Facebook Pixel Μπακ από τη Λατινική Αμερική για ΑΕΚ - "11αδάτος και επιδραστικός" - Παίκτη 2 εκατ. εξετάζει ο Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-24 16:28:00

Μπακ από τη Λατινική Αμερική για ΑΕΚ - "11αδάτος και επιδραστικός" - Παίκτη 2 εκατ. εξετάζει ο Αλμέιδα!

του Γιώργου Κτενά
Μπακ από τη Λατινική Αμερική για ΑΕΚ - "11αδάτος και επιδραστικός" - Παίκτη 2 εκατ. εξετάζει ο Αλμέιδα!

Όνομα-έκπληξη στη λίστα των Κιτρινόμαυρων που ψάχνουν την πρώτη τους μεταγραφή για τον Ιανουάριο. Τα δύο ονόματα που σκανάρουν το τελευταίο διάστημα, τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης...

Για την ενίσχυση της αριστερής πλευράς στην άμυνα ψάχνεται αυτό το διάστημα η ΑΕΚ, όπως έχει διαρρεύσει στην πιάτσα των μάνατζερ, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα ναι μεν έχει αξιολογήσει θετικά την περίπτωση του Σταύρου Πήλιου, αλλά σαφώς η Ένωση χρειάζεται παίκτη σε αυτή τη θέση.

Γιατί δεν γίνεται ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα να μην κάνει μία-δύο κινήσεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και, όπως φαίνεται, το αριστερό άκρο τής άμυνας απασχολεί τον Αργεντινό προπονητή.

Οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι θα αποχωρήσουν για το Asian Cup και δεν είναι μόνο η διάρκεια τής απουσίας τους αλλά και η πιθανότητα να επιστρέψουν με κάποιον τραυματισμό κ.λπ. Με αποτέλεσμα να υπάρξει ρεπορτάζ που συνδέει τους Κιτρινόμαυρους με τον Κριστιάν Καλδερόν.

Διεθνής Μεξικανός μπακ - 11αδάτος και επιδραστικός - Στα 2 εκατ. ευρώ το market value

Το όνομα του αριστερού μπακ-χαφ (μπορεί να παίξει και ως αριστερός εξτρέμ) έχει κάνει την εμφάνισή του, όπως και του Αλέξις Βέγκα, από την Τσίβας - Ομάδα που γνωρίζει άριστα ο Ματίας Αλμέιδα λόγω της θητείας του στο Μεξικό.

Αμφότεροι (Καλντερόν και Βέγκα) είχαν υποπέσει πριν από λίγο καιρό στο ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα και ήταν υπ' ατμόν στη μεξικάνικη ομάδα, παρόλα αυτά ο 26χρονος διεθνής αριστερός μπακ έχει ήδη 15 συμμετοχές (τις περισσότερες από τις οποίες ως 11αδάτος) και 3 ασίστ φέτος, γεγονός που δείχνει πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας του.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ και προφανώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον - Τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Λ. Αμερική.

"Βεβαρημένο ιστορικό στα πειθαρχικά - Για αυτό δεν αφήνει η Τσίβας εύκολα τους Μεξικανούς να φύγουν"

Ο Κώστας Ζάγκας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στο Μεξικό, σχολίασε μέσω του sportdog την περίπτωση του Κ. Καλντερόν, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Έχει βεβαρημένο ιστορικό στα πειθαρχικά ο Καλδερόν και ήταν μαζί με τον Αλέξις Βέγκα, που επίσης συνδέθηκε με την ΑΕΚ, στο τελευταίο πειθαρχικό που τάραξε την Τσίβας", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Δεν είναι τίποτα τρομερό ως ποδοσφαιριστής. Αλλά στην Τσίβας παίζουν μόνο με Μεξικανούς, οπότε δεν τους αφήνουν εύκολα να φύγουν γιατί δεν βρίσκουν άλλους για τις θέσεις τους εύκολα".

"Χαφ και όχι μπακ - Καλή προοπτική αν έρθει ελεύθερος - Ζήτημα η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική"

Παίζει ως μπακ ή ως χαφ;

"Πιο πολύ παίζει ως χαφ, δεν κολλάει πολύ πάνω του ο ρόλος του μπακ. Μέτριος παίκτης, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο. Ούτε στην Εθνική έχει κλήσεις αλλά ούτε και σκοράρει πολύ. Γενικά είναι ασταθής αγωνιστικά".

Στα 26 του χρόνια έχει κίνητρο για την Ευρώπη, αλλά θα ήταν εύκολη η μετάβαση;

"Aν είναι να έρθει ως ελεύθερος, ίσως να μην είναι κακή προοπτική. Τώρα για το ζήτημα της μετάβασης είναι πάντα ένα ζήτημα όταν φεύγει για πρώτη φορά ένας ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική για την Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χάνει" Μπακασέτα η ΑΕΚ λόγω Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - Εξαφάνισε Έλληνα άσο ο Λουτσέσκου, πάει σε ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags