Facebook Pixel Ολυμπιακός: Διπλή αποστολή Άλβες στον Ολυμπιακό - Ψάχνει προπονητή και την 1η μεταγραφή - Έρχεται Ελλάδα μαζί με παίκτη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-02 14:00:00

Διπλή αποστολή Άλβες στον Ολυμπιακό - Ψάχνει προπονητή και την 1η μεταγραφή - Έρχεται Ελλάδα μαζί με παίκτη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Διπλή αποστολή Άλβες στον Ολυμπιακό - Ψάχνει προπονητή και την 1η μεταγραφή - Έρχεται Ελλάδα μαζί με παίκτη!

Πότε θα φύγει ο Μαρτίνεθ και η προσθήκη ενόψει Ιανουαρίου. Οι Πειραιώτες ψάχνουν στην αγορά για κόουτς, ο Ισπανός ετοιμάζει την ομάδα του για τον Βόλο και στο Λιμάνι ετοιμάζονται ήδη για την πρώτη τους μεταγραφική κίνηση...

Ο Πέδρο Άλβες αποτελεί τη νέα προσθήκη στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού, ο οποίος ποντάρει πολλά στον Πορτογάλο για το "χτίσιμο" της ομάδας τόσο στη φετινή σεζόν όσο και μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Πορτογάλοι, ο Άλβες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δυόμιση χρόνια και αναμένεται να μπει απευθείας στα... βαθιά.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η άφιξή του στην Ελλάδα θα συνδυαστεί και με τον επόμενο προπονητή των Πειραιωτών, καθώς αυτός σε συνεννόηση πιθανότατα με τον Αντόνιο Κορδόν, θα αναλάβει να βρει τον διάδοχο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Το κλίμα για τον Ισπανό κόουτς είναι πολύ βαρύ, η ομάδα ήδη ψάχνει στην αγορά για κόουτς και το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα τη Δευτέρα, μετά το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο.  

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πορτογάλος παράγοντας θα έχει κρίσιμο ρόλο ήδη από την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Για την ακρίβεια, αναμένεται να αναλάβει το βάρος του εντοπισμού παικτών με στόχο τη μεταγραφή επιθετικού!

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φέρονται να έχουν αποφασίσει ότι η απόκτηση σέντερ φορ θα είναι μία από τις προτεραιότητες του συλλόγου τον Ιανουάριο, αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες το προηγούμενο διάστημα. Έκτοτε, ωστόσο. έχουν αλλάξει πολλά. Αφενός ο Ελ Κααμπί σταμάτησε να σκοράρει με ρυθμούς "πολυβόλου" μένοντας για σερί αγώνες χωρίς γκολ (μέχρι που έβαλε τέλος στην αφλογιστία κόντρα στον Παναιτωλικό) και αφετέρου ο Ελ Αραμπί δεν υπολογίζεται πλέον. Παράλληλα, το δείγμα γραφής του Γιοβέτιτς είναι πιά αρκετά μεγάλο ώστε να προκαλεί προβληματισμό. Ο Μαυροβούνιος έχει βρει μόλις 2 φορές δίχτυα σε 12 συμμετοχές, ενώ ο πρόσφατος τραυματισμός του πριν το ματς με τη Φράιμπουργκ ενδέχεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν πως ο Άλβες μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός στην εύρεση επιθετικού, καθώς γνωρίζει άριστα αγορές, στις οποίες ο Ολυμπιακός αρέσκεται να επενδύει. Προφανώς κατέχει... τα πάντα γύρω από την πορτογαλική αγορά, όμως δεν περιορίζεται εκεί αφού διαθέτει δυνατό δίκτυο διασυνδέσεων και στη Λατινική Αμερική.

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει ήδη τον πολύ έμπειρο Κορδόν, άρα αν ο Άλβες αποδειχθεί εξίσου πολύτιμος, θα είναι... κάτι παραπάνω από καλυμμένος στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη Νότια Αμερική. Παράλληλα, αμφότεροι οι προαναφερθέντες είναι ειδικοί στον εντοπισμό και στην ανάδειξη παικτών. Προκειμένου όχι μόνο να προσφέρουν αγωνιστικά αλλά  να αποκτήσουν υπεραξία και να φέρουν χρήματα στα ταμεία μέσω μελλοντικών πωλήσεων.

Ο Άλβες απέδειξε στην Πορτογαλία το πόσο ικανός είναι σε αυτόν τον τομέα, ανακαλύπτοντας και πουλώντας παίκτες όπως ο Ματέους Νούνες (πώληση στη Σπόρτινγκ, σήμερα παίζει στη Μάντσεστερ Σίτι), ο Αντρέ Φράνκο (πώληση στην Πόρτο), ο Αρτούρ Γκόμες (πώληση στη Σπόρτινγκ) και ο Τσικίνιο (πώληση στη Γουλβς).

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασμα Τσουκαλά: "Να φύγει τώρα ο Μαρτίνεθ, θέλουμε 5 μεταγραφές - Πρέπει όμως ο Μαρινάκης να…" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags