Ο Τροστ Εκόνγκ ήρθε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Ίνγκασον που πήγε στη Μίντιλαντ και μίλησε για το επερχόμενο Κόπα Άφρικα, στο οποίο θα συμμετάσχει ως ο αρχηγός της Εθνικής Νιγηρίας. Τόνισε, παράλληλα, ότι θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχα μιλήσει με τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι για αυτό το ενδεχόμενο, γιατί εκείνη την εποχή ήμουν ο αρχηγός της Εθνικής. Δουλέψαμε πολύ σκληρά ως ομάδα για να προκριθούμε στην τελική φάση και φυσικά είναι όνειρό μου να πάω εκεί και να κερδίσω το τρόπαιο, οπότε ο σύλλογός μου γνωρίζει την κατάσταση. Φυσικά, τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία κατάσταση όπου έπρεπε να ξανασκεφτώ τα πάντα.

Πραγματικά, θα είναι μεγάλη θυσία, εξαιτίας του πώς πάνε όλα εδώ στο σύλλογο. Θα ήθελα να βρεθώ στην τελική φάση, όμως πρέπει να νιώσεις την εκτίμηση και φυσικά να λάβεις την πρόσκληση, οπότε θα το δούμε. Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για τον σύλλογό μου, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και θα δούμε τι θα γίνει».