Facebook Pixel Ολυμπιακός: Top 3 στόπερ για Ολυμπιακό - Απευθείας επαφές ατζέντηδων με Μαρινάκη - 6 deals και transfer fees 44.5 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-18 23:59:00

Top 3 στόπερ για Ολυμπιακό - Απευθείας επαφές ατζέντηδων με Μαρινάκη - 6 deals και transfer fees 44.5 εκατ.!

Οι Μιχείες
Top 3 στόπερ για Ολυμπιακό - Απευθείας επαφές ατζέντηδων με Μαρινάκη - 6 deals και transfer fees 44.5 εκατ.!

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις με κοινό παρονομαστή για Γενάρη. Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που ενδιαφέρουν σοβαρά τους Πειραιώτες, παρουσιάζει το μανατζερικό παρασκήνιο τους και εξηγεί γιατί έχουν... απευθείας κανάλι με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου.

Το ότι ο Oλυμπιακός θα πάρει σεντερ μπακ τον Γενάρη έχει κλειδώσει προ πολλού. Το καυτό ερώτημα είναι τι σέντερ μπακ θα πάρει, από ποια αγορά και με τι στάτους -οικονομικό και ιδιοκτησιακό! Μην ξεχνάμε άλλωστε πώς και το καλοκαίρι ο Αντόνιο Κορδόν έφερε 2 ξένους στόπερ (Φρέιρε/Πορόζο) και οι 2 Λατινοαμερικάνοι αλλά και δανεικοί με συμβατές οψ ιόν αγοράς (δείγμα ότι δεν ήταν και τόσο σίγουρος για αγορά και ήθελε να τους τσεκάρει) για να... παίζει βασικός, αναντικατάστατος και να ξεχωρίζει από όλους ο Ρέτσος...

Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα ξένων στόπερ που ενδιαφέρουν τους ερυθρόλευκους και όλα είχαν απασχολήσει είτε το καλοκαίρι είτε τον περασμένο Γενάρη τον Ολυμπιακό. Και αναφέρομαι στον Βραζιλιάνο Φελίπε και τους 3 Αργεντινούς, Παλομίνο-Γκαρσές και Ερνάντες...

ΦΕΛΙΠΕ: Ο 34 χρονος Βραζιλιάνος, πρώην της Ατλέτικο Μαδρίτης, από την οποία πήγε στην Νότιγχαμ μόλις τον περασμένο Γενάρη και μάλιστα την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου με transfer fee 2.300.000 ευρώ. Την τρέχουσα σεζόν δεν έχει συμμετοχές στην Φόρεστ, το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και όντως είχε παίξει δυνατά για τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν αλλά δεν ψηνόταν για να έρθει στην Ελλάδα. Τότε γιατί τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά ως προς τα θέλω του. Όλα βέβαια θα γινόντουσαν πιο εύκολα αν είχε κοινοτικό διαβατήριο αφού ο Φελίπε καταλαμβάνει θέση ξένου και στον Ολυμπιακό υπάρχουν ήδη 6 ξένοι παίκτες που λογίζονται βασικοί αλλά βάσει κανονισμού μπορούν στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος να αγωνίζονται οι 5. Άρα το ότι είναι ξένος είναι μέχρι στιγμής πρόβλημα για την υποψηφιότητα του Φελίπε με τα 2 εκατομμύρια ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Από κει και πέρα το μανατζερικό υπόβαθρο του Βραζιλιάνου έμπειρου στόπερ, που έκανε καριέρα στην Ευρώπη πρώτα στην Πόρτο, ευνοεί και με το παραπάνω το να έρθει στους ερυθρόλευκους. Και αυτό αφού ανήκει στην εταιρεία του Τζουλιάνο Μπερτολούτσι, του Βραζιλιάνου μεγαλοατζέντη ο οποίος τους τελευταίους 10 μήνες πήγε άλλους 3 πελάτες του, εκτός του Φελίπε, στην Νότιγχαμ. Οι 2 νεαροί Βραζιλιάνοι, όπως ο 22χρονος Ντανίλο και ο 21 χρονος Μουρίλο , στοίχισαν στο Μαρινάκη αγορά 32 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Γενάρη, όταν δηλαδή αγόρασε και τον Φελίπε. Ο τέταρτος, νεαρός Βραζιλιάνος και αυτός, επίσης πελάτης του Μπερτολούτσι που πήγε στη Φόρεστ , ήταν ο Αντρέ Σάντος δανεικός από την Τσέλσι!

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΓΚΑΡΣΕΣ: Ο 24χρονος Αργεντινός στόπερ και αρχηγός της Κολόν Σάντα Φε έχει το πλεονέκτημα πώς διαθέτει ισπανικό διαβατήριο. Έχει χρηματιστηριακή αξία 4,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2024. Για αυτό το λόγο και το buy out που υπάρχει στο συμβόλαιο του, από τα 4 εκατομμύρια που ήταν το καλοκαίρι, όταν πάλι είχε απασχολήσει τον Κορδον, τον Γενάρη πέφτει στα 2,5 εκατομμύρια! Θεωρείται πολύ καλή περίπτωση, μεταγραφή επιπέδου Χέσε/Ορτέγκα αλλά συνάμα και δύσκολη αφού ενδιαφέρονται ομάδες από την Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ έχει και πολύ δυνατούς ατζέντηδες οι οποίοι στις διαπραγματεύσεις είναι σκληροί και στα λεφτά συνήθως σου παίρνουν το... κεφάλι. Ο λόγος για τα αδέρφια Λέμιτς που είχαν κάνει τη δουλειά με τον Βρσάλικο στον Ολυμπιακό ενώ το καλοκαίρι συζήτησαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα τις περιπτώσεις τον επίσης πελατών τους, Ντεσπόντοφ που πήγε στον παοκ και Λούκας Μπογέ που με 7 εκατομμύρια πήγε στην Γρανάδα. Ο Γκαρσές έχει λοιπόν όλο το πακέτο: νεαρός με μεταπωλιτική αξία, Αργεντινός, αντικειμενικά καλή περίπτωση και με ατζέντηδες που έχουν δουλέψει με τον Μαρινάκη ενώ υπάρχει και το μπάι άουτ που μπορεί να πληρωθεί και τον κάνεις δικό σου. Συν το ότι δεν καταλαμβάνει θέση ξένου λόγω ισπανικού διαβατηρίου.

ΓΚΑΣΤΟΝ ΕΡΝΑΝΤΕΖ: Και αυτός Αργεντίνος με ισπανικό διαβατήριο και αυτός δεξιοπόδαρος που παίζει όμως και αριστερός στόπερ και αυτός με συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2024. Θα γίνει 26 χρονών τον Γενάρη και έχει κάνει το μπαμ στη Σαν Λορέντζο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τι άλλο κοινό έχει με τον Γκαρσές; Είναι και αυτός σε μανατζερικό γραφείο, την Interplayers, το οποίο το καλοκαίρι πήγε 2 προβεβλημένους Αργεντίνους πελάτες της στη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον δανεικό από τη Σεβίλλη δεξιό μπακ Γκονζάλο Μοντιέλ και τον μέσο Νικολάς Ντομίνγκες, αγορά 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Βελέζ και μόλις 4 ημέρες μετά την αγορά 4,5 εκατ. του Μαρινάκη από την ίδια ομάδα του Ορτέγκα...

Στο δια ταύτα: και οι 3 παραπάνω περιπτώσεις ξένων στόπερ, του Βραζιλιάνου Φελίπε και των 2 Αργεντινών, Γκαρσές και Ερνάντες, όλες τους όντως πολύ καλές περιπτώσεις, έχουν τον ίδιο κοινό παρονομαστή, δηλαδή οι ατζέντηδες τους έχουν απευθείας επαφή με τον Μαρινάκη. Ειδικότερα δε για Φελίπε και Ερνάντες, οι ατζέντηδες έχουν κάνει το τελευταίο δεκάμηνο 6 deals στη Nότιγχαμ, από τα οποία οι 2 ήτανε δανεισμοί και οι άλλοι 4 αγορές με συνολικά transfer fees 44.500.000 ευρω!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εμφανίστηκε" παίκτης από το top επίπεδο στου Ρέντη - Αλλάζει 11αδα ο Μαρτίνεθ - Αυτός... τελειώνει τον Κίνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags