Facebook Pixel Παίκτη από... Ολυμπιακό χτυπάει η ΑΕΚ - Στη λίστα Άλβες και ο Μέντες - Επαφές με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-28 21:21:00

Παίκτη από... Ολυμπιακό χτυπάει η ΑΕΚ - Στη λίστα Άλβες και ο Μέντες - Επαφές με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Παίκτη από... Ολυμπιακό χτυπάει η ΑΕΚ - Στη λίστα Άλβες και ο Μέντες - Επαφές με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!

Πώς οι μεταγραφές της Ένωσης συνδέονται με τους Πειραιώτες; Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει μία προσθήκη για τη βασική του ενδεκάδα τον Ιανουάριο και άλλη μία για τον πάγκο και το scouting αφορά και το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Διαβάστε στο Sportdog.gr τα πρώτα ονόματα...

Σε αναζήτηση (και) δεξιού μπακ βρίσκεται η ΑΕΚ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεδομένου ότι στην ομάδα υπάρχουν μεν οι Ρότα και Σιντιμπέ αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του διεθνή Γάλλου άσου. Προφανώς δεν είναι κομβικής σημασίας το θέμα του δεξιού μπακ, δεδομένου ότι η ομάδα είναι καλυμμένη αγωνιστικά, αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει η πληροφορία ότι ο Μπρούνο Άλβες ψάχνεται στην Πορτογαλία για να βρει δεξιό ακραίο αμυντικό.

Το sportdog ρώτησε και έμαθε ποιοι είναι εκείνοι που μπορεί να απασχολήσουν, δηλαδή περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν potential και, φυσικά, θα μπορούσαν να έρθουν με σχετικά χαμηλό ποσό και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους μέσω της ΑΕΚ - Με την αγορά της Πορτογαλίας να είναι εκείνη ακριβώς που πρέπει να ψάξει μια ομάδα για να βρει τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Θα "κλέψει" παίκτη από τον Ολυμπιακό;

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δεξιών μπακ που βρέθηκε στη λίστα των Κιτρινόμαυρων είναι αυτή του Κοστίνια, της Ρίο Άβε, με market vaue στα 3 εκατ. ευρώ, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες τής Πορτογαλίας και συμβόλαιο μέχρι το 2026. Έχει γεμάτη σεζόν, με εμφανίσεις, γκολ και ασίστ, και σαφώς μπορεί να έρθει και να πάρει την ευκαιρία.

Η Ρίο Άβε μέχρι σήμερα πουλούσε το πολύ με 1 εκατ. ευρώ τους παίκτες της αλλά με την παρουσία τού Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό σχήμα τού πορτογαλικού συλλόγου όλα μπορεί να αλλάξουν - Τόσο όσον αφορά τα ποσά που θα ζητάει πλέον η ομάδα όσο, φυσικά, και το ποιους παίκτες θα δίνει και πού!

Γιατί το όνομα του Κοστίνια (όπως και του Γκούγκα!) έχουν ακουστεί ήδη για τον Ολυμπιακό. Λέτε να πουλήσει ο πορτογαλικός σύλλογος στην ΑΕΚ έναν από τους καλύτερους παίκτες του ή το πιθανότερο θα… σβηστεί αυτομάτως από τη λίστα της Ένωσης;

Άλλες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν!

Ο Τζόι Μέντες, της Μπράγκα, είναι αξιόλογη περίπτωση για το δεξιό άκρο της άμυνας, όπως και ο Φαμπιάνο της Μοϊρένσε (που τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος) και ο Μάγκα της Γκιμαράες. Όλοι τους νεαροί σε ηλικία, με καλό potential, ενεργοί φέτος στις ομάδες τους

Και ψαγμενη λύση για αριστερό μπακ

Ράφαελ Ροντρίγκες: Οι πιθανές υποχρεώσεις των Χατζισαφί και Μοχαμάντι με το Ιράν, για το Asian Cup, έχουν ανοίξει συζήτηση για αριστερό μπακ. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα μείνει μόνο με τον Σταύρο Πήλιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακριτική παρακολούθηση σε παίκτες που μπορούν να έρθουν και να δώσουν λύσεις μεσομακροπρόθεσμα.

Η περίπτωση του Ρ. Ροντρίγκες είναι ακριβώς τέτοια, δεδομένου ότι οι δύο Ιρανοί αν λείψουν, θα το κάνουν για δύο μήνες. Άρα χρειάζεται ένας παίκτης που θα έρθει για να παίξει, αλλά δεν θα πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού!

Ο 21χρονος διεθνής άσος έχει market value στο 1,3 εκατ. ευρώ, ανήκει στην Μπενφίκα β΄ (με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025), έχει καλό κορμί και ξέρει τη θέση. Η περίπτωσή του έχει προκριθεί στη short list του Μ. Άλβες με τους μικρούς από την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags