Facebook Pixel ΑΕΚ: Τον ζήτησε ο Αλμέιδα, έκανε πρόταση η ΑΕΚ - Παίκτης 5 εκατ., έρχεται... τζάμπα Ελλάδα - Αντίπαλος η Μπράιτον!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 19:31:00

Τον ζήτησε ο Αλμέιδα, έκανε πρόταση η ΑΕΚ - Παίκτης 5 εκατ., έρχεται... τζάμπα Ελλάδα - Αντίπαλος η Μπράιτον!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τον ζήτησε ο Αλμέιδα, έκανε πρόταση η ΑΕΚ - Παίκτης 5 εκατ., έρχεται... τζάμπα Ελλάδα - Αντίπαλος η Μπράιτον!

Τον ανακάλυψε στο MLS και τελειώνει Γενάρη το συμβόλαιό του. Μία εξαιρετική περίπτωση εξετάζει η Ένωση από την Αμερική, ωστόσο θα πρέπει να βιαστεί καθώς ο παίκτης μένει ελεύθερος και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Αγγλία.

"Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Θα μπορούσε να είναι (σ.σ πρώτη επιλογή). Δεν χαρίζω θέσεις. Θέλω να τις κερδίζουν. Αυτή τη στιγμή μάχεται για να κερδίσει τη θέση. Προτιμώ να τον βάζω όταν η ομάδα κερδίζει για να γίνουν νικητές. Του έχω πει ότι επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και στο σπίτι του! Δεν πρέπει να δώσει τη θέση σε κανέναν'". Αυτό ήταν το σχόλιο του Ματίας Αλμέιδα για τον Σταύρο Πήλιο και το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα ονόματα αριστερών στο ρεπορτάζ τής Ένωσης, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα ψάχνει για ενίσχυση εκεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Γιατί ψάχνει για αριστερό μπακ η ΑΕΚ

Ο λόγος που η ομάδα ψάχνει για να ενισχυθεί σε αυτή τη θέση δεν είναι η ετοιμότητα του Πήλιου (που είναι σε πολύ καλή κατάσταση) ούτε το γεγονός ότι οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι θα φύγουν με την εθνική του Ιράν για το Πανασιατικό Κύπελλο (ίσως επιστρέψουν σύντομα, άλλωστε).

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να σχεδιάσει την ομάδα τής επόμενης ημέρας και, φυσικά, να ενισχύσει το τωρινό ρόστερ, που διεκδικεί ξανά το νταμπλ. Κλείνει όμως και το μάτι του στην επόμενη μέρα: Τα συμβόλαια των δύο διεθνών Ιρανών λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι (στην περίπτωση του Χατζισαφί υπάρχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο, αλλά τον Φλεβάρη θα γίνει 34 ετών) και δεν αποκλείεται να ανανεωθεί ένα από τα δύο ή ακόμα και κανένα από τα δύο!

Για αυτό και οι Κιτρινόμαυροι εξετάζουν άλλες περιπτώσεις αριστερών μπακ και, αν βρεθεί κάτι καλό, θα προχωρήσουν δεδομένα στην απόκτησή του τον προσεχή Γενάρη.

Παίκτη από το MLS ζήτησε ο Αλμέιδα

Κι ενώ γενικά υπάρχουν ονόματα ποδοσφαιριστών που καλύπτουν τη θέση του αριστερού μπακ και έχουν έρθει στο προσκήνιο αυτό το διάστημα, υπάρχει μια λύση στο μυαλό τού Αλμέιδα που την έχει καταθέσει στους ανθρώπους του κλαμπ.

Πρόκειται για τον Κάι Βάγκνερ, 26χρονο Γερμανό αριστεροπόδαρο μπακ που μένει ελεύθερος τους προσεχείς μήνες από τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον (MLS). Mάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στο sportdog, η Ένωση φέρεται να του έχει καταθέσει πρόταση για συνεργασία.

Προφανώς δεν "παίζει" μόνη της σε αυτή την περίπτωση, καθώς και η Μπράιτον (που φέτος βγάζει μάτια στην Αγγλία!) τον έχει στη λίστα της και, μάλιστα, είχε επαφές μαζί του.

"Αξιόπιστος - Παίζει όλη την πλευρά - Έχει σέντρα"

Μπορεί η παρουσία τού Ματίας Αλμέιδα, που έχει πολύ δυνατό όνομα στο MLS, να ανατρέψει τα δεδομένα και να κάνει τον Βάγκνερ να δει με θετικό μάτι τη προοπτική της Ένωσης; Το sportdog  απευθύνθηκε στον Κώστα Ζάγκα, δημοσιογράφο με άριστη γνώση του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, για ένα σχόλιο.

"Καλή επιλογή, πιο αξιόπιστος, παίζει όλη την πλευρά και είναι κανονικός αριστερός μπακ. Έχει καλή σέντρα, είναι καλός παίκτης", σχολίασε σχετικά ο καλός συνάδελφος, για έναν παίκτη που το market value που έχει είναι στα 5 εκατ. ευρω και, πλην της Μπράιτον, προφανώς υπάρχουν πολλές ομάδες και στην πατρίδα του που εξετάζουν την περίπτωσή του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ευκαιρία της χρονιάς για ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ - Δοκάρι ο Παμλίδης από κοντά χωρίς τερματοφύλακα! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags