Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αντρέα Μπρινιόλι: "Απορώ για τον Παλάσιος - Ανεπίτρεπτο λάθος από τον Μπρινιόλι - Βασικός για ένα ματς και μετά Λοντίγκιν"
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-27 18:20:00

"Απορώ για τον Παλάσιος - Ανεπίτρεπτο λάθος από τον Μπρινιόλι - Βασικός για ένα ματς και μετά Λοντίγκιν"

του Γιώργου Κτενά

Γιατί ο Ιταλός κάνει λάθη και το μεγάλο μειονέκτημα του Λοντίγκιν. Ο Τάκης Οικονομόπουλος μιλάει στο Sportdog.gr για την εικόνα του Τριφυλλιού στην ήττα από τον Άρη και για τη νέα "γκάφα" του Ιταλού τερματοφύλακα.

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Κλ. Βικελίδης από τον Άρη, αν και ήταν κυρίαρχος στο ματς από την αρχή και θα μπορούσε, αν μη τι άλλο, να είχε σκοράρει πρώτος. Παρόλα αυτά σε μια φάση που ήταν ανύποπτη και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι συντρέχει κίνδυνος, ένα λάθος τού Αλμπέρτο Μπρινιόλι έδωσε την ευκαιρία στον Λορέν Μορόν να δώσει προβάδισμα στους Κίτρινους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον θρυλικό Τάκη Οικονομόπουλο, παλαίμαχο άσο τού Παναθηναϊκού με τεράστια καριέρα κάτω από τα δοκάρια των Πράσινων και της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να σχολιάσει την ήττα τού Τριφυλλιού στη Θεσσαλονίκη και, φυσικά, τον τρόπο που αυτή προήλθε.

"Γκολ από το πουθενά ο Παναθηναϊκός - Για αυτό κάνει λάθη - Έτσι θα πάρει πιο εύκολα νίκες"

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχασε ο Παναθηναϊκός με τον Άρη. Φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, 43 λεπτά δεν είχαμε κανένα πρόβλήμα και βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ", σχολίασε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά παίζει πολλές πάσες στην άμυνα ο Παναθηναϊκός και έτσι θα γίνουν λάθη. Ο Παναθηναϊκός για να πάρει ένα παιχνίδι πιο εύκολα, θα πρέπει να προσπαθεί με γρήγορη πάσα μπροστά να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Όταν παίζει πίσω την μπάλα, οι άλλοι προλαβαίνουν και οργανώνονται. Έτσι δεν μπορεί να περάσει με τίποτα μπροστά".

"Απορώ για τον Παλάσιος - Δεν επιτρέπεται το λάθος του Μπρινιόλι - Έτσι θα δώσει δύναμη στον Παναθηναϊκό"

Πώς μπορεί να παίξει αυτό το ποδόσφαιρο;

"Με κάθετες μπαλιές και γρήγορες. Αλλά χρειαζόμαστε παίκτες γρήγορους, γιατί ήταν μόνος του ο Ιωαννίδης εναντίον του Άρη. Απορώ γιατί δεν είχε από την αρχή μέσα τον Παλάσιος για παράδειγμα, που είναι γρήγορος και ντριπλαδόρος. Όταν σου δίνουν την μπάλα, πρέπει να φύγει από εσένα, να πάει μέσα, μπροστά, για να την παίξουν".

Ποιο είναι το σχόλιό σας για το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός;

"Ο τερματοφύλακας αν δεν τον διώξει αμέσως την μπάλα, την εκανε διεκδικούμενη. Δεν ήταν σε διεκδίκηση η μπάλα, δική του ήταν του Μπρινιόλι και δεν επιτρέπεται το λάθος που έκανε. Γιατί η σιγουριά του τερματοφύλακα είναι η δύναμη στην ομάδα, μπορεί να δώσει δύναμη και σιγουριά στην ομάδα".

"Καλός στη γραμμή ο Μπρινιόλι, αλλά... - Καλύτερος ο Λοντίγκιν σε αυτό - 11άδα με Βιγιαρέλα και μετά πάγκο"

Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν;

"Έχουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες, είναι το ίδιο όποιον και να διαλέξει. Ο Μπρινιόλι παίζει καλά τη γραμμή του, αλλά πέρα από τη γραμμή δεν ακολουθούν τα πόδια το ίδιο. Εκεί είναι η εμπειρία για να ταΐσει παίκτες. Πρέπει να του γίνει βίωμα αυτό, πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται όλη την περιοχή του. Ο Λοντίγκιν είναι πιο καλός σε αυτό, αλλά και οι δύο έχουν πρόβλημα στη διαγώνια μπαλιά. Κατεβαίνει από το πλάγια κάποιος και όταν φτάσει να κάνει διαγώνια μπαλιά, πρέπει να τον κλείσεις μέχρι τη μικρή περιοχή".

Ποιον θα βάζατε στην 11άδα στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ που ακολουθεί στο πρόγραμμα;

"Δεν θα τον έβγαζα τώρα τον Μπρινιόλι, γιατί έτσι θα του έριχνα όλη την ευθύνη και θα τον κάνει να χάσει τα νερά του. Να συνεχίσει τουλάχιστον για ένα ματς ακόμα και μετά να βάλει τον Λοντίγκιν". 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γιοβάνοβιτσοφάγος" ο Μάντζιος - Έπεσε στην ίδια παγίδα ο Ιβάν, 0/10 ο ΠΑΟ - Μέχρι και... 4ος με τέτοια νοοτροπία!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags