Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πρώην… γκολεαδόρ των Ατλέτικο και Βαλένθια για Ολυμπιακό - Ετοιμάζει κίνηση για Γκούγκα - Πίκρα για Μίτσελ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 10:00:00

Πρώην… γκολεαδόρ των Ατλέτικο και Βαλένθια για Ολυμπιακό - Ετοιμάζει κίνηση για Γκούγκα - Πίκρα για Μίτσελ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πρώην… γκολεαδόρ των Ατλέτικο και Βαλένθια για Ολυμπιακό - Ετοιμάζει κίνηση για Γκούγκα - Πίκρα για Μίτσελ!

Αναβρασμός στο Λιμάνι, έτοιμη λίστα από τη La Liga! Οι Πειραιώτες αναμένεται να κινηθούν για τουλάχιστον τρεις παίκτες τον Ιανουάριο και ήδη κάνουν μελετούν scouting reports από πάρα πολλές αγορές. Ποιον φορ έχει προτείνει ο Ισπανός προπονητής, τι συμβαίνει με τον Ελ Αραμπί και ο μπακ από την Ισπανία που αρέσει ακόμα...

Σε φουλ μεταγραφικό μήνα μπαίνουν όλες οι ομάδες και, φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κλαμπ. Οι Πειραιώτες έχουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν αυτό το διάστημα και συγκεντρώσαμε εδώ αυτά που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρασκηνιακά, καθώς δεν έχουν γραφτεί αλλού και, φυσικά, το sportdog τα παρουσιάζει πάντα πρώτο.

ΜΙΤΣΕΛ: Δυσοίωνο είναι το μέλλον τού Ισπανού προπονητή στην Αλ Κασιντίγια, την ομάδα που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία τού πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας και θέλει να φέτος να ανέβει και να χωθεί ανάμεσα στις 5 κορυφαίες της μεγάλης κατηγορίας. Αυτός είναι ο λόγος που α) Έριξαν ένα τσουβάλι λεφτά και έχουν σούπερ ρόστερ για την κατηγορία, β) Έδιωξαν τον Ρόμπι Φάουλερ (παλαίμαχο της Λίβερπουλ) από την τεχνική ηγεσία πριν από την έλευση του Μίτσελ, γιατί δεν πήγαινε καλά, γ) Ετοιμάζονται να διώξουν και τον Μίτσελ, καθώς η ομάδα παίζει χάλια και έχει απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με τον Ισπανό προπονητή στον πάγκο της.

Πώς ενδιαφέρει αυτή η εξέλιξη το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού; Άμεσα ίσως όχι, αλλά έμμεσα! Γιατί ο Μίτσελ διατηρεί σχέση με όλες τις ομάδες που έχει συνεργαστεί (πρόκειται για μια κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα!) και, φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τους Πειραιώτες. Με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχει καλή εικόνα για το ρόστερ της Κασιντίγια (έχει παίκτες όπως οι στόπερ Αλβάρο Γκονζάλες και Αλεξάντερ Χακ, ο Μαξ Πάουερ, ο μεσοεπιθετικός Αντρέ Καρίγιο, ο επιθετικός Μπαγέ Ντιανέ), αν και η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει είναι του Λουτσιάνο Βιέτο. Αργεντινό-Ιταλός επιθετικός, γκολεαδόρ, 29 ετών με καριέρα σε Σεβίλλη, Ατλετικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φούλαμ και με συμβόλαιο που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Κρατήστε το όνομά του σε μια άκρη του μυαλού σας.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπήρχε τέτοια προοπτική. Έφτασε κοντά στον Βόλο, τελικά υπέγραψε στον Απόλλωνα Λεμεσού και είναι κορυφαίος παίκτης. Στα τέλη Αυγούστου είχε προσπαθήσει να πάρει στον κυπριακό σύλλογο τον Ελ Αραμπί και, όπως είχαμε γράψει ξανά πρόσφατα, θα κάνει το ίδιο και τον Γενάρη. 

Ο Γιουσέφ είναι εκτός ροτέισον της πρώτης ομάδας, αλλά κρατιέται σε φόρμα παίζοντας με τη δεύτερη ομάδα. Πρόσφατα είχε βρεθεί στην Κύπρο και είχαν περάσει χρόνο με τον Βαλμπουενά, που τον χαρακτηρίζει αδερφό του, και προφανώς συζήτησαν ξανά το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν στο ρόστερ τού Απόλλωνα Λεμεσού. Οι Κύπριοι μπορούν να του προσφέρουν, τοπ, ένα συμβόλαιο κοντά στις 400.000-500.000 ευρώ και στην πιάτσα ακούγεται ότι περιμένουμε σύντομα εξελίξεις.

ΓΚΟΥΓΚΑ: Χαφ, 26 ετών, ο,τι καλύτερο και ποιοτικότερο έχει η Ρίο Άβε στο ρόστερ της (μαζί με τους μπακ Κοστίνια και Φάμπιο Ρονάλντο), με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Μετά την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μετοχική σύνθεση της πορτογαλικής ομάδας, το σενάριο για τον Γκούγκα έχει φουντώσει. Ακόμα κι αν δεν είναι για να πιάσει τώρα Λιμάνι, γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ομάδας, σίγουρα για το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΣΕΡΤΖΙ ΚΑΡΝΤΟΝΑ: Όνομα από τη λίστα του Αντόνιο Κορδόν. Το περασμένο καλοκαίρι Ολυμπιακός και Λας Πάλμας είχαν δώσει τα χέρια για την παραχώρησή του με ένα ποσό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν είχε προχωρήσει η μεταγραφή του λόγω της επιθυμίας τού παίκτη να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία τού ισπανικού πρωταθλήματος.

Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα τής Λας Πάλμας στη Segunda Division είχε αναδειχθεί ο καλύτερος αριστερός μπακ. Υπάρχει πληροφορία από την Ισπανία που αναφέρει ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Λας Πάλμας, για τη μετακίνησή του στην ομάδα τού Ντιέγκο Σιμεόνε. Κάτι που προφανώς ανατρέπει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό. Ένα πουλάκι από του Ρέντη, πάντως, μας είπε ότι η περίπτωσή του δεν έχει ξεχαστεί...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Big 4 δεν ανανεώνει και φεύγει - Συμφώνησε ήδη με την επόμενη ομάδα του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags