Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Δεν κάνει το ίδιο λάθος με Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Αλλάζει το πλάνο στην Τούμπα - Φουλ για το... απωθημένο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-18 15:04:00

Δεν κάνει το ίδιο λάθος με Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Αλλάζει το πλάνο στην Τούμπα - Φουλ για το... απωθημένο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δεν κάνει το ίδιο λάθος με Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Αλλάζει το πλάνο στην Τούμπα - Φουλ για το... απωθημένο!

Δεν θα ακολουθήσει τον προγραμματισμό του Ρουμάνου ο Ιβάν! Άμεσες θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή στον Δικέφαλο, καθώς το "αφεντικό" δεν θέλει να υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις. Το ραντεβού με τον Ραζβάν θα γίνει πριν το 2024...
 

Μπορείς να αφαιρέσεις τον Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ, όμως δε γίνεται να βγάλεις τον ΠΑΟΚ από το Ρουμάνο τεχνικό! Ο Ραζβάν σαν να έκανε μετάγγιση... ασπρόμαυρου αίματος από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα το 2017. Έφτασε σε μια περίοδο που οι νίκες ήταν επιτακτική ανάγκη, ο κόσμος ήταν στα σχοινιά και η διοίκηση δεν άντεχε άλλη αποτυχία. Η απάντησή του; Το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του συλλόγου με λίγους μόλις μήνες παρουσίας στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν. Το γλυκό είχε δέσει και ο Λουτσέσκου είχε γίνει σαρξ εκ της σαρκός του Δικέφαλου του Βορρά. Έξι χρόνια αργότερα άπαντες νιώθουν δικαιωμένοι για τη στρατηγικής σημασίας απόφαση να προσληφθεί ο Ραζβάν και με το συμβόλαιό του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, το επόμενο διάστημα προβλέπεται... κρίσιμο!

Η εποποιία του 2019 και το όνειρο της Ευρώπης έχουν την υπογραφή του!

Ο ΠΑΟΚ το 2017 είχε ένα χάσμα που έπρεπε να γεφυρωθεί: η δυναμική του ήταν ασύλληπτη, όμως είχε να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 1985. Η απόσταση αυτή για να καλυφθεί δεν αρκούσε η κοστοβόρα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, απαιτούνταν και η μαεστρική καθοδήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το 2018 ο στόχος δεν επετεύχθη, με το Ρουμάνο να επιμένει πως συντελέστηκε κλοπή. Σημασία δεν έχει αν αυτό είναι ή όχι αληθές. Το κομβικό είναι πως εκείνη η τραυματική εμπειρία δεν ''κοκκάλωσε'' το Δικέφαλο, μα τον φόρτισε δύναμη και τον γέμισε πίστη ότι θα γυρίσει ο τροχός.

Κι έτσι έγινε: το 2019 ο ΠΑΟΚ έζησε το παραμύθι του. Σήκωσε πρωτάθλημα όντας αήττητος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον τρίτο σερί κερδισμένο τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Το απατηλό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Λουτσέσκου έφυγε, οι Θεσσαλονικείς ήταν χαμένοι και κάπου εκεί οι δρόμοι τους ξανάσμιξαν. Το ζητούμενο, πλέον, ήταν να σβήσει και το τελευταίο απωθημένο. Μια ευρωπαϊκή πορεία που θα μείνει στο χρόνο ήθελαν οι φίλοι του συλλόγου. Και την πήραν το 2022, όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στους «8» του Conference League. Ο Λουτσέσκου τρελαίνεται με τις υπερβάσεις, αλλά για να τις συνεχίσει πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα να μείνει...

Το όραμα του Σαββίδη έχει στον πυρήνα του τον Λουτσέσκου!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αυτός που μετέτρεψε τα όνειρα θερινής νυκτός σε μεγαλόπνοους στόχους του ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα πήρε, σερί τίτλων κατέκτησε, στην Ευρώπη οι ασπρόμαυροι έχουν εκτόπισμα, οι ακαδημίες δουλεύουν ρολόι. Τι λείπει από το κάδρο; Το έργο που αν πραγματοποιηθεί, ο Πόντιος επιχειρηματίας θα τιμάται ως ο... εθνάρχης του ΠΑΟΚ: η Νέα Τούμπα. Η εντολή του ιδιοκτήτη του συλλόγου είναι σαφής, ότι οποιοδήποτε εμπόδιο και να εμφανιστεί θα το ξεπεράσει και θα χτίσει το νέο γήπεδο. Σε αυτό, βέβαια, θα μπει μια ομάδα με έναν προπονητή. Ο Ιβάν θέλει αυτός να είναι ο Λουτσέσκου!

Ο επικεφαλής του Δικέφαλου έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Ραζβάν. Έχει συνειδητοποιήσει ότι με αυτόν στο τιμόνι ο οργανισμός αντέχει και δε χάνει τον προορισμό του. Γι' αυτό και θέλει αυτόν καπετάνιο στην Νέα Τούμπα. Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρότι ο Λουτσέσκου προανήγγειλε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν τον Απρίλιο. Ο Σαββίδης δε θέλει να την ξαναπάθει όπως το 2019, όταν και δεν είχε σύγκλιση εφ' όλης της ύλης με τον Ρουμάνο και αυτός αποχώρησε κατά την περίοδο της θερινής προετοιμασίας. Επιθυμεί το θέμα να τελειώσει επιτυχώς προτού αρχίσουν οι... φωτιές.

Η κάψα του «Λούτσε» για τον ΠΑΟΚ και ο ευσεβής πόθος!

Είναι κοινό μυστικό πως ο Ραζβάν έχει βάλει στο μάτι την Ιταλία ως ποδοσφαιρική... Γη της Επαγγελίας για τον ίδιο και φαντάζεται τον εαυτό του σε πάγκο της Serie A. Προτού επανέλθει στον ΠΑΟΚ, άλλωστε, είχε περάσει από συνέντευξη με ομάδα της γειτονικής χώρας. Το όνειρο ''κλωτσάει'' στη δυσκολία να βρει διαθέσιμη θέση, ωστόσο ο πατέρας του Μιρτσέα σε πρόσφατη τοποθέτησή του μετά το θρίαμβο του Δικέφαλου επί του Ολυμπιακού είχε πει: «Τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στον Ραζβάν να κοουτσάρει στο μέλλον έναν μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό σύλλογο. Νομίζω το αξίζει. Δεν έχω μιλήσει μαζί του γι' αυτό. Είναι η προσωπική μου άποψη, άλλωστε πρόσφατα δήλωσε πως είναι 100% ΠΑΟΚτσής».

Κι εδώ μπαίνει το συναίσθημα, αυτό που κατακλύζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η απόφαση για την παραμονή του ή όχι στη Θεσσαλονίκη δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο. Συνδέεται και με την αγάπη του για τον ελληνικό Βορρά, τον οποίο έχει ''υμνήσει'' πολλάκις με τις αναφορές του για την αντίσταση προς την Αθήνα. Μια αντίσταση που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο... εκρηκτικό μίγμα Σαββίδης - Λουτσέσκου. Αν αυτό το δίδυμο θα είναι αγκαζέ και μετά το καλοκαίρι του 2024 είναι στο χέρι του Ρουμάνου. Το «υπερωκεάνειο» ονόματι ΠΑΟΚ, πάντως, θέλει στο τιμόνι του τον Λουτσέσκου και οι νέες κορυφές τον περιμένουν για να τις... κατακτήσει!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κρυφή συμφωνία Σαββίδη - Μελισσανίδη, για αυτό είναι στον... αέρα ο Πογέτ - Η Νο1 ομάδα φαβορί για "Ντελια"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags