Facebook Pixel Γι’ αυτό άλλαξε 6 κόουτς σε 17 μήνες ο Ολυμπιακός - Σύγχρονος… λεγεωνάριος ο Καρβαλιάλ - Μοιάζει με Περέιρα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 16:58:00

Γι’ αυτό άλλαξε 6 κόουτς σε 17 μήνες ο Ολυμπιακός - Σύγχρονος… λεγεωνάριος ο Καρβαλιάλ - Μοιάζει με Περέιρα!

Οι Μιχείες
Γι’ αυτό άλλαξε 6 κόουτς σε 17 μήνες ο Ολυμπιακός - Σύγχρονος… λεγεωνάριος ο Καρβαλιάλ - Μοιάζει με Περέιρα!

Η διπλή μανατζερική σύμπτωση και τα μηδέν πρωταθλήματα. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει το μανατζερικό παρασκήνιο πίσω από την επικείμενη συμφωνία των Πειραιωτών με τον Πορτογάλο προπονητή. Η μέχρι τώρα καριέρα του, οι απολύσεις και ποιος τον "στέλνει" στην Ελλάδα.

Ολυμπιακός: Ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Για την ακρίβεια ο Καρβαλιάλ θα είναι ο έκτος (6ος) προπονητής του Ολυμπιακού στους τελευταίους 17 μήνες (!!!), δηλαδή από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι σήμερα (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό, Μαρτίνεθ η προηγούμενη 5άδα). Όπως και για τον Καρβαλιάλ ο Ολυμπιακός θα είναι η 20η διαφορετική ομάδα στην 25ετη προπονητική καριέρα του 58χρονου Πορτογάλου προπονητή. Για την ακρίβεια ο 22ος πάγκος αφού σε Σετουμπάλ και Μπράγκα πήγε δυο ψορές!

Συμπέρασμα πρώτο και σίγουρα καθόλου ενθαρρυντικό: ο Ολυμπιακός της 2ετίας 2022-24 ανά τρίμηνο αλλάζει προπονητή και ο Καρβαλιάλ είναι ένας... σύγχρονος λεγεωνάριος προπονητής αφού κατά μέσο όρο στην καριέρα του κάθεται σχεδόν 13 μήνες σε έναν πάγκο! Κατά μέσο όρο γιατί έχει πάνω στο 4μηνο τέσσερις φορές απολυθεί, ισάριθμους Νοέμβριο μήνα. Από την Μπράγκα (στην πρώτη του θητεία) το 2006, από τον Αστέρα Τρίπολης το 2008, από την τουρκική Μπασάκ το 2012 και από την Αλ Ουάχντα στα ΗΑΕ το 2022. Για να πάρει την θέση του ο γνωστός μας Μανόλο Χιμένεθ!!!

Ο Καρβαλιάλ είναι ένας έμπειρος προπονητής αλλά πρώτα και πάνω από όλα είναι ένας κλασικό δείγμα Πορτογάλου προπονητή, που δεν έχει πρόβλημα να πάει για δουλειά από την μία στην άλλη άκρη του κόσμου, για την ακρίβεια όπου τον στείλουν οι σπουδαίοι συμπατριώτες του ατζέντηδες. Αυτοί δηλαδή που έχουν κυριαρχήσει - από την εποχή που ξεκίνησαν να μεσουρανούν οι Μουρίνιο/Ρονάλντο - στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την παραγωγή & εξαγωγή ακατάπαυστα την τελευταία 15ετία ποδοσφαιριστών, προπονητών, τεχνικών διευθυντών, ακόμη και σκάουτς! Οι Πορτογάλοι είναι οι "Γιούγκο" του 21ου αιώνα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, για αυτούς που ξέρουν έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο τους σε βιομηχανικό προϊόν!

Συμπέρασμα δεύτερο, που προκαλεί έναν, σχετικό, προβληματισμό: ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά πάει σε προπονητή που του προτείνουν τα μεγάλα ξένα μανατζερικά Γραφεία με τα οποία συνεργάζεται και όχι κάνοντας ο Οργανισμός του κάποιο εμπεριστατωμένο σκάουτινγκ (όπως για παράδειγμα είχε κάνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην ΑΕΚ με τον Αλμέιδα). Κάπως έτσι άλλωστε γίνεται και μια συνεχή ανακύκλωση από Ισπανούς σε Πορτογάλους και τανάπαλι, λες και δεν υπάρχουν προπονητές από άλλες σχολές/χώρες για να επιλεγούν και να δουλέψουν στους ερυθρόλευκους. Βέβαια για να είμαι δίκαιος ο Μαρτίνεθ αποτέλεσε προπονητική επιλογή μετά από ενδελεχή σκανάρισμα του συμπατριώτη του αθλητικού διευθυντή Αντόνιο Κορδόν. Με τα γνωστά απουελέσματα και κατάληξη βεβαίως για τον έναν και τον άλλον στον Ολυμπιακό, πριν καλά, καλά κλείσουν 5μηνο! Κοινώς τους έφαγε το... σούπερμαρκετ!

Ο Καρβαλιάλ έρχεται μετά από 17μήνες να αποκαταστήσει την... πορτογαλική προπονητική τάξη στον Ολυμπιακό, με κρυφή ελπίδα των διοικούντων να τους βγει... Μαρτίνς! Μετά την απόλυση του Πέδρο ακολούθησαν τρεις διαφορετικού στυλ και... προφίλ Ισπανοί κόουτς (Κορμπεράν/Μίτσελ/Μαρτίνεθ) και τώρα έρχεται ο "Κάρλος, το Τσακάλι"! Προσοχή : ο Καρβαλιάλ στην Πορτογαλία ήταν μεγαλύτερο όνομα από τον Μαρτίνς όταν ο τελευταίος αριβάρισε στον Πειραιά ενώ παραμένει με μεγαλύτερο ειδικό βάρος κι ας βρισκόταν από το Ιούνιο στο ταμείο ανεργίας. Ο Καρβαλιάλ όπως και ο Μαρτίνς πέρασε από τις Ριο Άβε, Μαρίτιμο ενώ έκανε και ένα σύντομο αγροτικό στην Αραβία αλλά αυτός σε αντίθεση με τον Πέδρο πήγε και σε μεγάλες ομάδες της χώρας του (Σπόρντιγκ, Mπράγκα) και στην ισπανική La Liga και στην Αγγλία (σε δυο κλαμπ) και στην Τουρκία. Δηλαδή σε αγορές που είχε προταθεί και είτε απορρίφθηκε (Φενέρ), είτε τα χάλασε τελευταία στιγμή (Χάλ) ο Μαρτίνς...

Ο Καρβαλιάλ σε αυτά τα 25 χρόνια προπονητικής καριέρας είχε αρκετές φορές την βοήθεια του "χρυσοδάκτυλου" συμπατριώτη ατζέντη Ζόρζε Μέντες αλλά πλέον ανήκει σε πολύ μεγάλο αγγλικό μανατζερικό Γραφείο, την CAA Base. Και εδώ έχουμε την πρώτη τρομερή μανατζερική σύμπτωση: ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό ήρθε ως πελάτης της Base, αυτή τον έφερε στον Μαρινάκη και μετά, πριν απο την δεύτερη ανανέωση άλλαξε ατζέντη και πήγε στον Ζάχαβι! Και η Base τώρα φέρνει έναν άλλον Πορτογάλο, τον Κάρλος Καρβαλιάλ!!! Με την δεύτερη ακόμη πιο ιντριγκαδόρικη μανατζερική σύμπτωση: προπονητής στην Νότιγχαμ, στην άλλη ομάδα ιδιοκτησίας Μαρινάκη, είναι ο Στήβ Κούπερ, επίσης πελάτης της Base ('όπως και οι Ανσελότι, Λάμπαρντ, Ποστέκογλου)!!!

Στο δια ταύτα: ο Καρβαλιάλ είναι ένας ακόμη Πορτογάλος προπονητής στον Ολυμπιακό, ο οποίος σίγουρα δεν είναι Μάρκο Σίλβα, έχει κοινή προέλευση με τον Μαρτίνς αλλά δεν ξέρω αν θα έχει την πίστωση χρόνου του Μαρτίνς για να πετύχει. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που γνωρίζουν το πορτογαλικό ποδόσφαιρο περισσότερο σε Βίτορ Περέιρα παραπέμπει. Ως ποδοσφαιριστής ήταν αμυντικός ενώ ως προπονητής δεν έχει πάρει ποτέ πρωτάθλημα στην καριέρα του, δεν έχει δουλέψει σε μεγάλη ομάδα που κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό. Με εξαίρεση σε Σπόρτιγκ και Μπεσίκτας, στην πρωτη πήγε μεσούσης της σεζόν και μετά δεν συνέχισε ενώ στην δεύτερη δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν. Το μοναδικό τρόπαιο του Καρβαλιάλ είναι το Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μπράγκα του 2021(κέρδισε 2-0 στον τελικό την Μπενφίκα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη κίνηση Μαρινάκη και χωρίς προπονητή - Δίνει 5 εκατ. τον Γενάρη - Φέρνει άμεσα και φορ στο Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags