Facebook Pixel Αχιλλέας Μπέος - Βόλος: Αυτή είναι η χρυσή προσφορά Ατζούν για Βόλο - Μένει ο Μπέος σε ρόλο έκπληξη - "Όχι" από Αλαφούζο
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-22 23:56:00

Αυτή είναι η χρυσή προσφορά Ατζούν για Βόλο - Μένει ο Μπέος σε ρόλο έκπληξη - "Όχι" από Αλαφούζο

του Νίκου Στεργίου
Αυτή είναι η χρυσή προσφορά Ατζούν για Βόλο - Μένει ο Μπέος σε ρόλο έκπληξη - "Όχι" από Αλαφούζο

Πόσα δίνει ο Τούρκος για προπονητικό, γήπεδο και... Αταλάντα. Ο Mr Survivor ήρθε στην Ελλάδα και συζητάει να αγοράσει ομάδα της Super League. Οι συζητήσεις με τον Ατρόμητο έχουν "παγώσει" και πλέον στο προσκήνιο βρίσκεται η επαρχιακή ομάδα που δεν έχει χρέη κι έχει τον... κατάλληλο στην προεδρία για να πρωταγωνιστήσει εφόσον αυξηθεί το μπάτζετ!

Σκόνη έχει σηκωθεί τις τελευταίες ημέρες με την ατάκα τού Αχιλλέα Μπέου ότι συζήτησε με τον Ατζούν Ιλιτζαλί για τη συμμετοχή του στο Survivor, αλλά φαίνεται ότι η αλήθεια βρίσκεται μακριά. Γιατί η πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι ο Τούρκος επενδυτής δεν ήθελε να μιλήσει με τον Μπέο για το ριάλιτι επιβίωσης, αλλά για την αγορά τού πλειοψηφικού πακέτου τής ομάδας του Βόλου.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, στο ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ υπήρχε η πληροφορία ότι ο Ατζούν ήθελε να αποκτήσει τον Ατρόμητο, καθώς πρόκειται για έναν πανίσχυρο παραγωγό στα ελληνικά media, που φαίνεται ότι μέσω του ποδοσφαίρου θέλει να ριζώσει στην Ελλάδα. Αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για την ομάδα του Περιστερίου.

Πήγε στον Βόλο ο Ατζούν - Έχει πάθος με το ποδόσφαιρο - Προθάλαμος

Στην Ελλάδα είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος επιχειρηματίας, αφού οι δουλειές του στη χώρα μας είναι αρκετές. Προφανώς βρέθηκε στον Βόλο και είχε εκ του σύνεγγυς επαφή με τον Α. Μπέο, έφαγαν μαζί, και συζήτησαν για την παραχώρηση της ομάδας

Ο Ατζούν, άλλωστε, έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πέρα από τις παραγωγές στην τηλεόραση, αυτό που θέλει στην Ελλάδα είναι να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλωστε, έχει στην κατοχή του την αγγλική Χαλ αλλά και την ιρλανδική Σέλμπουρν, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για να αποκτήσει και τη Γαλατασαράι. Προφανώς, λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι ένα πεδίο που τον γοητεύει και τον ενδιαφέρει να επενδύσει τα χρήματά του.

Γιατί θέλει τον Βόλο; Ως ομάδα-προθάλαμο, που θα "ψήνει" παίκτες και έπειτα θα πηγαίνουν στη Χαλ. Πάνω-κάτω ο,τι θέλει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τη Ρίο Άβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο Βόλος μπορεί να λειτουργήσει άψογα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα τής Μαγνησίας, άλλωστε, έχει ριζώσει στη Σούπερ Λιγκ, διαθέτει εξαιρετικό υλικό, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Καμία σχέση, δηλαδή, με την Σέλμπουρν, που την απέκτησε για τον ίδιο λόγο ο Ατζούν, αλλά δεν μπορεί να την αξιοποιήσει όπως θέλει.

Τα 3 εκατ. ευρώ, ο ρόλος τού Μπέου και ο δικηγόρος που σχετίζεται με τον Μαραντόνα!

Το ποσό που έχει ακουστεί ήδη είναι τα 3 εκατ. ευρώ - Αυτά προσφέρει ο Ατζούν στον Μπέο για να του δώσει την ομάδα. Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος του Βόλου θέλει παραχωρήσει την ομάδα και να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του στον δήμο, αλλά δεν θέλει να απεμπλακεί τελείως.

Αρχικά να πούμε ότι δεν ξέρουμε αν όντως η κουβέντα στάθηκε στα 3 εκατ. ευρώ. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, όμως, είναι ότι ο Βόλος είναι απόλυτα νοικοκυρεμένο μαγαζί, δεν έχει χρέη και όποιο ποσό κι αν δώσει ο Ατζούν, με αυτό θα πάρει καθαρή ομάδα. Άρα τι να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ και να βρει 1,5 εκατ. ευρώ χρέη (που δεν θα βρει), τι να δώσει 3 εκατ. ευρώ για να πάρει "καθαρή" ομάδα, το deal θα είναι win-win.

Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέος φτάνει κοντά στην παραχώρηση της ομάδας, καθώς έχουν υπάρξει άλλες δύο που έφτασε κοντά στο να το κάνει. Τη μία από αυτές οι επενδυτές ήταν από την Αργεντινή, και τους εκπροσωπούσε δικηγόρος που εκπροσωπεί και την Νταϊάνα Μαντρίν - Ήταν η νοσοκόμα του Μαραντόνα πριν τον θάνατό του. Πρόκειται για τον Ροδόλφο Μπάκε, που είχε προσπαθήσει να αποκτήσει και τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Τι μπορεί να τον καθυστερήσει το deal

Η Acun Media, η εταιρεία με την οποία κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, έχει κάποιες εκκρεμότητες οικονομικής φύσης με το ελληνικό δημόσιο. Προφανώς και θα ρυθμιστούν και θα τελειώσει όποιο αγκάθι υπάρχει. Το γεγονός, όμως, ότι ακόμα δεν έχουν ρυθμιστεί, δείχνουν αφενός ότι δεν υπάρχει πρεμούρα για να τελειώσει σύντομα το θέμα με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον Βόλο, μέχρι και ότι μπορεί να ακυρωθούν τελείως αυτά τα σχέδια.

Να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα; Βασικός συνεργάτης/συνομιλητής τού Ατζούν στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς ο,τι έχει κάνει στην Ελλάδα ο Τούρκος είναι μέσω του ΣΚΑΪ. Ο ισχυρός άνδρας τού Παναθηναϊκού είναι περίπου αδύνατο να τον έχει παροτρύνει να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση και τη δική του εμπειρία. Γιατί η ενασχόληση με ομάδα τής Σούπερ Λιγκ είναι χρονοβόρα, ενεργοβόρα και πολυδάπανη.

Τι θα πάρει μαζί με τον Βόλο ο Ατζούν

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις τού Βόλου βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης, που είχε ανακαινιστεί από τον Δήμο το 2017. Έχει χωρητικότητα 3.000 ατόμων, ενώ υπάρχει σκέπαστρο στη βορειοδυτική πλευρά. Είναι ενισχυμένο με πραγματικό χλοοτάπητα (96Χ64μ.) ενώ υπάρχει και βοηθητικό για τις ανάγκες των ακαδημιών. Παράλληλα, περιμετρικά του γηπέδου υπάρχει η δυνατότητα να ασκηθούν οι αθλητές του στίβου, καθώς υπάρχουν 6 διάδρομοι των 400 μέτρων.

Βέβαια η ομάδα αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό, ένα σύγχρονο στάδιο που μπορεί να μην της ανήκει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να την βγάλει από εκεί.

Ακόμα, ο Βόλος έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στο κομμάτι των υποδομών τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνει έμφαση στα ταλέντα που μπορεί να παράξει. Για αυτόν τον λόγο εμφανίζεται τόσο δυνατός στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ19, ενώ υπάρχει συνεργασία με την Αταλάντα ώστε να στέλνει παίκτες του Βόλου για να δοκιμαστούν αλλά και για να έρθουν στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές του ιταλικού κλαμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσίευμα... βόμβα για βασικό ξένο παίκτη του ΠΑΟ - "Έχει προφορική συμφωνία με... "

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags