Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Η πρώτη αντίδραση Αλαφούζου - "Χρυσώνει" ξένο άσο, καψούρα Γιοβάνοβιτς - Η τριάδα που θα φέρει τον τίτλο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-28 11:30:00

Η πρώτη αντίδραση Αλαφούζου - "Χρυσώνει" ξένο άσο, καψούρα Γιοβάνοβιτς - Η τριάδα που θα φέρει τίτλο!

του Νίκου Στεργίου

Κόντρα στο βαρύ κλίμα μετά τον Άρη με εντυπωσιακή κίνηση! Οι Πράσινοι δεν θέλουν να χάσουν την συγκέντρωσή τους και τον φετινό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δείχνει έμπρακτα την στήριξή του τόσο στον προπονητή όσο και στο ρόστερ.

«Όταν παίζεις σε ένα αγώνα είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι θα έχει τη μπάλα στα πόδια σου για περίπου τρία λεπτά κατά μέσο όρο. Το σημαντικό λοιπόν είναι τι κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά. Αυτό που καθορίζει το αν είσαι καλός παίκτης ή όχι». Αυτό είχε πει ο Γιόχαν Κρόιφ για να δείξει πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας παίκτης που δε θαμπώνει όσο ο ίδιος διατηρεί την κατοχή, όμως είναι πολύτιμο γρανάζι. Και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αυτό ακριβώς βλέπει στον Άνταμ Τσέριν. Ο μέσος του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή που φόρεσε το Τριφύλλι κάνει τη μία υπέρβαση πίσω από την άλλη και έχει εδραιωθεί ως ποδοσφαιριστής του πράσινου κορμού. Το τεχνικό επιτελείο τον πιστεύει, οι συμπαίκτες του τον αναγνωρίζουν και η διοίκηση του συλλόγου είναι αποφασισμένη να του κάνει αναπροσαρμογή αποδοχών στο συμβόλαιό του για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Μέλος του... «σλοβένικου λόμπι» και καψούρα του Ιβάν!

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν αποφασιστικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μόλις είχε κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά από 8 χρόνια, είχε βάλει γερά θεμέλια στον τρόπο παιχνιδιού της και έψαχνε εκείνους τους κρίκους της αλυσίδας που θα τη βοηθήσουν να γίνει κλαμπ πρωταθλητισμού. Και ο Αλαφούζος αποφάσισε να τα σκάσει χοντρά: έριξε τη ''βόμβα'' Μπερνάρ και έφερε το σλοβένικο δίδυμο Μπένιαμιν Βέρμπιτς - Άντραζ Σπόραρ. Ο πρώτος ερχόταν από σεζόν... οργίων με την Ντιναμό Κιέβου και ο δεύτερος ήταν ένας συνεπής επιθετικός, όμως ήταν ένας άλλος εκ της Σλοβενίας (και από το ίδιο μανατζερικό γραφείο...) ερχόμενος που έμελλε να κάνει τη διαφορά.

Ο Άνταμ Τσέριν ήταν η τρίτη χρονικά μεταγραφή του ΠΑΟ το προπερασμένο καλοκαίρι και, ειλικρινείς να είμαστε, ο τρίτος στην ιεραρχία μεταξύ των συμπατριωτών του. Αυτό, πάντως, άλλαξε γρήγορα. Ο ατζέντης του παίκτη έχει αποκαλύψει πως ο Γιοβάνοβιτς μόλις είδε τον 24χρονο είπε το «ναι». «Μόλις πέντε λεπτά μετά είχαμε συμφωνήσει», είχε πει ο Αμίρ Ρούζνιτς. Και ο Τσέριν τράβηξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσαίας τριάδας και συμπλήρωνε τα χαρακτηριστικά των Ρούμπεν Πέρεθ και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Από τα 36 ματς της σεζόν 2022-2023 έπαιξε στα 34. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν ο νεαρός χαφ ήταν τόσο ουσιαστικός; Το ένα γκολ και η μία ασίστ που είχε, αποτυπώνουν ότι δεν είναι απειλητικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αλλά είναι όλα τα άλλα μαζί. Μπορεί να ''λιώσει'' τους αντιπάλους του με την πίεση που ασκεί, είναι τακτικά προσαρμοστικός ποδοσφαιριστής και έχει πολλή ισορροπία τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Φέτος ο ερχομός του Βιλένα έθεσε σε... κίνδυνο το στάτους του ως βασικό, όμως έως τώρα τα πηγαίνει περίφημα βάζοντας και τα γκολ μαζί με τις ασίστ στην ελκυστική φαρέτρα του.

Το δέλεαρ του EURO 2024 και η ''τρέλα'' του Αλαφούζου για τους 3!

Ο Άνταμ Τσέριν δεν είναι απλώς παίκτης του Παναθηναϊκού, είναι και αναντικατάστατος στην εθνική Σλοβενίας. Με αυτήν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και το... καμπανάκι ηχεί δυνατά για τον Παναθηναϊκό. Ήδη έχουν έρθει προτάσεις για τον 24χρονο, όμως η πρόθεση του ίδιου είναι να μείνει στην Αθήνα. «Κάνε τα πάντα για να μείνω εδώ», φέρεται να είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που έστειλε στον ατζέντη τον περασμένο Μάιο! Αυτό, όμως, δεν καθησυχάζει τους ανθρώπους του Τριφυλλιού. Ο Τσέριν δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2026, αλλά η διοίκηση ξέρει πως πρέπει να προχωρήσει σε γενναία αύξηση των απολαβών του.

Και γιατί να το κάνει; Κατ' αρχάς για να απονεμηθεί δικαιοσύνη προς τον ποδοσφαιριστή, που κατόρθωσε να αλλάξει το στάτους βάσει του οποίου φόρεσε τα πράσινα. Εν συνεχεία, για να είναι καλυμμένος ο ΠΑΟ σε ενδεχόμενη μεγάλη πρόταση που ίσως ''σκάσει'' στην πλευρά του παίκτη και τέλος γιατί ο Αλαφούζος έχει ένα... όνειρο. Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Βαγιαννίδης και Άνταμ Τσέριν είναι τρεις νεαροί, υποσχόμενοι παίκτες του συλλόγου που θα μπορούσαν να δώσουν τίτλους στην ομάδα. Αυτό ακριβώς ευελπιστεί και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σε αυτή την τριάδα θέλει να χτίσει το Τριφύλλι που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη τα επόμενα χρόνια!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα "έκοψε" τον Μορόν πριν πάει Άρη - Στόπερ και box to box τον Γενάρη λόγω... Βιλένα ο ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags