Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Λάθη Γιοβάνοβιτς σε 11αδα και αλλαγές - "Πορτοφολάς" ο Μορόν, τον… κοιτούσε ο Τζούρισιτς - Μπλαζέ ο ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 23:22:00

Λάθη Γιοβάνοβιτς σε 11αδα και αλλαγές - "Πορτοφολάς" ο Μορόν, τον… κοιτούσε ο Τζούρισιτς - Μπλαζέ ο ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου

Οι ευθύνες, οι παίκτες που πανηγύριζαν και ο Άρης που ούρλιαζε. Οι Πράσινοι είχαν κάκιστη εικόνα στη Θεσσαλονίκη, έχασαν δίκαια και πρέπει να... συμορφωθούν άμεσα για να μην δώσουν το δικαίωμα στον Μαρθελίνιο να πάρει εκδίκηση την Πέμπτη.

Με τη Λαμία χτύπησε το καμπανάκι, με την Κηφισιά βάρεσε ο συναγερμός και σήμερα ήρθε ο λογαριασμός για τον κάκιστο Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης χτύπησε επιτυχώς όλες τις αδυναμίες των πράσινων και πήρε μια παλικαρίσια νίκη, που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Άκη Μάντζιου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ομολόγησε πως η ομάδα του δεν άξιζε τίποτα από την αναμέτρηση και δεν είχε άδικο. Ο Σέρβος τεχνικός, πάντως, έκανε λάθη που κόστισαν ανεπανόρθωτα και αφορούσαν κυρίως του που βρισκόταν το... μυαλό των ποδοσφαιριστών του.

Οι διεθνείς έμειναν στα πανηγύρια και ο μπλαζέ ΠΑΟ τιμωρήθηκε!

Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε το παιχνίδι με μια παροιμιώδη ελαφρότητα, σαν να αντιμετώπιζε έναν αντίπαλο της σειράς που δε θα του έκανε τη ζημιά. Ο οργανισμός του Άρη ''ούρλιαζε'' εδώ και δύο εβδομάδες πως οι κιτρινόμαυροι έψαχναν μια επικράτηση - σημείο αναφοράς μες τη σεζόν. Προπονητής και παίκτες είχαν δηλώσει πριν τον αγώνα ότι θέλουν το τρίποντο, που μπορεί να τους άλλαζε τη σεζόν. Και στο Τριφύλλι σαν να μην άκουσαν την... πολεμική επιφυλακή των Θεσσαλονικιών.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στις αρχικές επιλογές ήταν οι Μλαντένοβιτς, Βέρμπιτς. Οι δύο αυτοί παίκτες πανηγύρισαν μεσοβδόμαδα πρόκριση στο EURO 2024 με τις εθνικές τους ομάδες. Το δίδυμο της αριστερής πλευράς του ΠΑΟ ήταν σαν να υπήρχε μόνο σωματικά στο ματς. Η εντολή του Άκη Μάντζιου να σημαδευτεί η πλευρά τους, όπως μετέφερε και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου για το συνδρομητικό, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Κι αν ψάξουμε για αποδείξεις της πνευματικής χαλαρότητας, ουδεμία φάση καλύτερη αυτής του 1-0 για τον Άρη. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, όπως συνηθίζει, χτίζει από τα πίσω την επίθεση για την ομάδα του. Έως εδώ όλα καλά και γνώριμα. Αυτό που δεν είχαμε ξαναδεί, όμως, ήταν ο εφησυχασμός του Ιταλού. Η αργή επαφή του με την μπάλα ήταν αρκετή, ώστε ο πανούργος Λορέν Μορόν να του πάρει την μπουκιά από το στόμα και να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού!

Στον ίδιο δρόμο περπάτησε και ο Τζούρισιτς στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Ο Σέρβος μπήκε ως αλλαγή και παρότι ξεκούραστος, προτίμησε να πάει χαλαρός στην μπάλα αλλά λογάριαζε χωρίς τον... ''πορτοφολά'' Μορόν. Ο Ισπανός άσος έκανε το κλέψιμο και στη συνέχεια της φάσης έγινε το 2-0. Το χειρότερο; Ο Τζούρισιτς μπορούσε να επιστρέψει στην περιοχή για να βοηθήσει και να διορθώσει το λάθος του, αλλά διάλεξε να κοιτάει. Το δις εξαμαρτείν πληρώθηκε και με τόκο από τους Θεσσαλονικείς!

Ο Μάντζιος έβγαλε vibes πρώτης θητείας και ο Ιβάν πήρε κάτω από τη βάση!

Ο Άρης δεν είχε πρέπει για αυτό το ματς, είχε όμως την κάψα. Το μισογεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης πιστοποιεί ότι ο κόσμος δεν έχει συνδεθεί με την υπάρχουσα ομάδα, ήταν σαφές πως κάτι έλειπε από το σύλλογο. Η σπίθα που μπορεί να του βάλει φωτιά. Και αυτή άναψε απόψε με το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο Άκης Μάντζιος παρουσίασε τον πιο σκληροτράχηλο Άρη που έχουμε δει φέτος. Στον άξονα ο Ζουλς θύμιζε τον Σάσα και ο συγκλονιστικός Λορέν Μορόν έκανε ζόρικη τη ζωή των στόπερ του Τριφυλλιού. Η συνολική στάση των κιτρινόμαυρων έφερε στη μνήμη των φίλων τους τη φοβερή και τρομερή σεζόν του 2020-21, όταν οι Θεσσαλονικείς αρνούνταν να χάσουν.

Για να προκύψει, όμως, το 2-0 έπαιξε ρόλο και η παρέμβαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η έλλειψη παρέμβασης, για την ακρίβεια. Ο Βέρμπιτς ''φώναζε'' για αντικατάσταση από το πρώτο μέρος, ο Αράο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να ελέγξει το τέμπο όπως ξέρει να κάνει τόσο καλά ο Πέρεθ και η δεξιά πλευρά ήταν προβλέψιμη εν τη απουσία του Βαγιαννίδη. Οι αλλαγές άργησαν, όταν έγιναν τα πάντα είχαν κριθεί και το μυαλό όλων στο πράσινο στρατόπεδο είναι στη Βιγιαρεάλ. Για να υπάρχουν ελπίδες στην Ισπανία, πρέπει σώμα και μυαλό να είναι στο «Ελ Μαδριγάλ». Αλλιώς ο Μαρθελίνο θα πετύχει την εκδίκηση που τόσο πολύ περιμένει να πάρει από τον Παναθηναϊκό!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικολογιάννης: "Απαράδεκτη νοοτροπία, δεν γίνεται να περπατάει… - Δεν ξέρω τι σκέφτηκε ο Γιοβάνοβιτς" (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags