Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Πιο ακριβός προπονητής στον κόσμο, ο... αποτυχημένος Φερέιρα του ΠΑΟΚ - "Χρυσό" συμβόλαιο 33 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 12:30:00

Πιο ακριβός προπονητής στον κόσμο, ο... αποτυχημένος Φερέιρα του ΠΑΟΚ - "Χρυσό" συμβόλαιο 33 εκατ.!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πιο ακριβός προπονητής στον κόσμο, ο... αποτυχημένος Φερέιρα του ΠΑΟΚ - "Χρυσό" συμβόλαιο 33 εκατ.!

"Κορυφαίος στην Ιστορία της Παλμέιρας - 120+ εκατ. σε πωλήσεις". Ποια ομάδα θέλει να πάρει τον Πορτογάλο από την Βραζιλία, η εντυπωσιακή καριέρα του τα τελευραία χρόνια και η ΤΡΕΛΗ πρόταση που έχει στα χέρια του...

Πράγματα και θαύματα έχει καταφέρει στον πάγκο τής Παλμέιρας ο Άμπελ Φερέιρα, ο Πορτογάλος προπονητής που το καλοκαίρι του 2019 ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα για να σπάσει το συμβόλαιό του και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει το κενό τού Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Φερέιρα είχε έρθει, σε ηλικία μάλιστα μόλις 41 ετών, και είχε σηκώσει το βάρος μιας ομάδας που είχε σχεδιαστεί από άλλον προπονητή, προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κόσμος τού ΠΑΟΚ προερχόταν από μια σεζόν που η ομάδα είχε κατακτήσει το πρώτο νταμπλ στην Ιστορία της, ενώ και η σκιά τού Ρουμάνου τεχνικου ήταν πολύ βαριά στην Τούμπα. Με το ρόστερ μάλιστα, κακά τα ψέματα, να έχει φτάσει στο ταβάνι του τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο Φερέιρα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει κάποιον τίτλο με τον Δικέφαλο, παρόλα αυτά είχε δείξει δείγματα της δουλειάς του στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν όμως αρκετή αυτή η δουλεια για να φέρει ηρεμία στη θέση του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μουρμούρα και άνθρωποι που ζητούσαν να αποχωρήσει ο Φερέιρα - Κάτι που έγινε τελικά τον Οκτώβρη τού 2020 όταν η Παλμέιρας είχε προσφέρει 1 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του - Και μπόνους που φέρουν στον ΠΑΟΚ χρήματα ακόμα και τώρα, όταν κερδίζει τίτλους (συνολικά έχει κερδίσει 8), στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο Πορτογάλος, τώρα, έχει μπει στο στόχαστρο της Αλ Σαντ, του Κατάρ, προκειμένου να γίνει προπονητής της - Μάλιστα, οι Καταριανοί είναι πρόθυμοι να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή του πλανήτη, καθώς προσφέρουν συμβόλαιο 33 εκατομμυρίων! 

Η Αλ Σαντ θα δώσει τα 3 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιό του και τα υπόλοιπα στον Πορτογάλο προπονητή, που κάποτε υπήρχαν πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα που παραινούσαν τον Σαββίδη να τον διώξει από τον σύλλογο.

"Ρεσιτάλ στη διαχείριση του ρόστερ και 4-3-3 - Κορυφαίος προπονητής στην Ιστορία της Παλμέιρας - 120+ εκατ. ευρώ σε πωλήσεις"

"Με την Παλμέιρας έχει κερδίσει δύο Λιμπερταδόρες, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, δύο πρωταθλήματα Παουλίστα (που είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα), Σούπερ καπ Βραζιλίας και το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, όλα τα πήρε. Η Παλμέιρας είχε ένα Λιμπερταδόρες στην Ιστορία της μέχρι να έρθει, για να καταλάβεις", ανέφερε αρχικά ο Άκης Αχλατλής, δημοσιογράφος με βαθιά γνώση στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, και στη συνέχεια συμπληρωσε:

"Ο Φερέιρα ήταν πολύ τυχερος που πήρε το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες, είχε το κοκαλάκι νυχτερίδας. Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην προσαρμογή. Είχε την γκρίνια που είχε και στον ΠΑΟΚ, ότι του λείπει η οικογένειά του κ.λπ, για αυτό η διοίκηση του πήγε την οικογένειά του εκεί. Με αποτέλεσμα να ηρεμήσει και να αρχίσει να δουλεύει καλά. Έφτιαξε ένα κλειστό γκρουπ παικτών, πήρε και το δεύτερο Λιμπερταδόρες και μετά πήρε και το πρωτάθλημα. Τα ζύγισε όλα σε πρωταθλημα, κυπελλο κ.λπ, και έδωσε ρεσιτάλ στη διαχείριση του ρόστερ γιατί έχουν 65-70 ματς τη σεζόν εκεί. Έπαιζε με 4-3-3, πολύ καλό ποδόσφαιρο, γρήγορο, ταχυδρομικό. Τώρα τον εχουν σαν Θεό. Θεωρείται ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Παλμέιρας, σε μια ομάδα που έχουν περάσει και κατακτήσει τίτλους προπονητές όπως ο Σκολάρι".

Πλην της κατάκτησης τίτλων έφερε και πολλά χρήματα στα ταμεία με ανάδειξη παικτών που πουλήθηκαν.

"Πλην του Σκάρπα που πωλήθηκε στην Νότιγχαμ Φόρεστ, έφυγαν και παίκτες που τους έριξε στα βαθιά ο Φερέιρα. Ενδεικτικά: Στη Νότιγχαμ Φόρεστ πήγε και ο Ντανίλο με 20 εκατ. ευρώ, στην Πόρτο πήγε ο Γκαμπριέλ Νερόν με 10,5 εκατ, ο Πατρίκ Ντε Πάουλα στην Μποταφόγκο, ο Ματίας Βίνια στη Ρόμα με 13 εκατ. ευρώ, ο Έντρικ πήγε στη Ρεάλ μαδρίτης με 72 εκατ. ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά που έφερε με πωλήσεις ποδοσφαιριστών".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησε αλλά δεν πήγε ΠΑΟΚ, τον θέλει για Γενάρη ο ΠΑΟ - "Όχι" σε πρόταση 1.2 εκατ. - "Θυμίζει... Σισέ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags