Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Χάρισε τίτλο στον ΠΑΟΚ και φεύγει τον Ιούνιο - Η κίνηση ματ του Λουτσέσκου - "Τζάμπα" η μεταγραφή της χρονιάς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-29 12:57:00

Χάρισε τίτλο στον ΠΑΟΚ και φεύγει τον Ιούνιο - Η κίνηση ματ του Λουτσέσκου - "Τζάμπα" η μεταγραφή της χρονιάς!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Πώς ο Ραζβάν βρήκε μία έξτρα λύση εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Πρόκειται για παίκτη που δεν υπολογιζόταν και ο οποίος ένιωθε... ξένο σώμα στην Τούμπα. Μέσα σε λίγους μήνες όμως, ο Ρουμάνος προπονητής κατάφερε να ανατρέψει το κλίμα, αλλά δύσκολα θα τον κρατήσει και στη Θεσσαλονίκη.
 

Σε εξαιρετικό φεγγάρι βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Τόμας Μουργκ, τέτοιο που έχει κάνει ακόμα και τους παλαιότερους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ να αναρωτιούνται πού ήταν αυτός ο Μουργκ, αγωνιστικά, τόσα χρόνια.

Ο διεθνής Αυστριακός άσος είναι 29 ετών και έχει μπει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του και έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει στον ΠΑΟΚ. Μόνο που άργησε 3 χρόνια για να το κάνει και δεν υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του στην ομάδα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι, με εξαίρεση την πρώτη σεζόν που είχαν αποδεχτεί όλοι ότι ως 11αδάτος εξαφανιζόταν αλλά όταν ερχόταν από τον πάγκο μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, σε γενικές γραμμές δεν έχει αφήσει καθόλου καλές εντυπώσεις.

Τα 2 εκατ. ευρώ στην Ραπίντ Βιέννης - Από τα 3,5 εκατ. market value στο 1 - Γκολ που χάρισε τίτλο

Περίπου 2 εκ. ευρώ είχε κοστίσει η απόκτησή του από τη Ραπίντ το 2020, που ήταν αρχηγός της με καλά νούμερα - Το market value, μάλιστα, είχε φτάσει στα 3,5 εκ. ευρώ το 2018. Άσχετα αν μέσα στα επόμενα χρόνια κατρακύλησε στο 1 εκατ. ευρώ.

Αυτό που θυμούνται όλοι στον ΠΑΟΚ ήταν όταν είχε χαρίσει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 1-0 - Ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό τού Κυπέλλου Ελλάδας, αν και ο Πάμπλο Γκαρσία τότε δεν του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής στον τελικό. Παρόλα αυτά με το γκολ που είχε πετύχει στο 94΄ (είχε μπει αλλαγή στο 90΄), είχε δώσει ώθηση για τον τίτλο.

Αυτό έκανε ο Λουτσέσκου για να τον αλλάξει - Δεν ανανεώνει ούτε με σφαίρες - "Ξένος" και με τον Σβαμπ

Η φετινή παρουσία τού Μουργκ στον ΠΑΟΚ είναι, δίχως άλλο, έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο. Γιατί ο Ρουμάνος προπονητής είχε προνοήσει πριν ακόμα πεινάσει, με αποτέλεσμα να καρπώνεται τώρα τα οφέλη της προσπάθειάς του.

Τι είχε δει το περασμένο καλοκαίρι να γίνεται ο Λουτσέσκου; Να μην γίνεται δετική η εισήγησή του για ανανέωση στα συμβόλαιο των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί, με αποτέλεσμα η ομάδα να ξεμείνει από λύσεις (εκείνο το διάστημα) μεσοεπιθετικά. Από εκείνο το διάστημα και μετά ο Δικέφαλος έφερε τον Ντεσπόντοφ και είδε τους Ζίβκοβιτς και Τάισον να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους και να μην βγαίνουν από την 11άδα - Όπως και ο Κωνσταντέλιας.

Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς είναι μεγάλη ομάδα, έχουν υποχρεώσεις επιπέδου σε Ελλάδα και Ευρώπη και, φυσικά, χρειάζονται βάθος στον πάγκο. Κι αυτό μπορεί να το δώσει (και το δίνει!) ο Τόμας Μουργκ φέτος. Πώς έγινε αυτό; Με τη βοήθεια του Λουτσέσκου! Τι έκανε ο Ραζβάν; Ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν φέτος οι Μπίσεσβαρ και Καντουρί, είχε ήδη πιάσει από νωρίς από κοντά τον Αυστριακό και τον είχε ζεστό. Με κοινές εξόδου, κρασάκι, τέτοια φάση. Τον έκανε να νιώσει σημαντικός, ότι είναι μέλος της ομάδας. Αυτό έχει αλλάξει φέτος.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έκανε φανερές προσπάθειες για τον παραχωρήσει και, μάλιστα, όταν είχε φτάσει η ομάδα σε συμφωνία με κυπριακό σύλλογο, ήταν ο Μουργκ που είχε "κόψει" τη μεταγραφή του. Ο 30χρονος άσος είχε αισθανθεί ξένο σώμα στον Δικέφαλο, κάτι που φάνηκε και στην περίοδο της προετοιμασίας του συλλόγου που ήταν εντελώς μοναχικός, αν και αγωνιστικά πήγαινε καλά. Ακόμα και από τον Σβαμπ είχε απομακρυνθεί, που είναι συμπατριώτες και, αν μη τι άλλο, μιλούν κοινή γλώσσα.

Να πούμε και κάτι τελευταίο; Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν πιθανότητες για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, να τους πληροφορήσουμε ότι είναι πολύ δύσκολη μια τέτοια εξέλιξη. Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα να βάλει 10-12 γκολ φέτος, να μοιράσει 10-15 ασίστ και να αναγκάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει θέμα να του δώσουν ξανά 500-600.000 ευρώ συμβόλαιο για να συνεχίσει στην ομάδα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασε κι άλλα χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης - "Ζημιά" 118 εκατ. ευρώ!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags