Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απέτυχε στο τεστ Μαρτίνεθ ο Μπιέλ - Μεγάλη έκπληξη με Φράιμπουργκ - Ξανά το ίδιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 20:53:00

Απέτυχε στο τεστ Μαρτίνεθ ο Μπιέλ - Μεγάλη έκπληξη με Φράιμπουργκ - Ξανά το ίδιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απέτυχε στο τεστ Μαρτίνεθ ο Μπιέλ - Μεγάλη έκπληξη με Φράιμπουργκ - Ξανά το ίδιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός!

Ο προβληματισμός για τον Ισπανό και η 11αδα στη Γερμανία. Οι Πειραιώτες επικράτησαν έστω και με άγχος 3-1 του Παναιτωλικού, αν και έπαιξαν με τη φωτιά στην αρχή του αγώνα, ωστόσο ύστερα ανέλαβε ο αρχηγός του και ο Ισπανός προπονητής είδε και πάλι τα ίδια λάθη στο χορτάρι.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να διεκπεραιώσει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και παραλίγο να... καεί από την υπερβάλλουσα σιγουριά του. Κάτι το άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας, κάτι το ότι η ομάδα του Πετράκη είναι στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα έστειλαν μήνυμα χαλαρότητας στους ερυθρόλευκους. Το καμπανάκι χτύπησε απότομα, όταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Οι Πειραιώτες την πάτησαν, καθώς ο Πεπ Μπιέλ έχασε την μπάλα στο δεύτερο μισό του αγωνιστικού χώρου και η αμυντική μετάβαση δε λειτούργησε στο ελάχιστο. Το τέρμα του Έλληνα άσου δημιούργησε νέα δεδομένα και οι παίκτες του Μαρτίνεθ έπρεπε να λάβουν δράση.

Ο κακός Μπιέλ ανάγκασε τον Φορτούνη να βγάλει το... φίδι από την τρύπα!

Ο Ισπανός διάλεξε για αυτόν τον αγώνα τον Πεπ Μπιέλ, μιας και έσκασε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γκουστάβο Σκάρπα. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε αγωνιστικά και πνευματικά από την κακοδιαχείριση της περασμένης σεζόν και με δεδομένο πως πρόκειται για ''βαρβάτη'' επένδυση του Μαρινάκη, στόχος είναι να ενσωματωθεί με το δικό του ρυθμό στην ομάδα. Αλλά έως τώρα, τα σημάδια είναι ανησυχητικά από την πλευρά του 27χρονου. Και σε αυτόν τον αγώνα δεν έδωσε τα προσδοκώμενα και έτσι το φίδι από την τρύπα κλήθηκε να βγάλει, ποιος άλλος; Ο Κώστας Φορτούνης.

Μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ο αρχηγός των Πειραιωτών χαμήλωσε τα μέτρα του και ενεπλάκη εντονότερα με το χτίσιμο των επιθέσεων. Η παρουσία του ήταν πολύτιμη, ώστε ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει την πίεση στη μεσαία γραμμή και έδωσε την ασίστ για τον Έσε. Ο Αργεντινός σούταρε, η μπάλα άλλαξε τροχιά βρίσκοντας στον Οικονόμου και σημειώθηκε το 1-1 πέντε λεπτά μετά το τέρμα των ''καναρινίων''. Ο Φορτούνης ολοκλήρωσε τη μεστή δουλειά του με την γκολάρα που πέτυχε στο 40', δείγμα της τεράστιας κλάσης του και της ηγετικής του συμπεριφοράς.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού και η λύση του Ελ Κααμπί

Και σε αυτό το ματς οι ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν. Μια παράμετρος είναι αυτή που προαναφέραμε, η εξάρτηση του συνόλου από τον Κώστα Φορτούνη. Μια άλλη και σίγουρα πιο κομβική αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν απειλητικοί όταν καλούνταν να ''διασπάσουν'' την οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, όμως... ''κεντούσαν'' στο ανοιχτό γήπεδο. Σε τέτοια συνθήκη έγινε το 2-1, το ίδιο επαναλήφθηκε και στο 3-1. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί 2 μήνες μετά έβγαλε το... όπλο του από τη ναφθαλίνη και επανήλθε στην κατάλληλη στιγμή σκοράροντας με κεφαλιά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ με το 3-1 στην πλάτη του, είπε να κάνει και δοκιμή ενόψει Φράιμπουργκ. Στη Γερμανία οι Πειραιώτες παίζουν το μέλλον τους στο Europa League. Κερδίζουν και μένουν στο παιχνίδι διεκδικώντας τις όποιες πιθανότητες έχουν, χάνουν και οδεύουν ολοταχώς για Conference. Έτσι, ο Ισπανός κόουτς έβαλε τον Ιμπόρα ως στόπερ στα τελευταία λεπτά και τον σκέφτεται για βασικό στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης λόγω του ύψους του, της εμπειρίας του και των καλών του τοποθετήσεων.

Ο Ιβάν Μπρίνιτς πήρε κι αυτός μετά από μήνες χρόνο συμμετοχής, όμως το δείγμα αξιολόγησης ήταν ανεπαρκές για να βγουν συμπεράσματα. Τέτοια μπορούν να βγουν για τον Μπιανκόν, ο οποίος δεν υπέπεσε σε σοβαρό λάθος και δε δοκίμασε τίποτα το παρακινδυνευμένο βγάζοντας με ικανοποιητικό βαθμό την αναμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρβαση Μαρινάκη για τον Νο1 στόχο στην επίθεση - Παραπάνω από τα 7 εκατ. του Ποντένσε - Εγγυάται ο Κορδόν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags