Facebook Pixel Ολυμπιακός: Υπέρβαση Μαρινάκη για τον Νο1 στόχο στην επίθεση - Παραπάνω από τα 7 εκατ. του Ποντένσε - Εγγυάται ο Κορδόν!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 19:35:00

Υπέρβαση Μαρινάκη για τον Νο1 στόχο στην επίθεση - Παραπάνω από τα 7 εκατ. του Ποντένσε - Εγγυάται ο Κορδόν!

Οι Μιχείες
Υπέρβαση Μαρινάκη για τον Νο1 στόχο στην επίθεση - Παραπάνω από τα 7 εκατ. του Ποντένσε - Εγγυάται ο Κορδόν!

Ο φορ που θέλουν στο Λιμάνι και ο... προβληματικός στόπερ. Ποιος είναι ο επιθετικός που βρίσκεται πρώτος στη λίστα για τον Ιανουάριο, οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για να έρθει στην Ελλάδα και πώς ο Λουντογκόρετς μπορεί να "γλιτώσει" τους Πειραιώτες από μία μεταγραφή κεντρικού αμυντικού με μεγάλο ρίσκο.

Ολυμπιακός: Επιμένει μεταγραφικά και σήμερα ο "Ευαγγελιστής" με δύο ονόματα Αργεντίνων ποδοσφαιριστών, στόπερ και σέντερ φορ, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Και για τους δύο η στήλη έχει πλούσιο follow-up...

Χοσέ Λουίς Παλομίνο/1: Την προηγούμενη εβδομάδα στο break λόγω εθνικών ομάδων ο 34χρονος (τα κλείνει σε ενάμιση μήνα) Αργεντινός στόπερ με το βουλγαρικό διαβατήριο, έπαιξε πολύ δυνατά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ως ένας από τους τρεις βασικούς υποψηφίους για να αποκτηθεί το Γενάρη. Η φρέσκια είδηση είναι ότι πριν από λίγες ημέρες το όνομα του Palomino ακούστηκε και στη Βουλγαρία, στο ρεπορτάζ της Λουντογκόρετς, για να την ενισχύσει από το Γενάρη (και αυτήν). Για όσους δεν το γνωρίζουν η Λουντογκόρετς ήταν η ομάδα από την οποία πουλήθηκε αντί 4.700 000 το καλοκαίρι του 2017 στην Αταλάντα, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα ενώ τον Ιουνιο ολοκληρώνει (συμπληρώνοντας τότε και μία συνεχή 10ετή παρουσία στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο). Ο Παλομίνο έχει ταλαιπωρηθεί τις δύο τελευταίες σεζόν από τραυματισμούς και ενδεικτικό είναι ότι την τρέχουσα μετράει μόλις τρεις συμμετοχές με τους Μπέργκαμάσκι. Οι δύο στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από 2 λεπτά(!!!) και η τρίτη ως δεκάλεπτη αλλαγή στο Europa League!!! Οκ, έμπειρος, με καλό βιογραφικό, προερχόμενος από τοπ πρωτάθλημα και καλή ομάδα, Αργεντινός με κοινοτικό διαβατήριο κι από φίλιο μανατζερικό κανάλι αλλά και μεγάλο ερωτηματικό ο Παλομίνο για την ετοιμότητά του...

Χοσέ Λουίς Παλομίνο/2: Ουσιαστικά στην Αταλάντα είναι ανενεργός ενώ βρίσκεται τώρα πάλι στα pits με πιθανή ημερομηνία επιστροφής του στις 27 Νοεμβρίου! Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2023 έχει βγάλει συνολικά πέντε μυϊκούς τραυματισμούς, μένοντας 178 μέρες εκτός δράσης και χάνοντας 22 αγώνες!! Το σημαντικότερο που επιφέρει και το μεγαλύτερο προβληματισμό ενόψει της πιθανής μετακίνησής του στον Ολυμπιακό, είναι πως δεν έκανε κανονική προετοιμασία το καλοκαίρι λόγω αποθεραπείας 119 ημερών , από 3 Μαΐου έως 30 Αυγούστου. Όλα αυτά δείχνουν πώς τα καλά χρόνια του Παλομινο στο ποδόσφαιρο είναι πλέον πίσω και όχι μπροστά!!! Συνολικά στις δύο τελευταίες σεζόν έπαιξε μόλις σε 17 ματς έχοντας 758 αγωνιστικά λεπτά... Αν πάμε δε στο παρελθόν του θα δούμε πως είχε κατηγορηθεί για ντοπάρισμα, μία υπόθεση στην οποία εν συνεχεία αθωώθηκε αλλά από κει και πέρα άρχισε να βγάζει πολλά μυϊκά θέματα και ξεκάθαρα πλέον βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Παλομινο είναι σχετικά υψηλή αφού συγκρατείται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ αν και το 2019 είχε κάνει limit up στα 10 εκατομμύρια.

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΚΑΡΑΝΤΖΑ/1: Οι φαν της στήλης θα θυμούνται πολύ καλά πως πριν από περίπου ένα μήνα και για την ακρίβεια μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχαμε γράψει πως ο Αντόνιο Κορδόν... έβγαλε από το συρτάρι τις καλοκαιρινές λίστες με τους παίκτες που ήθελε πολύ αλλά δεν κατάφερε να φέρει τότε στον Ολυμπιακό. Και πώς από εκεί θα προερχόντουσαν οι βασικές επιλογές του για το Γενάρη στις θέσεις του στόπερ και του σέντερ φορ, με στόχευση πάλι στα προϊόντα Made in Argentina. Ειδικότερα για του επιθετικούς είχαμε κάνει σπέσιαλ αναφορά στον Αργεντινό σέντερ φορ τον Philadelphia Union, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει σε 13 μήνες. Τονίζοντας πως θα αποτελέσει ΜΑΚΡΑΝ την Νο 1 επιλογή του Κορδόν για τη θέση του σέντερ φορ, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ό τι συνάμα θα είναι και πολύ δύσκολος κι ακριβός στόχος (όντως είναι). Τα ρεπορτάζ πλέον μας ... ακολουθούν!

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΚΑΡΑΝΤΖΑ/2: Ο 23,5χρόνος στράικερ, με τα 6.000.000 χρηματιστηριακή αξία και την τρομερή του σεζόν (38 ματς- 16 γκολ- 12 ασίστ το 2023, σε όλες τις διοργανώσεις), είναι διαπραγματευτικά υπέρ του Ολυμπιακού το γεγονός ότι τον επόμενο μήνα θα μπαίνει στο τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με την ομάδα του mls και έχει εκφράσει ξεκάθαρη επιθυμία να έρθει στην Ευρώπη από τώρα. Βέβαια για να καταφέρει να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα πρέπει να πληρώσει το υψηλότερο transfer fee μέχρι τώρα στην προεδρική του καριέρα στον Ολυμπιακό. Και το ρεκόρ του είναι από το καλοκαίρι του 2018 τα 7 εκατομμύρια ευρώ αγορά του Ντανιέλ Ποντένσε!!! Μάλιστα σύμφωνα με την πιάτσα agents αν θέλει να κάνει δικό του τον Καράντζα θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετά το εν λόγω ποσό!! Ο Κορδόν εγγυάται βέβαια για τον Καράντζα και οι μεταγραφές των συμπατριωτών του Χέσε και Oρτέγκα που βγήκαν άμεσα αποτελούν το καλύτερο boostάρισμα για την υπόθεση. Επαναλαμβάνω, είναι ο ποθητός σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό αλλά είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση και στο τέλος καθόλου δεν αποκλείεται, το αντίθετο μάλιστα ,να πάνε για ...άλλα οι ερυθρόλευκοι. Κάτι μου λέει πάντως ότι και το Plan B θα είναι σέντερ φορ που το όνομα του έπαιξε κι αυτό δυνατά το καλοκαίρι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό - Ο Μαρινάκης του έδωσε νέο συμβόλαιο, ο Μαρτίνεθ τον διώχνει - Ούτε β’ ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags