Facebook Pixel Ματίας Αλμέιδα: Ομάδα Champions League από Ιταλία για Αλμέιδα - Το... ανακοίνωσε στην Αργεντινή - Μόνο έτσι φεύγει από ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-17 18:32:00

Ομάδα Champions League από Ιταλία για Αλμέιδα - Το... ανακοίνωσε στην Αργεντινή - Μόνο έτσι φεύγει από ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ομάδα Champions League από Ιταλία για Αλμέιδα - Το... ανακοίνωσε στην Αργεντινή - Μόνο έτσι φεύγει από ΑΕΚ!

Τρεις κορυφαίοι σύλλογοι περιμένουν Ματίας, συναγερμός στην Ένωση! Τι συνέβη με την Εθνική Αργεντινής, το ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και ποιοι έφαγαν ήδη... πόρτα;

ΑΕΚ: Στα ραντάρ τής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τής Αργεντινής βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο ρεπορτάζ τής Ένωσης για το μέλλον του 49χρονου προπονητή.

Ο Ματίας έχει περάσει από ολες τις εθνικές ομάδες τής Αργεντινής ως ποδοσφαιριστής, άρα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομοσπονδία, και φυσικά υπάρχει εκτίμηση στο έργο, καθώς όπου έχει εργαστεί είναι επιτυχημένος.

Πώς έφτασαν στον Πελάδο

Για να βρεθεί το όνομα του Αλμέιδα στη λίστα των ανθρώπων της ομοσπονδίας, έπρεπε να σημάνει συναγερμός από τον Σκαλόνι για το μέλλον του στην ομάδα. Ο πεπειραμένος τεχνικός θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στην άκρη τού πάγκο της Αργεντινής, καθώς θέλει να επιστρέψει σε σύλλογο για να προπονήσει ξανά σε καθημερινότητα.

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Ισπανία (κρατήστε το αυτό σε μια άκρη), που το επίπεδο ποδοσφαίρου και οι ομάδες που μπορεί να ενδιαφερθούν είναι ικανές να τον πείσουν για να αποχωρήσει. Για την ωρα, όμως, ο Σκαλόνι είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα τής Αργεντινής και το πιθανότερο είναι ότι θα βρίσκεται στη θέση του τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, που είναι προγραμματισμένο το Κόπα Αμέρικα.

Το βήμα παραπάνω στην καριέρα του ο Αλμέιδα

Ο Ματίας δεν έχει σκοπό να φύγει τώρα από την Ένωση, κάτι που ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά από το ρεπορτάζ που έκανε σύνδεση στο όνομά του με την Αργεντινή. Σαφώς και ψάχνει για κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του κάποια στιγμή, αλλά καλό θα ήταν να δούμε τι θα πετύχει και φέτος στην ΑΕΚ.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να κάνει ξανα το νταμπλ, άλλο να χάσει τον τίτλο στο παρά πέντε, διαφορετικό να υπάρχει καλή πορεία/συνέχεια στην Ευρώπη κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι κάπως... δύσκολο για το κλαμπ και το μέλλον του προπονητή.

Από την Πόρτα, που τρώει πόρτα, μέχρι τη Σεβίλλη!

Αυτό που ακούγεται έντονα στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι ότι ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία ζαχαρώνουν την περίπτωση του Πελάδο. Το ζήτημα, βέβαια, είναι τι θέλει και ο ίδιος. Γιατί θα ήταν απορίας άξιο αν δεν τον ενδιέφερε η προοπτική της Serie A ή της La Liga. Ποια προοπτική όμως; Γιατί στην Ιταλία, για παράδειγμα, το όνομά του συζητιέται από την Πάρμα και την Ουντινέζε μέχρι την Ίντερ. Για την Ίντερ, ναι, θα έφευγε από την ΑΕΚ.

Αντιστοιχα, στην Ισπανία, που φαίνεται ότι την περίπτωσή του έχει στο μικροσκόπιο τόσο η Βαλένθια όσο και η Σεβίλλη! Κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σεβίλλη, όπως και η Ίντερ, είναι ομάδες που έχει φορέσει τη φανέλα τους και έχουν προοπτική για έναν προπονητή. Για τη Σεβίλλη, μάλιστα, φαίνεται ότι "παίζει" και το όνομα του Σκαλόνι.

Για να το μαζέψουμε και να το κλείσουμε: Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Ματίας Αλμέιδα για την Εθνική ομάδα τής Αργεντινής τώρα. Αν υπάρξει, θα είναι από το επόμενο καλοκαίρι και μετά. Όπως ενδιαφέρον μπορεί να υπάρξει από το επόμενο καλοκαίρι και μετά και από τη Σεβίλλη ή τη Βαλένθια. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τέτοια εξέλιξη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αλμέιδα είναι υπό παρακολούθηση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Νέος Πισάρο για ΑΕΚ - Τον έπιασαν με συμπαίκτες και γυναίκες στο ξενοδοχείο - Μακριά από τη νυχτερινή Αθήνα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags