Facebook Pixel Χόρεψε στη βροχή! Πεντάρα του ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 21:24:00

Χόρεψε στη βροχή! Πεντάρα του ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χόρεψε στη βροχή! Πεντάρα του ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 5-0 των Σερραίων στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

ε ένα ματς που ξεκίνησε με 13 βαθμούς Κελσίου και έληξε με 7 βαθμούς κάτω, υπό σφοδρή βροχή και αέρα, δείγμα της ραγδαίας πτώσης θερμοκρασίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που φέρνει η… Bettina, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-0 του Πανσερραϊκού. Το σκορ άνοιξε ο Οζντόεφ, ο Μουργκ πέτυχε δύο γκολ, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν Ντεσπότοφ και Ράφα Σοάρες.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 26 βαθμούς και πέρασε την ΑΕΚ στην 3η θέση. Ο Πανσερραϊκός είναι 8ος με 13.

Το στήσιμο

 Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε την 11άδα, με τους Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες, να αποτελούν από δεξιά προς τα αριστερά την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Σβαμπ και Οζντόεφ. Ο Μπράντον Τόμας έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης με τριάδα από πίσω τους Τάισον, Μουργκ, Ντεσπότοφ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68’ Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77’ Τζίμας), Τάισον (68’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68’ Σαμάτα)

Πανσερραϊκός: Χοβάν, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης (22’ Δεληγιαννίδης), Ντανκερλούι, Πηλέας, Πεταυράκης, Μορέιρα, Στάικος (63’ Μασαρίποφ), Τόμας (46’ Θυμιάνης), Άλεξιτς ( 63’ Μπαΐροβιτς)

Καθάρισε στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και πίεσε ψηλά. Οι απειλητικές του διαθέσεις φάνηκαν στο 5’, όταν ο Τάισον απείλησε με σουτ τον Χόβαν, ο οποίος είχε θετική αντίδραση. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία, όταν ύστερα από απίστευτο συνδυασμό ο Μπράντον Τόμας βρέθηκε προ κενής εστίας, ο Μπέργκστρομ με τρομερό τάκλιν του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μετουσιώσουν τις προσπάθειές τους σε γκολ στο 21΄. Ο Τάσιον έβγαλε μία αριστοτεχνική σέντρα για το κεφάλι του Οζντόεφ, ο οποίος νίκησε τον Χόβαν. Ο Πανσερραϊκός δεν έπρεπε να διαχειριστεί μόνο ότι έμεινε πίσω στο σκορ σε εκείνο το σημείο, αλλά και το γεγονός, ότι τραυματίστηκε ο Αυλωνίτης. Τα «λιοντάρια» παραλίγο να ισοφαρίσουν στο 24’, όταν ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ κοντινή κεφαλιά του Δεληγιαννίδη, ο οποίος είχε μπει προηγουμένως αντί του λαβωμένου συμπαίκτη του.

Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ισοφάρισαν σε εκείνο το σημείο, το πλήρωσαν στο 28’. Ο Τάισον έκλεψε τη μπάλα μοίρασε στον Μουργκ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-0. Και πάλι όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι είχαν σφιγμό. Στο 40’ είχαν δοκάρι με τον Δεληγιαννίδη, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία για τρίτο τέρμα αλλά η προβολή του Μουργκ ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Ντεσπότοφ στερήθηκε τύχης.

Πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο

Με το 2-0 του πρώτου μέρους, το δεύτερο ημίχρονο πήγε, όπως αναμενόταν, σβηστά με τους γηπεδούχους να μην πολυρισκάρουν και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν αδυναμία αντίδρασης. Μόνο η διπλή ευκαιρία του Τόμας στο 52’ (απέκρουσε και στις δύο ο Χόβαν) καταγράφηκε μέχρι ο ΠΑΟΚ να ξαναβρει δίχτυα στο 71’. Ήταν ακριβώς στο σημείο που έγιναν οι αλλαγές.

Ο νεοεισελθείς Κωνσταντέλιας έκλεψε, πέρασε έναν παίκτη του Πανσερραϊκού, μοίρασε στον Ντεσπότο εκείνος στον Μουργκ  που εκτέλεσε ψύχραιμα από κοντά για το 3-0. Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και τέταρτο τέρμα. Ύστερα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπότοφ, ο Ντάνκερλουι στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα προς τα πίσω, με τον Χοβάν να μην μπορεί να αποσοβήσει την πορεία της προς τα δίχτυα. Πάντως η Super League το χρέωσε το γκολ στον Ντεσπότοφ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε στα τέσσερα! Στο 80’ ο Τζίμας πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, έκανε μία κούρσα περνώντας όλο τον Πανσερραϊκό, βρέθηκε απέναντι από τον Χοβαν, η εκτέλεσή του όμως ήταν πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που απέκρουσε, στην επαναφορά όμως ο Ράφα Σοάρες πέτυχε το 5-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags