Facebook Pixel Μάντζιος: ’’Κερδίσαμε μια εξαιρετική ομάδα - Πήραμε αυτό που αξίζαμε’’ - Αποθέωση για Μπράμπετς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-27 00:06:00

Μάντζιος: ’’Κερδίσαμε μια εξαιρετική ομάδα - Πήραμε αυτό που αξίζαμε’’ - Αποθέωση για Μπράμπετς!

Sportdog Team
Μάντζιος: ’’Κερδίσαμε μια εξαιρετική ομάδα - Πήραμε αυτό που αξίζαμε’’ - Αποθέωση για Μπράμπετς!

Ο προπονητής του Άρη μίλησε για την επικράτηση της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού.

Ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού και ο Άκης Μάντζιος εστίασε στην εικόνα του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη:

«Κάναμε μια σημαντική νίκη. Είναι η πρώτη σε ντέρμπι. Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε και θέλαμε να το κερδίσουμε. Βάσει της εικόνας του αγώνα, το κερδίσαμε δίκαια».

Για την τακτική του προσέγγιση: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό όπως και η προηγούμενη θητεία μου ήταν διαφορετική. Πρέπει να ξέρεις τι υλικό έχεις στα χέρια σου, ποιο είναι το μάξιμουμ που μπορείς να πάρεις και αυτό κάνουμε. Έπρεπε να υπηρετήσουμε το πλάνο που εφαρμόσαμε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική ομάδα, με ομοιογένεια και συνεργασίες και ταχύτατη στο ανοιχτό γήπεδο. Θεωρώ ότι κάναμε ένα έξυπνο παιχνίδι, το διαχειριστήκαμε καλά κλείνοντας τον άξονα και είχαμε με το μέρος μας τις στιγμές του αγώνα με το μέρος μας. Είχαμε επίσης αποτελεσματικότητα και κερδίσαμε δίκαια».

Για το ότι ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε παιχνίδι με δύο αμυντικά χαφ: «Είναι το δέκατο παιχνίδι μου στην ομάδα και δεν είχαμε ποτέ την ίδια ενδεκάδα. Δεν ήταν ζήτημα επιλογής μου αλλά διαθεσιμότητας των παικτών λόγω των πολλών τραυματισμών. Ο Ζουλ γύρισε από τραυματισμό, ο Μόζες επίσης και για την ομάδα κάθε απώλεια είναι σημαντική. Όπως είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει επιλογές γιατί τον βοηθά στη διαχείριση των αγώνων. Μέχρι πρότινος δεν είχαμε λύσεις για δεύτερο αμυντικό χαφ».

Για τον Μπράμπετς: «Ο Μπράμπετς στεναχωρήθηκε για ό,τι συνέβη. Θεωρώ ότι όλοι ξέρουμε τον χαρακτήρα του. Απορούσε και ο ίδιος με το λάθος που έκανε. Τον στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και δεν υπήρχε περίπτωση να μη το κάνουμε. Είναι ο αρχηγός μας, ξέρουμε ποιος είναι και δεν υπήρχε περίπτωση να μην είμαστε στο πλευρό μας. Σήμερα ήταν εξαιρετικός».

Για τη συνολική εικόνα της ομάδας του στα ντέρμπι: «Όταν ανέλαβα είδα ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε στο ίδιο επίπεδο ένα αμυντικό και επιθετικό πλάνο. Πλέον είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και στο Καραϊσκάκη, πριν το κακό τελευταίο εικοσάλεπτο θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στη φάση του δοκαριού. Σημασία έχει το σήμερα. Τα ντέρμπι πάντα αρέσουν στους παίκτες και νομίζω ότι σ’ αυτά μετρούν οι προσωπικότητες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags