Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι πρώτες αλλαγές Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - "Η καλύτερη επιλογή, θα πετύχει - Γι’ αυτό έφυγε ο Μαρτίνεθ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 20:16:00

Οι πρώτες αλλαγές Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - "Η καλύτερη επιλογή, θα πετύχει - Γι’ αυτό έφυγε ο Μαρτίνεθ"

του Γιώργου Κτενά
Οι πρώτες αλλαγές Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - "Η καλύτερη επιλογή, θα πετύχει - Γι’ αυτό έφυγε ο Μαρτίνεθ"

Η φιλοσοφία του Πορτογάλου και το αγωνιστικό του πλάνο. Τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του και πώς θέλει να παίζουν οι ομάδες του. Ο Νίκος Λαζαρίδης, που έχει συνεργαστεί μαζί του, μιλάει στο Sportdog.gr

Ολυμπιακός: Με τον Νίκο Λαζαρίδη επικοινώνησε το sportdog προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, καθώς ο παλαίμαχος άσος είχε συνεργαστεί με τον Πορτογάλο τεχνικό στον Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη θητεία του 58χρονου προπονητή στην Ελλάδα.

Γιατί ο Καρβαλιάλ είχε έρθει στη σεζόν 2008/09 στον σύλλογο της Αρκαδία, με απολογισμό 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες στην καριέρα του. Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, καθώς πέρασε από πολλούς πάγκους - Μεταξύ των οποίων: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπεσίκτας, Σουόνσι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Θέλτα.

Πώς του αρέσει να παίζει, ποια είναι τα στοιχεία που θα δώσει στον Ολυμπιακό και τι του εύχεται μέσω του sportdog για τη θητεία του στο Λιμάνι; Διαβάστε τις απαντήσεις του Ν. Λαζαρίδη στο sportdog.

"Πολύ καλή επιλογή για Ολυμπιακό - Ένταση και συνδυαστικό ποδόσφαιρο - Δεν είναι ο τελευταίος που την πλήρωσε ο Μαρτίνεθ"

"Είναι πολύ καλός προπονητής, του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο, του αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας. Έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, πολύ καλή επιλογή", ανέφερε αρχικά ο  παλαίμαχος άσος

Ποια είναι τα στοιχεία που του αρέσουν στο παιχνίδι της ομάδας του;

"Ένταση, συνδυαστικό παιχνίδι και γρήγορο. Τη σεζόν που δουλέψαμε μαζί βγάλαμε πολλές φάσεις επιθετικά, είχαμε συνδυαστικό παιχνίδι και όλα αυτά ήταν από τη δουλειά της προπόνηση. Είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή, γιατί τον γνωρίζω και νομίζω ότι θα τα καταφέρει".

Έρχεται σε μια δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό.

"Σε όλες τις μεγάλες ομάδες όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, είναι δύσκολα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει αποτελέσματα, όταν δεν συμβαίνει αυτό κάποια στιγμή θα την πληρώσει ο προπονητής. Δεν είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος ο Μαρτίνεθ που την πλήρωσε".

"Ταιριάζει στον Ολυμπιακό - Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής - Αυτό του εύχομαι"

Μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό;

"Θα φέρει αποτελέσματα στον Ολυμπιακό, μπορεί να τα καταφέρει. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, γιατί του αρέσει να παίζει μπροστά".

Τι θα του ευχηθείτε μέσω του sportdog;

"Του εύχομαι καλή αρχή, είναι καινούργιο βήμα, καλός προπονητής και άνθρωπος και νομίζω ότι η αλλαγή θα του φέρει αποτελέσματα. Χρόνο προσαρμογής θα χρειαστεί, αλλά επειδή έχει περάσει από το πρωτάθλημα θα προσαρμοστεί πιο εύκολα".

"Δύσκολα θα πετύχει στον Ολυμπιακό"!

Για την πληρέστερη προσέγγιση του ρεπορτάζ το sportdog απευθύνθηκε και στον Δημήτρη Σιώρη,  δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο - Εκεί που ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε βρεθεί για λίγα ματς στον πάγκο της Αλ Ουάχντα.

Ο Δ. Σιώρης δεν θεωρεί ενδεδειγμένη για τον πάγκο τού Ολυμπιακού τη λύση του Καρβαλιάλ, τουλάχιστον με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα της Αλ Ουάχντα.

"Μικρή κίνηση για το μέγεθος του Ολυμπιακού, που δεν φαίνεται να κάνει αυτοκριτική. Το ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν πριν από 4-5 χρόνια. Θεωρώ δύσκολο να πετύχει στον Ολυμπιακό", μας είπε ο καλός συνάδελφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό άλλαξε 6 κόουτς σε 17 μήνες ο Ολυμπιακός - Σύγχρονος… λεγεωνάριος ο Καρβαλιάλ - Μοιάζει με Περέιρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags