Facebook Pixel Ολυμπιακός: "3 + 4 εκατ. για να έρθει στον Ολυμπιακό - Διεθνής Αργεντινός, δύσκολη η Μπόκα - Καλή τεχνική και σκληρός" (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 16:00:00

"3 + 4 εκατ. για να έρθει στον Ολυμπιακό - Διεθνής Αργεντινός, δύσκολη η Μπόκα - Καλή τεχνική και σκληρός"! (Vid)

του Γιώργου Κτενά
"3 + 4 εκατ. για να έρθει στον Ολυμπιακό - Διεθνής Αργεντινός, δύσκολη η Μπόκα - Καλή τεχνική και σκληρός"! (Vid)

Πανάκριβο χαφ (μεταγραφή 7 εκατ.!) σε τρομερή ηλικία και με παραστάσεις από δύσκολα παιχνίδια. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, το παρασκήνιο πίσω από τις οικονομικές απαιτήσεις, αλλά και γιατί οι Πειραιώτες έχουν προβάδισμα να τον φέρουν στην Ευρώπη.

Την περίπτωση του Έκι (Εζεκιέλ) Φερνάντεζ έχει στη λίστα του ο Αντόνιο Κορδόν, που γνωρίζει άριστα την αγορά τής Λατινικής Αμερικής, αν και ο 21χρονος άσος είναι μια εξαιρετική περίπτωση που παίζει στην Μπόκα Τζούνιορς και το όνομά του υπάρχει στα μπλοκάκια των μάνατζερ.

Γεννημένος στις 25 Ιουλίου τού 2002 είναι διεθνής με την U17 τής Αργεντινής και η θέση του στο γήπεδο είναι τόσο ως 6άρι όσο και ως 8άρι. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής τής Μπόκα και είχε θητεία στην Τίγκρε, με το market value που έχει αυτή τη στιγμή να φτάνει στα 7 εκατ. ευρώ - Προφανώς στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο έχει τον αξιολογήσει υψηλά από πολύ νωρίς.

Η περίπτωσή του θα έλεγε κάποιος ότι θυμίζει την αντίστοιχη του Σαντιάγκο Έσε, τόσο λόγω ηλικίας όσο και λόγω εθνικότητας και θέσης που αγωνίζεται, που το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε κάνει μια σημαντική επένδυση με την αγορά του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, εξειδικευμένο στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την αγωνιστική του εικόνα αλλά και ποιο ποσό είναι εκείνο που θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι Πειραιώτες για την απόκτησή του.

"Έχει ξανακουστεί για Ευρώπη - Χαφ με καλή τεχνική και κυκλοφορία της μπάλας - Τα κατάφερε στη δύσκολη Μπόκα"

Γιάννη, ποια είναι η άποψή σου για τον Έκι Φερνάντεζ τής Μπόκα Τζούνιορς;

"Έχει ξανακουστεί το όνομά του για να φύγει από την Μπόκα Τζούνιορς, τον προωθούσαν για την Ευρώπη. Είναι πιτσιρικάς, 21 ετών, φέτος είχε 28 συμμετοχές, 17 από τις οποίες ως  βασικός. Αγωνίστηκε αρκετά, ενώ είναι και διεθνής με την U17 της Aργεντινής".

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Παίζει αμυντικός χαφ και μέσος. Έχει καλή τεχνική. κυκλοφορεί καλά την μπάλα, επειδή είναι νεαρός ακόμα μαθαίνει το παιχνίδι. Δεν είναι τόσο καλός στο ψηλό παιχνίδι. Επειδή δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη εμπειρία χάνει κάποιες φορές τη ροή του αγώνα, αλλά αυτό διορθώνεται. Είναι παίκτης που μπήκε στα δύσκολα για την Μπόκα, είναι δύσκολη ομάδα γιατί φέτος έχει κενά και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο".

"3+4 εκατ. ευρώ για την αγορά του - Ενδιαφέρον από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία - Για αυτό δεν μιλάει τώρα η Μπόκα για μεταγραφές"

Το market value είναι στα 7 εκατ. ευρώ - Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για την απόκτησή του;

"Αν μπορεί να κάνει συμφωνία για να δώσει αρχικά ένα ποσό, τύπου 3 εκατ. ευρώ τώρα και άλλα 3-4 ως μπόνους σε έναν χρόνο, θα μπορούσε να προχωρήσει. Πιστεύω ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ  θα χρειαστεί για την απόκτησή του, γιατί ο παίκτης αυτός βρίσκεται σε παγκόσμια ραντάρ μάνατζερ".

Από πού αλλού έχει υπάρξει ενδιαφέρον;

"Είναι παίκτης που κατευθείαν είχαν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία. Κατευθείαν στα γραφεία μάνατζερ υπάρχει το όνομά του. Αλλά αυτή τη στιγμή η Μπόκα έχει αγωνιστικό στόχο και δεν μιλάει για μεταγραφές".

"Σκληρός, θα πιέσει και θα κάνει φάουλ - Λατινοαμερικανοί πρώτα στη Ρίο Άβε - Έχει παράσημα για Ολυμπιακό"

Πρόσφατα ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει και τον Έσε;

"Είναι σε αυτό το στιλ, του Έσε, κλασικός Αργεντινός σκληρός παίκτης, θα πιέσει, θα κάνει φάουλ, δεν θα φοβηθεί. Έχει τεχνική για να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά πρέπει να βρει χώρο και χρόνο για να μάθει να παίζει στην Ευρώπη. Παρατηρώ ότι στον Ολυμπιακό παίρνουν παίκτες που μετά έχουν σοβαρές πιθανότητες για να τους μεταπουλήσουν".

Σε μια εποχή που πλην της Νότιγχαμ Φόρεστ μπαίνει και η Ρίο Άβε στο δίκτυο με τις ομάδες που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

"Όταν ακούς ότι ο Μαρινάκης μπαίνει στη Ρίο Άβε, δεν θα μου έκανε εντύπωση να επιλέγουν παίκτες από τη Λατινική Αμερική που θα πηγαίνουν αρχικά εκεί. Γιατί είναι πιο εύκολη η προσαρμογή λόγω γλώσσας αλλά και στιλ ποδοσφαίρου. Κι έπειτα όποιος εξελιχθεί να πηγαίνει στον Ολυμπιακό ή στη Νότιγχαμ. Εκεί είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για να προσαρμοστεί κάποιος στο ευρωπαϊκό στιλ. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο".

Ο Φερνάντεζ θα μπορούσε να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο στον Ολυμπιακό;

"Έχει συμμετοχές με την U17 της Αργεντινής και έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα με την πίεση της Μπόκα Τζούνιορς. Έχει δηλαδή τα παράσημα που χρειάζεται για να κάνει βήμα προς την Ευρώπη. Άρα είναι στο χέρι τού Ολυμπιακού το τι θα κάνει με την περίπτωσή του".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό - Ο Μαρινάκης του έδωσε νέο συμβόλαιο, ο Μαρτίνεθ τον διώχνει - Ούτε β’ ομάδα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags