκη είναι, προφανώς, ικανή για να κρατήσει τον Φορτούνη στο κλαμπ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τελικά, ο Έλληνας άσος θα ξεπεράσει τα 12 χρόνια θητείας στον Ολυμπιακό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κλείσει την καριέρα του στο Λιμάνι.

"Το άλφα και ωμέγα ο Φορτούνης - Τον στηρίζουν οι συμπαίκτες - Ξέρει τι να κάνει ο Μαρινάκης"

Προφανώς ο Κώστας Φορτούνης απολαμβάνει τής εμπιστοσύνης των συμπαικτών του, του θαυμασμού των οπαδών αλλά και της εκτίμησης των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου. Που έχουν τιμήσει τη φανέλα τής ομάδας και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να σηκώσει κάποιος το βάρος της.

"Είναι από άλλον πλανήτη αυτή την εποχή, είναι το άλφα και το ωμέγα στην 11άδα του Ολυμπιακού. Για αυτό τον στηρίζουν οι συμπαίκτες του στο ματς", ανέφερε ο Παναγιώτης Κελισίδης στο sportdog, παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, για το θέμα τής ανανέωσης στο συμβολαιο του Φορτούνη και συμπλήρωσε με νόημα για την επόμενη μέρα: "Ο πρόεδρος ξέρει πολύ καλά τι να κάνει με το συμβόλαιο του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μαύρα σύννεφα" για top όνομα Ολυμπιακού - Μέχρι διακοπή συμβολαίου τον Γενάρη - "Φταίει και ο Μαρτίνεθ"!