Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Συμφώνησε αλλά δεν πήγε ΠΑΟΚ, τον θέλει για Γενάρη ο ΠΑΟ - "Όχι" σε πρόταση 1.2 εκατ. - "Θυμίζει... Σισέ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 10:00:00

Συμφώνησε αλλά δεν πήγε ΠΑΟΚ, τον θέλει για Γενάρη ο ΠΑΟ - "Όχι" σε πρόταση 1.2 εκατ. - "Θυμίζει... Σισέ"!

του Νίκου Στεργίου
Συμφώνησε αλλά δεν πήγε ΠΑΟΚ, τον θέλει για Γενάρη ο ΠΑΟ - "Όχι" σε πρόταση 1.2 εκατ. - "Θυμίζει... Σισέ"!

"Ύψος, ταχύτητα, καλές αντιδράσεις. Μεταγραφή με ρίσκο". Ποιο είναι το νέο όνομα κεντρικού αμυντικού που εξετάζουν οι Πράσνοι, το... παρελθόν του με τον Δικέφαλο και το σοβαρό ενδιαφέρον από την Ισπανία.

Σε φουλ μεταγραφικό ρυθμό κινούνται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς όλο και κάποιο όνομα συνδέεται με τους πράσινους - Άρα υπάρχει κινητικότητα από τώρα. Τελευταία περίπτωση ποδοσφαιριστή που απασχόλησε είναι εκείνη του στόπερ Χοσέ Κόρντομπα, της Λέφσκι Σόφιας, που φαίνεται ότι είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Προφανώς οι οπαδοί του Τριφυλλιού περιμένουν μια λύση με μεγαλύτερο εκτόπισμα για την ενίσχυση στο κέντρο τής άμυνας της ομάδας, αλλά η περίπτωση του διεθνή άσου από τον Παναμά έχει πολλά θετικά στοιχεία τόσο λόγω ηλικίας (22 ετών), εμπειριών (φέτος έχει, ήδη, 22 συμμετοχές οι 6 από τις οποίες στην Ευρώπη), υψηλού market value (3 εκατ. ευρώ) αλλά και προοπτικής για το μέλλον.

Από το μπλοκάκι τού Ζοσέ Μπότο για ΠΑΟΚ, στη λίστα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό!

Σκάουτινγκ είχαν κάνει στα παιχνίδια με τη Λέφσκι Σόφιας οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατά τα περσινά μεταξύ τους ματς, καθώς μπορεί οι Θεσσαλονικείς να πικράθηκαν με τον αποκλεισμό αλλά κοιτάξαν να γλυκάνουν την πίκρα τους, και είχαν ξεχωρίσει από τη βουλγαρική ομάδα δύο παίκτες.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ το καλοκαίρι τού 2022 ανέφερε ότι υπήρχε συμφωνία για την έλευσή τους στον ΠΑΟΚ, άσχετα αν τελικά δεν προχώρησε. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Γουέλτον, αριστεροπόδαρο και 26 ετών, που μπορεί όμως να παίξει και δεξιά, αλλά και για τον 22χρονο στόπερ Χοσέ Κόρντομπα, από τον Παναμά! Ο πρώτος κόστιζε, τότε, 400.000-450.000 ευρώ και ο δεύτερος λιγότερα από 400.000 ευρώ, άρα με ποσό κάτω του 1 εκατ. ο ΠΑΟΚ θα ενισχυόταν σημαντικά.

Μάλιστα υπήρχε όρος για να μείνουν στα δύο παιχνίδια που είχαν στη Λέφσκι με την Σπάρτανς, από τη Μάλτα, στα προκριματικά του Κόνφερενς, κι έπειτα να αποχωρήσουν. Αυτά ανέφερε το καλοκαίρι του 2022 το ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δικέφαλος, τότε, ήθελε ως εναλλακτική λύση στα εξτρέμ (στη θέση του Ζαμπά) τον Γουέλτον και τον Κόρντομπα να γίνει 4ος/5ος στόπερ στο ρόστερ μαζί με τον Κουλιεράκη (στη θέση του Μιχάι) - Ακόμα ο Κουλιεράκης δεν ειχε βρει θέση στην 11άδα και δεν είχε αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Τελικά οι μεταγραφές τους δεν είχα προχωρήσει ποτέ...

Από τη Χιρόνα και τη Σότσι μέχρι την Πούσκας Ακαντέμια

Το όνομα του Κόρντομπα υπάρχει στα μπλοκάκι αρκετών ομάδων, ειδικά ισπανικών, ενώ υπάρχει πληροφορία από τη Βουλγαρία που αναφέρει ότι η Λέφσκι είχε απορρίψει πρόταση πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του - Πρόταση που ήταν στο 1,2 εκατ. ευρώ. Με το ισχυρό συμβόλαιο που έχει, μέχρι το 2025, οι Βούλγαροι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν ο,τι θέλουν.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη, πάντως, έχουν δείξει η Χιρόνα και η Θέλτα (και όχι μόνο από την Ισπανία), η ρωσική Σότσι αλλά και η Πούσκας Ακαντέμια. Ειδικά, μάλιστα, η τελευταία φαίνεται ότι είχε επίσημες επαφές με τη διοίκηση της Λέφσκι στον περασμένο Αύγουστο, που όμως δεν προχώρησαν θετικά.

"Ύψος, ταχύτητα, καλές αντιδράσεις - Καλούπι Σισέ και Μπαμ - Δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής"

Για την περίπτωση του Χ. Κόρντομπα μίλησε στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, και έχει άριστη εικόνα του από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που είχε δώσει ο Δικέφαλος με τη Λέφσκι Σόφιας πέρσι.

"Είναι παίκτης με καλά στοιχεία που μπορούν να δουλευτούν, προσπαθεί να κινηθεί στον χώρο και για το ύψος του έχει καλή ταχύτητα. Για αυτά τα στοιχεία ξεχώριζε. Είχε καλές αντιδράσεις, για αυτό και εκμεταλλεύεται καλά το ύψος του - Δεν αρκεί να είσαι ψηλός, πρέπει να ξέρεις πότε να κάνεις το πάτημα. Έχει το αγωνιστικό καλούπι του Σισέ και του Μπα, που είχε ο Ολυμπιακός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι ρίσκο γιατί είναι το θέμα για το πόσο άμεσα θα προσαρμοστεί. Το ζήτημα στις μεταγραφές του Γενάρη είναι να υπογράψει ένα παίκτης και να παίξει άμεσα. Δεν υπάρχει περίοδος προσαρμογής".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags