Ολυμπιακός: Ένα σενάριο με μεγάλο ενδιαφέρον έχει φτάσει στα αυτιά τού sportdog από την Τουρκία, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα με το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα και τον Ολυμπιακό. Γιατί οι Πειραιώτες έχουν μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον ρόστερ, που έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε κλαμπ από την Τουρκία - Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μαντί Καμαρά, που βρίσκεται στη λίστα της Φενέρ, αλλά και άλλων ομάδων που ακόμα δεν έχουν γραφτεί στον ελληνικό Τύπο (για παράδειγμα της Μπεσίκτας).

Φυσικά και οι Πειραιώτες εξετάζουν τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στο πρωτάθλημα της χώρας, δεδομένου ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι, χοντρικά, κοινό σε Ελλάδα και Τουρκία και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος προσαρμογής για τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μεταγραφή. Στην ενότητα "Ποδοσφαιριστές που εξετάζει ο Ολυμπιακός από την Τουρκία" εντάσσεται το όνομα του Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Για αυτό ψάχνει για επιθετικό ο Ολυμπιακός - Δεν είναι μόνο ο Μπακαμπού διαθέσιμος στη Γαλατά!

Γιατί είναι γεγονός ότι ο 32χρονος Κονγκολέζος επιθετικός έχει προσπαθήσει να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τους Πειραιώτες, ώστε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να βρεθεί η φόρμουλα με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στο Λιμάνι - Στη Γαλατά ο σούπερ καυτός Ικάρντι δεν αφήνει το ελάχιστο περιθώριο για να υπάρξει η παρουσία άλλου επιθετικού στην 11άδα.

Σύμφωνα με πηγές τού ρεπορτάζ, όμως, έχει πέσει στο τραπέζι μια ακόμα επιλογή για τον Ολυμπιακό (τυπικά, αριθμητικά, είναι δύο επιλογές!) από τη Γαλατασαράι! Γιατί δεν είναι μόνο ο Μπακαμπού που δεν παίζει λόγω του Ικάρντι, αλλά και οι Μπαρίς Αλπέρ Γιλμάζ και Χαλίλ Ντερβίσογλου. Που θέλουν να βρουν χρόνο συμμετοχής στην 11άδα αλλά λόγω του διεθνή Αργεντινού άσου δεν το έχουν καταφέρει.

Θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό; Μα, φυσικά, ακριβώς στη λογική που "παίζει" τώρα το όνομα του Μπακαμπού: Οι Πειραιώτες θα ψάξουν για την ενίσχυση στη θέση τού επιθετικού τον προσεχή Γενάρη, καθώς ο Ελ Κααμπί θα συμμετάσχει στις υποχρεώσεις της εθνικής Μαρόκου στο Copa Africa και στην ομάδα θα μείνει μόνο ο Γιόβετιτς - Από τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί δεν μπαίνει καν στο ροτέισον.

Αυτούς "στέλνει" ο Μπακαμπού στον Ολυμπιακό - Επιθετικός χωρίς γκολ μέχρι στιγμής - Ρόστερ με market value στα 235 εκατ. ευρώ!

Αρχικά να δούμε την περίπτωση του Γιλμάζ, που φέτος έχει παίξει σε 23 ματς και έχει δώσει 3 ασίστ (χωρίς ακόμα να κάνει σεφτέ στα γκολ), χωρίς όμως να έχει θέση βασικού στην 11άδα - Το αντίθετο μάλιστα. Είναι 23 ετών, διεθνής με την Εθνική ομάδα τής Τουρκίας και το market value του είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του είναι ισχυρό με τη Γαλατά, καθώς τελειώνει το καλοκαίρι του 2027, και δεν αποκλείεται να ψαχτεί τον Γενάρη για να πάει σε ομάδα που θα του δώσει φανέλα βασικού. Αυτή η προοπτική δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η αλήθεια, καθώς εύκολα ή δύσκολα έχει χρόνο συμμετοχής (ως εξτρέμ παίζει τώρα στη Γαλατά, που επίσης μπορεί να δώσει λύσεις, όχι ως επιθετικός) και μπορεί να μείνει για να το παλέψει παραπάνω.

Η άλλη επιλογή από το ρόστερ της Γαλατά, αν δεν προχωρήσει του Μπακαμπού στον Ολυμπιακό (άρα αν η παραμονή του ανοίξει τον δρόμο για να αποχωρήσει άλλος επιθετικός), είναι εκείνη του Χαλίλ Ντερβίσογλου: 24 ετών, διεθνής Τούρκος, με 10 ματς και 2 γκολ φέτος, αλλά με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην 11άδα. Έχει και αυτός ισχυρό συμβόλαιο με τη Γαλατά, μέχρι το καλοκαίρι του 2027, και δεν αποκλείεται να ψάξει ομάδα για να συνεχίσει έστω με τη μορφή δανεισμού για 6 μήνες. Εξαιρετική περίπτωση φουνταριστού.

Να σημειώσουμε κάτι τελευταίο: Η Γαλατά κυνηγάει φέτος το πρωτάθλημα (ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Φενέρ), παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκρισης στην επόμενη φάση, και διαθέτει ρόστερ με market value στα 235 εκατ. ευρώ - Στην Ελλάδα το υψηλότερο market value ρόστερ είναι του Ολυμπιακού, με 101 εκατ. ευρώ! Αφενός δεν καίγεται να παραχωρήσει κανέναν παίκτης της δηλαδή, αφετέρου ποιος παίκτης θέλει να φύγει από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Παρόλα αυτά ας κρατήσουμε το σενάριο για τους Γιλμάζ και Ντερβίσογλου σε μια άκρη τού μυαλού μας, αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Μπακαμπού στο Λιμάνι τον προσεχή Γενάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίνει 5 εκατ. για Ποντένσε για να φέρει μεταγραφή τον Γενάρη - Γλίτωσε την απόλυση ο Πογέτ και βρήκε πρόταση!