Facebook Pixel Ο ΠΑΟ ’’πάτησε’’ τον ΟΦΗ με μαγικό Φωτάρα - Επιστροφή Αϊτόρ και με τη βούλα! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-03 21:27:00

Ο ΠΑΟ ’’πάτησε’’ με 4άρα τον ΟΦΗ με μαγικό Φωτάρα - Επιστροφή Αϊτόρ και με τη βούλα! (Vid)

Sportdog Team
Ο ΠΑΟ ’’πάτησε’’ με 4άρα τον ΟΦΗ με μαγικό Φωτάρα - Επιστροφή Αϊτόρ και με τη βούλα! (Vid)

Ηχηρή επικράτηση των πράσινων στη Λεωφόρο.

Άνετη επικράτηση του Τριφυλλιού απέναντι στον ΟΦΗ με 4-0 στη Λεωφόρο χάρη στα γκολ των Ιωαννίδη (2 τέρματα), Αϊτόρ και Παλάσιος! Οι πράσινοι είναι και με τη βούλα... πρωταθλητές πρώτου γύρου και αύξησαν τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς! Επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟ είναι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Παναθηναϊκός γιια πρώτη φορά στη σεζόν είχε δύο σερί ήττες στην πλάτη του. Μία από τον Άρη για τη Super League την περασμένη αγωνιστική, αλλά και αυτή με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ για το Europa League. Οι πράσινοι προχώρησαν σε ροτέισον και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διάλεξε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και τους  Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Αράο και Βαγιαννίδη ως τετράδα στην άμυνα. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Πέρεθ, Βιλένα και Τζούρισιτς, ενώ στην επίθεση άρχισαν οι Παλάσιος, Ιωαννίδης και Αϊτόρ.

Ο ΟΦΗ από την άλλη πλευρά, στα τελευταία ματς δεν είχε κατορθώσει να βρει νίκη και ερχόταν στην Αθήνα από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Οι Κρητικοί άρχισαν με τον Μπάουμαν στο τέρμα, τους Τοράρινσον, Πασαλίδη, Βούρο στόπερ και τους Αμπάντα, Μαρινάκη ως μπακ. Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγέγος ήταν στο κέντρο και ο Ντίκο δίπλα στον Λουίς Φελίπε στην επίθεση. 

Ο συνήθης ύποπτος Ιωαννίδης ξαναχτύπησε!

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να σοκάρουν τους γηπεδούχους, μιας και μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντίκο σούταρε από την περιοχή αλλά ο Λοντίγκιν παρότι δεν είχε καλό οπτικό πεδίο απέκρουσε. Ο Τζούρισιτς στο 6ο λεπτό έκανε την πρώτη τελική για τους πράσινους, αλλά ο Μπάουμαν δεν ανησύχησε. Στο 16' ο Αράο δε βρήκε εστία σε κεφαλιά του από φάουλ του Βιλένα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλεγχε το τέμπο, κυκλοφορούσε την μπάλα μα δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ.

Αυτό έγινε, όταν ο Ιωαννίδης ''γκρεμίστηκε'' στην περιοχή από τον Πασαλίδη στο 32'. Ο Έλληνας άσος πρόλαβε να βάλει το σώμα του μπροστά από τον αντίπαλο στόπερ και ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Φωτάρας δε λάθεψε, έκανε το 1-0 και έβαλε θεμέλια επικράτησης για τον Παναθηναϊκό. Από τη συγκεκριμένη φάση ο Πασαλίδης αντιμετώπισε πρόβλημα, τόσο σοβαρό που αναγκάστηκε να βγει αλλαγή και να πάει σε νοσοκομείο! Στο 45+3' ο Παλάσιος προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος, αλλά το πρώτο μέρος έληξε με σκορ 1-0.

 

Πράσινο πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο! 

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε αλλαγή με την επανεκκίνηση του αγώνα, με τον Σέρβο κόουτς να εμπιστεύεται τους παίκτες του και να δικαιώνεται απολύτως. Ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του, με τους ποδοσφαιριστές του Νταμπράουσκας να απειλούν δύο φορές με τον Φελίπε αλλά ο Λοντίγκιν ήταν παρών και αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο 61ο λεπτό οι πράσινοι έβγαλαν την τέλεια αντεπίθεση. O Σένκεφελντ κουβάλησε την μπάλα, ο Παλάσιος υποδέχθηκε πανέμορφα και πάσαρε σωστά στον Αϊτόρ. Ο Ισπανός έκανε εκπληκτική προσποίηση, σούταρε με το δεξί και γύρισε στα γκολ κάνοντας το 2-0. Το Τριφύλλι είχε όρεξη για γκολ και θέαμα και τα έδωσε αμφότερα. Στο 69' ο Ιωαννίδης έδωσε ασίστ στον Παλάσιος, αυτός σκόραρε και σημείωσε το 3-0! Στο 90+1' ο Λοντίγκιν έκανε φοβερή μεταβίβαση στον Ιωαννίδη και αυτός έγραψε το τελικό 4-0!

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (78' Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσις (64' Μπερνάρ), Παλάσιος (78' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64' Μαντσίνι).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Θοράρισον, Πασαλίδης (40' Καρώ), Βούρος, Αμπάντα, Μαρινάκης (65' Λάρσον), Γκλάζερ, Μεγιάδο (78' Νέιρα), Γκαγέγος (65' Τοράλ), Ντίκο (66' Ριέρα) , Λουίς Φελίπε.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags