Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δίδυμο-δυναμίτης στον ΠΑΟ - Αυτό ήταν τελικά το πρόβλημα του Βιλένα - Μαέστρος Γιοβάνοβιτς με Λοντίγκιν
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-03 23:17:00

Δίδυμο-δυναμίτης στον ΠΑΟ - Αυτό ήταν τελικά το πρόβλημα του Βιλένα - Μαέστρος Γιοβάνοβιτς με Λοντίγκιν

του Νίκου Στεργίου
Δίδυμο-δυναμίτης στον ΠΑΟ - Αυτό ήταν τελικά το πρόβλημα του Βιλένα - Μαέστρος Γιοβάνοβιτς με Λοντίγκιν

Ο Αϊτόρ επέστρεψε για να οδηγήσει το Τριφύλλι στον τίτλο. Πώς... σκόρπισαν οι Πράσινοι τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολλανδού και η σωστή διαχείριση του Σέρβου προπονητή στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μία σεζόν αναδείχθηκε... πρωταθλητής χειμώνα και απέδειξε απόψε με τον ΟΦΗ τη θέλησή του να στεφθεί, επιτέλους, και πρωταθλητής καλοκαιριού! Οι πράσινοι εντός έδρας, αν βγάλουμε τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχουν δώσει 4 ματς στη Λεωφόρο με ομάδες που στέκουν στα χαμηλά ή στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνολικά σε αυτές τις 4 αναμετρήσεις, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν πετύχει 17 τέρματα και δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα! Το πρόβλημα της... πενιχρής παραγωγικότητας που ταλαιπωρούσε τον ΠΑΟ πέρυσι έχει πάψει να υπάρχει και πλέον στη Λεωφόρο, όντως, κανένας δε γλιτώνει.

Παλάσιος και Ιωαννίδης δε συγχωρούν στο χώρο!

Ο ΟΦΗ ήταν μία από τις πολλές ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει τον εφετινό Παναθηναϊκό, που βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκανε το αναμενόμενο: ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο για να ισοφαρίσει. Και το πλήρωσε πανάκριβα, μάλιστα, διασυρόμενος στην Αθήνα. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν ξεκάθαρος μετά το φινάλε του ματς: «Στο δεύτερο μέρος θέλαμε να πιέσουμε. Όταν γίνεται αυτό αυξάνεται το ρίσκο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα στην αντεπίθεση. Δυστυχώς δεχθήκαμε τα γκολ».

Ο Λιθουανός πήρε το προβλεπόμενο ρίσκο και ο ΠΑΟ τον τιμώρησε με τον τρόπο που ξέρει. Ο Φωτάρας δεν κέρδισε μόνο το πέναλτι, αλλά επιβεβαίωσε ότι σε ανοιχτό γήπεδο είναι κίνδυνος - θάνατος! Στο τρίτο τέρμα έχει κάνει φοβερή περιστροφή για να ''γράψει'' ασίστ και στο τέταρτο δείχνει ότι δύσκολα μπορεί κανείς να τον κοντράρει. Το ίδιο ισχύει και για τον Παλάσιος.

Ο Αργεντινός έκανε πανέξυπνη πάσα στον Αϊτόρ για το 2-0 και ήταν στο σωστό σημείο για το 3-0 από την πάσα του Ιωαννίδη. Ο Παλάσιος έχει δώσει ασίστ με τον Αστέρα Τρίπολης, έχει σκοράρει με τον Ατρόμητο και έχει πολλά άλλα γκολ στα οποία έχει συμμετάσχει. Όλα έχουν μια κοινή συνισταμένη: ήταν με πολύ χώρο και λίγους παίκτες μπροστά του. Εκεί ο Παλάσιος δεν έχει αντίπαλο και μαζί με τον Ιωαννίδη είναι... δίδυμο - δυναμίτης.

 

Κι αν αυτό που έλειπε από τον Βιλένα ήταν ο Αϊτόρ;

Ο ΠΑΟ σήμερα άσκησε ασφυκτική πίεση στους Κρητικούς και καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η διάθεση του Αϊτόρ μαζί με την ''τρέλα'' του Βιλένα. Η τεράστια μεταγραφή, που φέρει φαρδιά - πλατιά την κάψα του Αλαφούζου για το πρωτάθλημα, σήμερα σαν να έπαιζε για πρώτη φορά όπως προσδοκούσαν όλοι στο Κορωπί. Ο Βιλένα κατάπιε χιλιόμετρα, έβαλε πανδύσκολα στον πάντα σκληροτράχηλο Μεγιάδο και συνεισέφερε δημιουργικά. Για το τελευταίο δεν αποκλείεται να έχει βοηθήσει σημαντικά και η επιστροφή του Αϊτόρ στην αρχική ενδεκάδα σε αγώνα Super League.

Ο Ισπανός έδωσε την πλευρά στον Μλαντένοβιτς και ο ίδιος τοποθετούνταν στο αριστερό μεσοδιάστημα, ζορίζοντας αφάνταστα τους φιλοξενούμενους. Σε μια φάση που δεν τον πρόσεξε κανείς, μάλιστα, κουβάλησε την μπάλα και έδωσε στον Ιωαννίδη για το πέναλτι του Τριφυλλιού. Το ευφυές γκολ του ήταν το κερασάκι στην τούρτα και η υπόσχεση ότι αυτό που δεν κατόρθωσε πέρυσι, θα το κάνει φέτος: θα δώσει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό!

Μαεστρική διαχείριση Γιοβάνοβιτς στο ''1'', Λοντίγκιν α λα Μπρινιόλι σήμερα!

Οι πράσινοι έχουν δημιουργήσει μια δυνατή χημεία στα αποδυτήριά τους και το σύνολο είναι πάνω από όλα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πιστοποιήσει και στο παρελθόν ότι δεν ''πουλάει'' παίκτες για ένα λάθος. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε την γκάφα με τον Άρη, όμως ο Σέρβος τον εμπιστεύτηκε και στο ματς με τη Βιγιαρεάλ ο Ιταλός αποσόβησε τα πολύ... χειρότερα. Ο τεχνικός των πράσινων, όμως, είναι δίκαιος.

Ήξερε ότι ο Γιούρι Λοντίγκιν έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά σε παιχνίδι που δε θα σημαίνει... τιμωρία για τον Μπρινιόλι. Και η ευκαιρία για τον αναπληρωματικό κίπερ ήρθε σήμερα. Και την τράβηξε από τα μαλλιά. Παρών στην εκκίνηση των δύο ημιχρόνων, όταν απειλήθηκε η εστία του και μια ''κάτι σαν ασίστ'' που θύμισε... Μπρινιόλι στις καθυστερήσεις. Αν ο ΠΑΟ θέλει να είναι πρωταθλητής και όχι μόνο για το χειμώνα, θέλει σε εγρήγορση και τους δύο τερματοφύλακες. Ο Ιβάν το πέτυχε κι αυτό, μένει να δώσει και το πολυπόθητο τρόπαιο πλέον στο Τριφύλλι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Βαρούχας πήρε θέση για το 1-0 του Παναθηναϊκού - Πέναλτι στον Ιωαννίδη ή επιθετικό φάουλ; (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags