Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Αντιγράφει" Μελισσανίδη ο Σαββίδης, επένδυση 10 εκατ. σε ΠΑΟΚ - Έσοδα ρεκόρ από Ευρώπη - Υπογράφει ο 1ος!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-02 21:00:00

"Αντιγράφει" Μελισσανίδη ο Σαββίδης, επένδυση 10 εκατ. σε ΠΑΟΚ - Έσοδα ρεκόρ από Ευρώπη, υπογράφει ο 1ος!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Αντιγράφει" Μελισσανίδη ο Σαββίδης, επένδυση 10 εκατ. σε ΠΑΟΚ - Έσοδα ρεκόρ από Ευρώπη, υπογράφει ο 1ος!

Το νέο μεγάλο έργο, η πρώτη μεταγραφή και ο Λουτσέσκου. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επέστρεψε πολύ δυνατά στην καθημερινότητα του Δικεφάλου και ετοιμάζει κάτι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, που απαιτεί όμως και πολύ χρήμα. Ποιο είναι το πλάνο του, η απόφαση για τον προπονητή και η ενίσχυση του Γενάρη
 

H κάνουλα από το Dimera Group (που βρίσκεται στην Κύπρο) για ροή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά και αυτό δείχνει ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται για τον ΠΑΟΚ. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, και το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική αγορά, ξανά, μετά από το πάγωμα στα κεφάλαια από τη Ρωσία λόγω των εξελίξεων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Δεν είναι μόνο οι κινήσεις που έγιναν στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι (Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Σαματά, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ + ανανέωση-μαμούθ Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι), αλλά και τα 180+ εκατ. ευρώ που επενδύει αυτό το διάστημα ο Σαββίδης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Λιμάνι του Βόλου.

Για αυτό και υπάρχει η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη για το νέο προπονητήριο που θέλει να φτιάξει στη Θέρμη, καθώς ήδη έχει αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή (μεταξύ Ραιδεστού και Ταγαράδων) για να φτιάξει το νέο αθλητικό κέντρο και δίπλα σε αυτό ξενοδοχείο κ.λπ.

Το είχε ψάξει και παλαιότερα για τη Θέρμη - 6 γήπεδα προπόνησης και ένα αλά ΑΕΚ στα Σπάτα - Έτοιμο σε 12+12 μήνες

Η προσπάθεια κατασκευής αθλητικού κέντρου στη Θέρμη είχε γίνει και το 2013, αλλά  τα γραφειοκρατικά εμπόδια είχαν αποδειχτεί απροσπέλαστα τότε. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι διαφορετική.

Η επένδυση που ετοιμάζει ο Σαββίδης εκεί θα έχει συνολικό κόστος πάνω από 10 εκατ. ευρώ, καθώς θα γίνουν 4+2 γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα μικρό γήπεδο με κερκίδα για τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας που θα είναι προπονητικού χαρακτήρα, αλλά προφανώς θα το αξιοποιεί και η β΄ ομάδα. Μαζί θα γίνει και γυμναστήριο και, φυσικά, κλειστή πισίνα.

Αυτό που είναι σαφές στον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ιβαν φαίνεται ότι επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, μετά από μια περιοδο που λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων υπήρχαν πρακτικοί περιορισμοί. Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μάλιστα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες το κλαμπ θα μεταφερθεί στο νέο αθλητικό κέντρο σε 12 μήνες και θα χρειαστούν άλλοι 12 μήνες για να τελειώσουν όλα τα έργα.

Τα έσοδα-ρεκόρ από την Ευρώπη - Ο Βραζιλιάνος που θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι - Το νέο συμβόλαιο σε Λουτσέσκου

Ενδιαφέρον έχει να δούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στα ταμεία του από τη φετινή του παρουσία στο Conference League, που θα διαρκέσει δεδομένα μέχρι τον Μάρτη, σχεδόν 9 εκατ. ευρώ! Τα 8 εκατ. ευρώ είναι τα γενικά έσοδα μέχρι στιγμής από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ υπάρχει και 1 εκατ. ευρώ ως market pool. Για μια διοργάνωση που ακόμα και τώρα κάποιοι σνομπάρουν στην Ελλάδα...

Ένα μέρος από αυτά τα λεφτά μπορεί να δοθεί για να δελεάσουν τον Ουίλιαμ, τον 28χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ που μένει χωρίς συμβόλαιο σε λίγες μέρες και οι Θεσσαλονικείς έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του. Έχει θητεία στη Ευρώπη, άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής, κι αν τελικά έρθει στην Ελλάδα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού. Η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή και δεν αποκλείεται να υπάρξουν τα σπουδαία μέχρι το τέλος του μήνα.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη, αφορά το μέλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου. Που φαίνεται ότι είναι δεμένο με εκείνο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να  υπογράψει νέο συμβόλαιο μαζί του. Και να τον δέσει στην άκρη τού πάγκου της ομάδας. Αλλά σε αυτο το θέμα θα επανέλθουμε άμεσα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιλόγεβιτς ξανά για ελληνική ομάδα - "Βουίζει" η πιάτσα για άμεση επιστροφή - Σκάει απόλυση προπονητή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags