Facebook Pixel Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ: ΝΑΙ ρε ΠΑΟΚ! Τεράστιο διπλό με Άιντραχτ στη Γερμανία - Από σήμερα στους "16" του Conference (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 23:55:00

ΝΑΙ ρε ΠΑΟΚ! Τεράστιο διπλό με Άιντραχτ στη Γερμανία - Από σήμερα στους "16" του Conference (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
ΝΑΙ ρε ΠΑΟΚ! Τεράστιο διπλό με Άιντραχτ στη Γερμανία - Από σήμερα στους "16" του Conference (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο βράδυ για τον Δικέφαλο του Βορρά που κατάφερε και πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στην έδρα της Άιντραχτ και μαζί την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση για τους 16 του Confernce League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ: Τεράστια νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά που φόρεσε για ακόμα μια φορά το ευρωπαϊκό του κοστούμι και πέρασε με 1-2 από την έδρα των Αετών, με σκόρερ τους Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς και παράλληλα κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στους 16 του Conference League. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν εξαιρετικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρά την πίεση που είχαν από τους Γερμανούς έφτασαν στο τεράστιο αυτό αποτέλεσμα και πλέον περιμένουν στις 14 Δεκεμβρίου την Ελσίνκι στην Τούμπα για να κλείσουν την φάση των ομίλων!

Το ματς:

Το παιχνίδι στην Γερμανία ξεκίνησε με τον Δικέφαλο του Βορρά να μπαίνει δυνατά και μάλιστα θα έχει την πρώτη του καλή στιγμή, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων το σύνολο του Λουτσέσκου θα κερδίσει κόρνερ, με τον Τάισον να το εκτελεί, τον Σαμάτα να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Η γερμανική ομάδα θα απαντήσει και στο 6’ θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα πλασέ του Λάρσον, που θα περάσει όμως πάνω από την εστία του Κοτάρσκι. Οι Αετοί θα ανεβάσουν την πίεσή τους και σε δύο λεπτά θα έχουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να βρουν δίχτυα! Αρχικά στο 9’ ο Λάρσον θα βρει τον Μαρμούς που θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σαϊμπί θα δοκιμάσει να νικήσει τον Κοτάρσκι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 25’ θα έρθει ακόμα μια καλή στιγμή για τους Γερμανούς, όταν ο Ζίβκοβιτς θα χάσει την μπάλα από τον Ενκουκού, που θα μπει στην περιοχή, από αριστερά, και θα κάνει το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι θα αποκρούσει. Τέσσερα λεπτά μετά ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι αυτός που θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ. Ο Σαμάτα θα ανοίξει πολύ ωραία στον Μουργκ, που θα μπει στην περιοχή, απέναντι από τον Τραπ, θα σουτάρει, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας θα αποκρούσει με το πόδι του. Στο 32’ η Άιντραχτ  θα ακουμπήσει το γκολ για ακόμα μια φορά. Ο Γκέτσε θα βρει πολύ ωραία τον Μαρμούς, που θα βρεθεί απέναντι από τον Κοτάρσκι, όμως ο Κροάτης θα αποκρούσει εντυπωσιακά με το σώμα το σουτ του Αιγύπτιου!

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος θα είναι του ΠΑΟΚ όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, η μπάλα θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τραπ, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι Ασπρόμαυροι είχαν μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58’ θα καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα. Μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ ο Ζίβκοβιτς θα κάνει τη σέντρα, η άμυνα των Γερμανών θα μπερδευτεί και από κοντά ο Κεντζιόρα θα κάνει το 0-1! Το προβάδισμα για τον Δικέφαλο όμως δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν! Ο Σαϊμπί θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μαρμούς να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Κοτάρσκι κάνοντας το 1-1.

Το τέρμα των γηπεδούχων θα τους δώσει άλλη ψυχολογία και πιέσουν πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ και μάλιστα στο 60’ θα καταφέρουν να σκοράρουν ξανά, με τον Λάρσον, όμως το τέρμα τελικά θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά οι Γερμανοί θα χάσουν ακόμα μια πολύ μεγάλή ευκαιρία, με τον Λάρσον να γυρίζει την μπάλα τον Εμπιπέ να σουτάρει από πλάγια θέση και την προσπάθειά του να περνάει ελάχιστα άουτ.  Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα καταφέρουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και μάλιστα θα είναι αυτοί που θα πάρουν εκ νέου προβάδισμα. Στο 73’ ο Κωνσταντέλιας θα γυρίσει την μπάλα στον Τόμας, που θα σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Τραπ θα αποκρούσει ασταθώς και από κοντά ο Ζίβκοβιτς θα κάνει το 1-2.

Οι Γερμανοί θα ανεβάσουν και πάλι την πίεσή τους προσπαθώντας να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Κοτάρσκι θα είναι και πάλι καίριος στις αποκρούσεις του, ενώ στο 83’ ο ΠΑΟΚ θα βρει ξανά δίχτυα με κεφαλιά όμως το γκολ δεν θα μετρήσει σαν οφσάιντ. Στο 85' η Άιντραχτ θα χάσει μοναδική ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση όταν μετά από γυρισμα ο Μαρμούς από το ύψος της μικρής περιοχής θα στείλει την μπάλα πολύ ψηλά. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν την ισοφάριση, όμως χωρίς αποτέλεσμα ενώ θα ολοκληρώσουν το ματς και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γιάκιτς με δύο κίτρινες κάρτες, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τέλος και τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια τεράστια νίκη και μαζί την πρόκριση για τους 16 του Conference League.

Σκόρερ: 58’ Μαρμούς – 55’ Κεντζιόρα, 73’ Ζίβκοβιτς

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (86' Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54’ Γιάκιτς), Ενκουνκού, Γκέτσε, Τσαϊμπί, Μαρμούς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (79’ Εκονγκ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (79’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (83’ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (66’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (66’ Τόμας).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags