Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Η πρώτη κίνηση Μαρινάκη και χωρίς προπονητή - Δίνει 5 εκατ. τον Γενάρη - Φέρνει άμεσα και φορ στο Λιμάνι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 10:00:00

Η πρώτη κίνηση Μαρινάκη και χωρίς προπονητή - Δίνει 5 εκατ. τον Γενάρη - Φέρνει άμεσα και φορ στο Λιμάνι!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τρέχουν οι αλλαγές, κλείνουν δύο μεγάλες συμφωνίες. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη πάρει κάποιες αποφάσεις για τη μεταγραφική περίοδο του Ιαουαρίου και δεν θα περιμένουν την έλευση του νέου προπονητή για να τις υλοιποιήσουν. Διαβάστε τι ετοιμάζουν...

Η επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του Ολυμπιακού και μπορεί ο Πορτογάλος να αποκτήθηκε ως δανεικός, ωστόσο στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας ο έμπειρος εξτρέμ δεν είναι... περαστικός. Αντιθέτως, εξ' αρχής οι Ερυθρόλευκοι γνώριζαν πως η οψιός αγοράς που προβλέπεται στη συμφωνία (5 εκατομμύρια ευρώ) είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα γραφής του Ποντένσε έως τώρα στη σεζόν είναι τέτοιο που έχει ήδη πείσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον αγοράσει από τη Γουλβς.

Σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα θα παίξει ο Ζόρζε Μέντες, ο άνθρωπος που... κόβει και ράβει στην αγγλική ομάδα. Ο Πορτογάλος μεγαλοτζέντης διατηρεί άψογη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πολλά από τα κορυφαία deals των Πειραωτών έχουν περάσει από τα χέρια του.

Έως τώρα ο Ποντένσε έχει ήδη καταγράψει 6 γκολ και 3 ασίσε σε 13 συμμετοχές μέσα στη σεζόν. Όλα αυτά δίχως καν να έχει... φορτσάρει ακόμα, αφού είναι εμφανές ότι διαθέτει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ακόμα προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας του ομάδας ενώ παράλληλα δεν βρίσκεται στο 100% από άποψη αγωνιστική ρυθμού. Σίγουρα δεν έχουν βοηθήσει και ορισμένοι μικροτραυματισμοί που αντιμετώπισε.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως η κλάση του Πορτογάλου φαίνεται και πως πρέπει να παραμείνει στην ομάδα. Πιστεύουν ότι στον δεύτερο γύρο ο Ποντένσε θα "εκτοξεύσει" τις επιδόσεις του, ενώ έχοντας δουλέψει στην καλοκαιρινή προετοιμασία, θα είναι ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν. Εφόσον ένας προωτοκλασάτος εξτρέμ ούτως ή άλλως θα κοστίσει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα, γιατί να μην τα επενδύσουν πάνω στη δοκιμασμένη λύση ενός παίκτη, με τον οποίο υπάρχει αμοιβαία σχέση εκτίμησης και αγάπης;

Τα 5 εκατομμύρια φαντάζουν λίγα μπροστά σε όσα έχει να προσφέρει ο Ποντένσε στο μέλλον, ειδικά εφόσον παραμείνει υγιής. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε το πόσο κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός από ένα τέτοιο deal, αφού το 2020 πούλησε τον Πορτογάλο με σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ!

Νέα σενάρια για Μπακαμπού και Ολυμπιακό!

Το όνομα του Σεντρίκ Μπακαμπού έχει επιστρέψει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, καθώς παρότι είναι κάτι που δεν λέγεται και γράφεται ανοιχτά, οι Πειραιώτες αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση επιθετικού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ας δούμε αναλυτικά τα δεδομένα που υπάρχουν στο Λιμάνι αυτό το διάστημα και στη συνέχεια μια ανάλυση για την πορεία τού Μπακαμπού στη Γαλατασαράι. Αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στο Copa Africa ο Κααμπί - Θα μείνει μόνο ο Γιόβετιτς στο ρόστερ - Δεν φτάνει ο Αλγκασίμ Μπα!

Αν πάρουμε, περίπου ως δεδομένο, ότι ο Αραμπί θα αποχωρήσει (σε κάθε περίπτωση συμμετέχει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού β΄ και δεν είναι καθόλου στο ροτέισον της πρώτης ομάδας) αλλά και ότι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αναμένεται να είναι στην αποστολή τού Μαρόκου για το Copa Africa, που θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024 στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, προκύπτει ζήτημα στο Λιμάνι για την επιθετική γραμμή στην αρχή του 2024.

Γιατί το κλαμπ θα βρεθεί μόνο με τον Γιόβετιτς στο ρόστερ του (ίσως και τον νεαρό Αλγκασίμ Μπα από τη β΄ ομάδα, που όμως δεν φτάνει), άρα θα χρειαστεί ενίσχυση επιθετικά. Αν και για την ώρα, για να ειμαστε ακριβείς, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά τα κουκιά στην επίθεση δεν βγαίνουν και εδώ είναι που κουμπώνει το ρεπορτάζ από την Τουρκία για το μέλλον τού Μπακαμπού, που δεν έχει πιάσει στη Γαλατασαράι και ψάχνεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ο πεπειραμένος επιθετικός έχει πετύχει 1 γκολ σε 11 ολιγόλεπτες συμμετοχές και ο λόγος που δεν παίζει έχει ονοματεπώνυμο: Μάουρο Ικάρντι!

Ο διεθνής Αργεντινός άσος έχει φέτος, μέχρι στιγμής, 17 γκολ και 6 ασίστ σε 21 εμφανίσεις! Προφανώς και είναι αμετακίνητος από την 11άδα τού τουρκικού συλλόγου, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο Μπακαμπού προσπαθεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με την πλευρά του Ολυμπιακού. Που θα μπορούσε να επιδιώξει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού, καθώς ο Γάλλος επιθετικός δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην ομάδα και μπορεί να μπει και να παίξει άμεσα.

"Για αυτό δεν παίζει ο Μπακαμπού στη Γαλατά - Δεν έχει ξεχάσει να σκοράρει - Θα αφήσει πάγκο τον Κααμπί αν... "

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Κύρκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να μας δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες για το θέμα.

"Δεν έχει κάνει πολλά μέχρι στιγμής ο Μπακαμπού, γιατί υπάρχει ο Ικάρντι που σκοράρει συνέχεια και είναι δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής. Το γκολ που έβαλε με την Μπάγερν, μετά από πάσα του Ολιβέιρα, δείχνει ότι δεν έχει ξεχάσει να σκοράρει προφανώς. Αλλά με έναν τόσο καλό Ικάρντι είναι πολύ δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Τον "βλέπεις" ξανά στον Ολυμπιακό;

"Προφανώς αν επιστρέψει παίζει ξανά στον Ολυμπιακό, αν και εξαρτάται πώς θέλει να τον χρησιμοποιήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Αν ο Ελ Κααμπί έπαιρνε περισσότερο την μπάλα μέσα στην περιοχή, θα σκόραρε περισσότερο και δύσκολα θα έβγαινε από την 11άδα. Αν ο προπονητής τού Ολυμπιακού όμως θέλει κίνηση έξω από την περιοχή, με μπούκες κ.λπ., θα μπορούσε ο Μπακαμπού να είναι βασικός. Αλλά σίγουρα θα είναι χρήσιμος αν επιστρέψει".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός θυμίζει ΑΕΚ πριν 3 χρόνια - Γραμμές… νηπιαγωγείου στο VAR - "Διάψευση" παικτών για Μαρτίνεθ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags