Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: Με μαέστρο Φορτούνη ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα του Παναιτωλικού - "Ξύπνησε" ο Ελ Κααμπί!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 19:21:00

Με μαέστρο Φορτούνη ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα του Παναιτωλικού - "Ξύπνησε" ο Ελ Κααμπί!

Sportdog Team
Με μαέστρο Φορτούνη ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα του Παναιτωλικού - "Ξύπνησε" ο Ελ Κααμπί!

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 και μείωσαν την απόστασή τους από την κορυφή στον πόντο.

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο κόντρα στους τελευταίους του βαθμολογικού πίνακα. Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 12', όμως το αυτογκόλ του Έσε πέντε λεπτά αργότερα έφερε σε ισορροπία το ματς. Ο Φορτούνης με υπέροχο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες στο 40ο λεπτό, ενώ ο Ελ Κααμπί στο 70' έγραψε το τελικό 3-1. Στο -1 η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τον πρώτο Παναθηναϊκό και επόμενο ματς στη Γερμανία κόντρα στη Φράιμπουργκ!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό διεξήχθη στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εξαιτίας της τιμωρίας που κουβαλούν οι ερυθρόλευκοι από το περίφημο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είχε διακοπεί. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε να διαχειριστεί το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γκουστάβο Σκάρπα και διάλεξε να κάνει ροτέισον ενόψει και του ματς με τη Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική του Europa League.

Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια με τους Ντόη - Μπιανκόν, που έκανε ντεμπούτο, μπροστά του και τους Ροντινέι, Κίνι στα άκρα της άμυνας. Ο Έσε με τον Καμαρά ήταν το βασικό δίδυμο στον άξονα. Ο Φορτούνης με τον Μπιέλ ήταν στα επιθετικά άκρα, με τον Μασούρα στο πλευρό του Γιόβετιτς στην κορυφή.

Ο Γιάννης Πετράκης από την άλλη δεν είχε τους κομβικούς Μαλή και Καρέλη για το απαιτητικό παιχνίδι του Φαλήρου, όπως και τον Μιχάλη Μπακάκη. Ο Έλληνας τεχνικός άρχισε την αναμέτρηση με τους: Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης, Ακόστα, Βοΐλης, Φρεντερίκο Ντουάρτε.

Ερυθρόλευκο προβάδισμα με μαγικό γκολ Φορτούνη!

Οι Αγρινιώτες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι δε θα αρκεστούν σε έναν παθητικό ρόλο και μπήκαν αποφασισμένοι. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε να επιβάλει το ρυθμό του έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μόλις στο 12ο λεπτό ήρθε το πρώτο σημαντικό γεγονός στον αγώνα. Ο Πεπ Μπιέλ έχασε την μπάλα στο μέσο του γηπέδου, ο Παναιτωλικός ξεδίπλωσε υπέροχη αντεπίθεση και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης άνοιξε το σκορ χωρίς να λαθεύει μπροστά στον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει άμεση απάντηση και το κατάφερε. Στο 17ο λεπτό ο Κίνι διεκδίκησε την μπάλα με το Λιάβα, την κέρδισε και έκανε το γύρισμα στην περιοχή. Ο Ροντινέι πήρε την κατοχή, πάσαρε στο Φορτούνη και ο αρχηγός έδωσε την μπάλα στον Έσε. Ο Αργεντινός εκτέλεσε αμέσως, ο Οικονόμου παρενεβλήθη και σημείωσε αυτογκόλ. Οι Πειραιώτες δεν έμειναν εκεί, όμως, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να απαιτεί αύξηση του ρυθμού και της έντασης.

Στο 28' ο Ροντινέι έγινε επικίνδυνος με τον Καπίνο να δηλώνει παρών, όμως ο Έλληνας κίπερ έμεινε... άγαλμα στο 40ο λεπτό. Εκεί ο Φορτούνης πήρε την πάσα του Μασούρα, έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και σούταρε με μαγικό πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα της εστίας. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 2-1.

Ο Ελ Κααμπί ''κλείδωσε'' τη νίκη!

Στο δεύτερο μέρος ο Ζοάο Πέδρο πήρε τη θέση του Βοΐλη με τον Πετράκη να θέλει κάτι παραπάνω από το επιθετικό του. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο και στο 49' έφτασαν κοντά στο 2-2. Ο Χουάνπι εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέδρο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπιανκόν λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ! Στο 56ο λεπτό ο Πέρες σούταρε από μακριά και ο Πασχαλάκης ήταν σε εγρήγορση. Μετά από ένα λεπτό ο Μπιέλ εκτέλεσε στη συνέχεια κόρνερ, όμως ο Καπίνο έπιασε την μπάλα.

Στο 67ο λεπτό ο Παναιτωλικός έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Μπρούνο Ντουάρτε να επικρατεί στον αέρα αλλά η κεφαλιά του Μαρτίνεθ παρενέβη στην αναμέτρηση. Αμέσως μετά τη φάση αυτή, ο Μαρτίνεθ παρενέβη στην αναμέτρηση και ο Ποντένσε πήρε τη θέση του Μπιέλ ενώ ο Ελ Κααμπί αντικατέστησε τον Γιόβετιτς. Ο Μαροκινός πέτυχε το 10ο τέρμα του στη σεζόν με κεφαλιά στο 70' μετά από σέντρα του Γιώργου Μασούρα και τελείωσε την αναμέτρηση στην ουσία.

Στο 74' ο Μπιανκόν βγήκε και τη θέση του πήρε ο Ιμπόρα, ενώ ο Μπρνιτς πέρασε αντί του Μασούρα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κυριάρχησαν και δε δέχθηκαν σφοδρή πίεση από τον σαστισμένο αντίπαλο. Στο 83' ο Ντίας πήρε την μπάλα στην περιοχή, όμως ο Ιμπόρα κάλυψε και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν ανησύχησε από το σουτ του Πέδρο στο 84'. Στο 85' ο Φορτούνης αντικαστάθηκε από τον Ζοάο Καρβάλιο και το ματς ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ να είναι το 3-1, παρά την καλή φάση των ''καναρινίων'' στο 90+2' με τον Ντίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags