Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης: Έβαλε τα γυαλιά και στον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης - Μόνος του κόντρα σε όλους - Δεν υπάρχει το "δεν πωλείται"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-21 13:25:00

Έβαλε τα γυαλιά και στον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης - Μόνος του κόντρα σε όλους - Δεν υπάρχει το "δεν πωλείται"!

του Κώστα Γκόντζου

Ας καταλάβει και ο κόσμος τι συμβαίνει με τον νεαρό επιθετικό του Τριφυλλιού. Πώς κατάφερε από το "βρε του ομάδα να φύγει" στο "δεν πωλείται" και γιατί δεν ισχύει η συγκεκριμένη διαρροή από τους Πράσινους. Ο Κώστας Γκόντζος γυρίζει τον χρόνο πίσω, θυμάται πώς ξεκίνησε την καριέρα του ο Φώτης στην ομάδα και ψάχνει το που, πότε και με πόσα θα φύγει!

Ήταν θέμα χρόνου το να ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό η μεταγραφολογία για τον Φώτη Ιωαννίδη και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.
Σπάνια πάστα επιθετικού ο Ιωαννίδης, θα ήταν παράλογο να αφήσει αδιάφορη μια αγορά που έχει "ενδιαφερθεί" για άλλους κι άλλους από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό έγινε φυσικά και όλα δείχνουν πως αυτή την φορά δεν μιλάμε για τις κλασικές αναφορές περί ενδιαφέροντος που κάθε φορά βλέπουμε όταν ένας παίκτης κάνει μια δυο καλές εμφανίσεις.
Καθώς η διαφορά σε σχέση με την περίπτωση του Ιωαννίδη, είναι ότι δεν μιλάμε για μια δυο καλές εμφανίσεις.
Μιλάμε πάνω απ' όλα για παίκτη με διάρκεια στην απόδοσή του και με χαρακτηριστικά που βγάζει μέσα στο γήπεδο σταθερά και με συνέπεια, ακόμα και στις μέρες που δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα λη στο καλύτερό του βράδυ.
Το ωραίο στην όλη ιστορία, είναι ότι μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός ή έστω οι "άνθρωποί του', μόλις πριν ενάμιση περίπου χρόνο, τους είχε... φάει η αγωνία για το πως θα τον... ξεφορτωθούν και πως θα βρουν φορ αξίας για την ομάδα.
Για ένα ποδοσφαιριστή που τον είχαν απλά σαν μια... αλλαγή έτσι για την συμμετοχή όποτε τα παιχνίδια είχαν κριθεί από πλευράς αποτελέσματος.

Κι όμως.
Ο νεαρός έβαλε τα γυαλιά σε όλους.
Όχι μόνο παρουσίασε μια απίστευτη συνέπεια και επαγγελματισμό όποτε παρουσιαζόταν η ευκαιρία να συμμετέχει, αλλά ακόμα και σε δεκάλεπτα συμμετοχής κατόρθωνε να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού προς όφελος του Παναθηναϊκού και να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά και την "απαίτηση" για όσους έβλεπαν μπάλα να έχει πιο ενεργή και με περισσότερο χρόνο συμμετοχή στα παιχνίδια της ομάδας του.

Την θέση του βασικού ο Ιωαννίδης, την κατέκτησε μόνος του και όχι με "δημοσιεύματα αβάντας" ή με σπρώξιμο πάσης φύσεως από ΜΜΕ, μανατζαρέους και οπαδούς.
Για να μην πως ότι την κατέκτησε κόντρα σε όλους αυτούς και έφτασε με το σπαθί του να θεωρείται αυτή την στιγμή από τα βασικά ατού του Παναθηναϊκού στις προσπαθειες για την επίτευξη των στόχων του.

Με βάση όλα αυτά λοιπόν, μόνο τυχαία και συγκυριακή δεν είναι η εμφάνιση προτάσεων από το εξωτερικό για την περίπτωσή του.
Ο Παναθηναϊκός φυσικά λέει, ημιεπισήμως αυτό που όλοι και κυρίως οι οπαδοί του θέλουν να ακούσουν.
Οτι δηλαδή, ο παίκτης δεν πωλείται.
Για να πούμε την αλήθεια, ακόμα και αυτό είναι μια ακόμα προσωπική νίκη του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατάφερε μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο να φτάσει από το "βρέστου ομάδα να φύγει" στο... "δεν πωλείται" από πλευράς Παναθηναϊκού αλλά και της λεγόμενης κοινής γνώμης.
Αλλά πέρα απ' αυτό.

Για να μιλάμε ειλικρινά, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε για ελληνικές ομάδες το "ο παίκτης δεν πωλείται" δεν υπάρχει.
Όλοι οι παίκτες πωλούνται και όλοι οι παίκτες συνήθως θέλουν να "πουληθούν" και να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους.
Καθώς άλλο θέμα το δεν ξεπουλάμε όσο-οσο ένα παίκτη για να αρπάξουμε ότι προκύψει συγκυριακά και άλλο το εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει μια συγκεκριμένη χρηματιστηριακή αξία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μόνο σ' αυτή την βάση συζητάμε.
Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι φίλαθλοι και ειδικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Έτσι δηλαδή όπως λειτουργεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, περιπτώσεις όπως του Ιωαννίδης, αποτελούν νομοτέλεια σε σχέση με την συνέχιση της καριέρας τους στο εξωτερικό και σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα με μεγαλύτερες αποδοχές και υψηλότερα αγωνιστικά στάνταρ από το Ελληνικό.
Κι ο Ιωαννίδης δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση στο συγκεκριμένο κανόνα.
Απλά το μόνο ερώτημα από δω και πέρα και μέχρι να πραγματοποιήσει αυτό το άλμα στην καριέρα του είναι ένα.
Το που, πότε και με πόσα θα πάει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό τα… έσκασε ο ΠΑΟ για Ναν - "Καμπανάκι" για δύο παίκτες του Αταμάν - Ανοιχτό για μεταγραφή έκπληξη!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags